Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Οδηγός κομματικής ταυτότητας


Του Τάσου Μάρκελλου

Τα κόμματα στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία υπόσχονται ένα γρήγορο και ασφαλές ταξίδι για να φτάσουμε οι Έλληνες στην Ιθάκη μας συλλογικά και ατομικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας υποσχέθηκε ταξίδι με Skoda παλαιάς κοπής. Τελικά αποδείχτηκε νέο Fabia με κινητήρα VW group. Επίσης ο οδηγός αν και φαινόταν τζιμάνι και Τζίγγερ αποδείχθηκε ότι δεν είχε πιάσει τιμόνι ούτε από ποδήλατο. Ακόμα είναι κάπου χαμένος να προσπαθεί να πάει 100 μέτρα δρόμο χωρίς τετακέ. “Skoda” …που θα ‘λεγαν κι οι Τσέχοι.


Η ΝΔ υπόσχεται ταξίδι με VW Golf Mk7. Παρά το γεγονός ότι τα Mk1,2,..,6 μας εξέθεσαν (από φλάτζα μέχρι... που πήραμε τον κινητήρα στο χέρι ανά εποχές και μοντέλο), τώρα πια είναι σίγουροι ότι το Μk7 θα κάνει καλά τη δουλειά που πρέπει. Ο οδηγός, γιος του Τζίγγερ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ υπόσχεται ταξίδι με Seat Ibiza. Οι πληροφορίες ότι πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο που πολλάκις στο παρελθόν γκρεμοτσακίστηκε και μόλις βγήκε από τον φαναρτζή, ελέγχονται ως (αν)ακριβείς. Σίγουρα έχει κινητήρα της VW group. Η οδηγός κόρη του Στεφανή (συνοδηγού του Τζίγγερ).

Το ΚΚΕ υπόσχεται ταξίδι με το επετειακό Trabant 600 μοντέλο του 1957 (λίγο μετά το θάνατο του Στάλιν). Τελευταίο σέρβις το 1974 υπό την επίβλεψη του γ.γ. Μπρέζνιεφ με ανταλλακτικά του 19ου αιώνα (γιατί είμαστε ορθόδοξοι κι όχι αναθεωρητές). Ο οδηγός είναι… Κουτσούμπας.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν υπόσχεται τίποτα. Έχει παρκαρισμένο ένα Panzer IV έτοιμο να πατήσει όποιον βρεθεί στο διάβα του. Για το καλό της πατρίδος, του έθνους και της τιμής των όπλων. Ο οδηγός… να ζει κανείς ή να μη ζει;!

Honorable mention: ΛΕΒΕΝΤΗΣ οδηγός, πρώην ζογκλέρ και ειδικός στην stand-up κωμωδία, νυν πολιτικός κύρους και λάτρης της VW. Δεν προτείνει κανένα συγκεκριμένο μοντέλο! Θέλει μόνο να ακούει θετικές κριτικές για το group. Έχει αποκηρύξει το ένοχο παρελθόν των dragsters! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου