Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

"Έστιν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία"

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και  αρχαίο γνωμικό, το οποίο κυριάρχησε ήταν  το "ΕΣΤΙ ΜΕΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", δηλαδή "Και η Μακεδονία είναι Ελλάδα". Η φράση αυτή αποδίδεται στο μεγάλο αρχαίο Έλληνα γεωγράφο Στράβων, στο έργο του "Γεωγραφικά", και αποτελεί το ρητό της ΙΙ ΤΑΞΥΠ (ΤΑΞιαρχία ΥΠοστηρίξεως). Πιστεύω ότι αυτή η φράση είναι επίκαιρη, καθώς ξεκινάει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Παρόλα αυτά, οι "γείτονές" μας εμφανίζονται σχεδόν παντού με το όνομα "Μακεδονία" και διεκδικούν αυτή την ονομασία. Επιβάλλεται να βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα... Η Μακεδονία είναι Ελληνική η Μακεδονία είναι Ελλάδα!!!!

(Στο έμβλημα της ΙΙ ΤΑΞΥΠ απεικονίζεται ο Μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος Β'. Ήταν ο βασιλιάς που έκανε την Μακεδονία ισχυρό κράτος, ένωσε υπό την ηγεμονία του τα υπόλοιπα Ελληνικά κράτη και ο πρώτος που οραματίστηκε και πραγματοποίησε την «κοινή ειρήνη» και «ομόνοια» μεταξύ των Ελλήνων. 

Προκαλεί αγανάκτηση αυτό που οι γείτονές μας απεργάζονται ενάντια στις ιστορικές αλήθειες. Όταν ο στωϊκός φιλόσοφος, γεωγράφος και ιστορικός Στράβων, έγραφε στα «Γεωγραφικά» του, που έμειναν φημισμένα για την μεθοδικότητα και την ακριβολογία τους από την οποία διέπονται, ότι «έστιν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία», θα ήταν ασφαλώς αδιανόητο γι' αυτόν ότι κάποιοι από σύμπτωση κάτοικοι της αρχαίας Δαρδανίας, με προέλευση και εθνικότητα μη ξεκαθαρισμένη, θα έφθαναν στην αναίδεια μετά από 2000 χρόνια να αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.(ΤΣΙΛΤΙΚΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ).
Πληροφορίες: vassilis-blog.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου