Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Παρατείνεται μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου η παραμονή του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη

Παρατείνεται μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου η παραμονή του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών και μαθητών να το επισκεφθούν, ικανοποιώντας έτσι σχετικά αιτήματα των αρχών της Β. Ελλάδας.

Οι ώρες επισκεπτηρίου έχουν ως εξής:

Κάθε Δευτέρα δεν θα γίνονται επισκέψεις.

Τρίτη έως Παρασκευή:

  • Από 09:00-13:15: θα είναι ανοικτό για ομάδες μαθητών σχολείων και το κοινό.
  • Από 13:15-15:00: κλειστό και
  • Από 15:00 - 17:30: ανοικτό για το κοινό 

Σάββατο, Κυριακή και αργίες:

  • Από 09:00 - 13:15: ανοικτό για το κοινό
  • Από 13:15 - 15:00: κλειστό και
  • Από 15:00 - 17:30: ανοικτό για το κοινό
Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό:

Κρατήσεις γίνονται για σχολεία και συλλόγους μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2310593184-2310593185 από 09:00 έως 13:00.

Μεμονωμένα άτομα και οικογένειες δεν χρειάζονται ραντεβού και μπορούν να έρθουν στις ώρες επισκεπτηρίου.

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 το Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ θα δέχεται επισκέψεις από σχολεία και συλλόγους, καθώς και από μεμονωμένους επισκέπτες. Οι επισκέψεις μαθητών από σχολεία θα προκαθορίζονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα: 2310593184-2310593185 από 09:00 έως 13:00.

To Σαββάτο 2 Δεκεμβρίου 2017 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 το Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ θα είναι ανοιχτό μόνο για το κοινό.

Από Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 έως και τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Θεσσαλονίκης, το Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ δε θα δέχεται επισκέψεις.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

  1. Όλοι οι επισκέπτες (μαθητές, συνοδοί και κοινό) οφείλουν να συμμορφώνονται πάντα σε κάθε οδηγία του προσωπικού του πλοίου για λόγους ασφάλειας των ιδίων αλλά και για την προστασία των εκθεμάτων. Επίσης, η γενικότερη συμπεριφορά των επισκεπτών πρέπει να είναι η αρμόζουσα σε αυτό το ιστορικό σκάφος-σύμβολο. 
  2. Το κόστος του εισιτηρίου για ενήλικες επισκέπτες (κοινό) ορίζεται σε 3€. Το εισιτήριο θα εκδίδεται από το θάλαμο έκδοσης εισιτηρίων που θα βρίσκεται στον προβλήτα, προ της επιβίβασης στο πλοίο μέσω της κύριας κλίμακας (σκάλας).
  3. Η ξενάγηση σχολείων/κοινού γίνεται σε ομάδες των 40 ατόμων.
  4. Στο τέλος κάθε ξενάγησης οι επισκέπτες (μαθητές, συνοδοί και κοινό) μπορούν να προμηθευτούν αναμνηστικά από το πρατήριο εντός πλοίου.
  5. Κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο πλοίο, δε θα υφίσταται δυνατότητα επίσκεψης σε αυτό για ομάδες μαθητών σχολείων και για το κοινό. 

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΌΣ ΠΛΉΡΩΣ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΌΣ,ΚΑΤΆ ΤΟ ΩΣ ΓΝΩΣΤΌΝ,ΙΔΙΟΤΕΛΈΣΤΑΤΟ ΔΟΎΝΕ ΚΑΙ ΛΑΒΕΊΝ.ΕΠΙΠΡΟΣΘΈΤΩΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΌΘΕΥΤΗ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΑΚΥΔΕΜΌΝΕΥΤΗ ΖΏΣΑ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΜΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΉ. ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΈΡΩ ΈΝΑ ΆΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΌ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΑΜΙΓΏΣ ΑΝΙΣΤΌΡΗΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ,ΠΟΥ ΆΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΈΡΕΤΑΙ ΚΑΤΆ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΌ ΤΗΣ ΔΟΚΟΎΝ.ΑΦΕΝΌΣ ΜΕΝ,ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΎΓΧΡΟΝΟ ΘΩΡΗΚΤΌ ΑΒΈΡΩΦ,ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΈΡΕΙ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ ΔΉΔΕΝ ΔΗΜΟΚΡΆΤΗ,ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΆΛΟΥΝΕ,ΠΡΟΩΘΉΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΊΞΟΥΝΕ,ΔΙΌΤΙ Η ΚΎΠΡΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΑΚΡΙΆ.ΤΟ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΌ ΛΈΣΒΟΣ,ΠΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΙΟΎΛΗ ΤΟΥ 1974 ΜΕ ΠΛΩΤΆΡΧΗ ΤΟΝ ΉΡΩΑ ΕΛΕΥΘΈΡΙΟ ΧΑΝΔΡΙΝΌ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΈΡΚΥΡΑ,ΑΠΟΒΊΒΑΣΕ ΤΟΥΣ 450 ΠΑΛΙΟΎΣ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΎΚ,ΤΗΣ 103ΣΕΙΡΆΣ,ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΊΖΟΝΤΕΣ,ΕΝΙΣΧΎΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΎΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΎ ΜΕ ΠΑΛΙΟΎΣ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ,ΣΤΟΝ ΛΙΜΈΝΑ ΤΗΣ ΠΆΦΟΥ.ΑΦΕΤΈΡΟΥ ΔΕ,ΜΕ ΙΔΊΑΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ,ΕΠΊ ΔΎΟ ΏΡΕΣ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΟΎΣΕ ΠΕΡΊΠΟΥ 900 ΒΛΉΜΑΤΑ ΠΟΛΥΒΌΛΟΥ,ΑΠΌ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΈΡΙ ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ 4,ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΆΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΊΟΥ,ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΌ ΘΎΛΑΚΟ ΤΗΣ ΠΆΦΟΥ,ΤΟΝ ΛΕΓΌΜΕΝΟ ΜΟΎΤΑΛΟ,ΠΟΥ ΑΜΎΝΟΝΤΑΝ ΣΘΕΝΑΡΏΣ,ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΕΛΕΥΘΕΡΏΘΗΚΕ Η ΠΌΛΗ,ΕΝ ΟΛΊΓΟΙΣ,ΚΑΤΑ ΜΕΓΆΛΟ ΠΟΣΟΣΤΌ ΜΕ ΔΙΚΉ ΤΟΥ ΕΜΠΛΟΚΉ.ΚΑΤΌΠΙΝ,ΔΙΑΦΕΎΓΕΙ ΌΧΙ ΌΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΓΓΎΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΗΣ ΡΌΔΟΥ,ΑΛΛΆ ΤΗΣ ΑΙΓΎΠΤΟΥ,ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΊΣΟΥΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΆ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΆ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΈΥΦΘΑΝΑΝ ΑΠΌ ΣΤΙΓΜΉ ΣΕ ΣΤΙΓΜΉ ΣΤΟΝ ΛΙΜΈΝΑ ΤΗΣ ΠΆΦΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΈΨΑΧΝΑΝ ΕΝΑΓΩΝΊΩΣ,ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΉΣ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑΣ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΆ.ΕΝ ΤΈΛΕΙ,ΔΙΞΞΉΧΘΗ ΜΊΑ ΆΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΈΝΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΑΕΡΟΝΑΥΜΑΧΊΑ ΛΊΓΟ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΛΙΜΆΝΙ ΤΗΣ ΠΆΦΟΥ,ΘΕΩΡΏΝΤΑΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΆ ΜΑΧΗΤΙΚΆ ΤΑ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΆ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΆ,ΚΑΤΑΛΆΘΟΣ,ΠΑΡΌΛΟ ΠΟΥ ΥΠΉΡΧΕ ΣΕ ΠΕΡΊΟΠΤΗ ΘΈΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΣΗΜΑΊΑ,ΌΠΩΣ ΕΠΊΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΎΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΎΡΚΙΚΑ ΑΝΑΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ,ΑΠΛΏΣ ΘΕΏΡΗΣΑΝ ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΕΣΚΕΜΜΈΝΗ ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΉΩΝ,ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΆ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΆΣΟΥΝΕ.ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΊΔΙ,ΚΑΤΑΣΤΡΆΦΗΚΕ ΑΝΑΦΑΝΔΌΝ ΤΟ ΈΝΑ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΌ ΤΟΥΣ,ΟΝΌΜΑΤΗ ΚΟΤΖΆΝΤΕΠΕ,ΤΟ ΆΛΛΟ ΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ,ΑΝΤΆΝΤΕΜΠΕ,ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΊΑ ΔΕΝ ΒΥΘΎΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΏΣ ΒΡΈΘΗΚΕ ΕΚΤΌΣ ΠΟΛΈΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΑΠΌ ΤΌΤΕ,ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΚΜΆΚ ΤΟ ΤΡΊΤΟ ΈΠΑΘΕ ΤΈΤΟΙΕΣ ΖΗΜΙΈΣ ΤΕΡΑΣΤΊΟΥ ΕΊΔΟΥΣ,ΠΟΥ ΑΠΌ ΤΌΤΕ ΔΕΝ ΠΉΡΕ ΜΈΡΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΈΠΕΙΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΈΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΏΣ ΤΟ ΑΠΈΣΥΡΑΝ,ΕΝ ΠΟΛΛΟΊΣ,650 ΤΟΎΡΚΟΙ ΝΑΎΤΕΣ ΝΕΚΡΟΊ ΑΠΌ ΦΊΛΙΑ ΠΥΡΆ,ΝΑ ΚΕΊΟΝΤΑΙ ΠΝΙΓΜΈΝΜΟΙ ΑΝΟΙΧΤΆ ΤΟΥ ΠΕΛΆΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΆΦΟΥ.ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑ,ΈΧΑΣΕ ΠΕΡΊΠΟΥ 6 ΜΕ 9 ΜΑΧΗΤΙΚΆ.ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΛΟΙΠΌΝ,ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΧΤΑ,ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΌ ΚΟΛΥΜΒΗΤΉΡΙΟ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΌΝΑΣ,ΣΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΦΑΛΊΩΝ,ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΊ ΩΣ ΠΛΩΤΛΡΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΊΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΎ, ΤΟΥ ΉΡΩΑ ΚΑΠΕΤΆΝΙΟΥ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΎ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟΎ ΛΈΣΒΡΟΣ.ΩΣ ΕΚ ΤΟΎΤΟΥ,ΣΤΑ ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΝΑ ΚΑΛΈΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΊΑ ΑΜΑΛΊΑ ΤΗΝ ΧΑΝΔΡΙΝΟΎ,ΣΎΖΗΓΟ ΤΟΥ ΑΕΊΜΝΗΣΤΟΥ ΉΡΩΑ,ΏΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΉΣΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΈΡΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΆΘΜΙΣΜΑ,ΤΗΝ ΜΕΓΆΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΣΗΜΑΊΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟΎ ΛΈΣΒΟΣ,ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕ ΤΗΝ ΏΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ,ΤΗΝ ΚΡΆΤΗΣΕ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆ, ΕΝΘΉΜΙΟ,ΚΕΙΜΉΛΙΟ,ΛΆΦΥΡΟ,ΠΡΙΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΆΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ,ΤΟ ΈΤΟΣ ΤΟΥ 1990,ΤΟ ΑΠΟΣΕΊΡΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΣΊΔΕΡΑ, ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΎΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ.tamystikatoubaltou.blogpot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή