Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε στις 29/11/17 η εσπερίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και του ΤΕΕ ΤΚΜ για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, η εσπερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλκηδόνος, σε συνεργασία με το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σχετικά με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η εν λόγω εσπερίδα, αποτέλεσε μια πρωτοβουλία του Δήμου μας με σκοπό την ορθή και αντικειμενική ενημέρωση των συνδημοτών μας για θέματα όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και ο ρόλος του κτιριακού κελύφους στο πλαίσιο του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, οι νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, ενώ έγινε εκτενής αναφορά και στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’οίκον” το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από την Κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η κα Αξαρλή Κλειώ, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και Βιοκλιματικού Σχεδιασμού του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ., ο κ. Μπανιάς Γεώργιος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Ερευνητής του Γ’ Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. / Τ.Κ.Μ., ο κ. Βλάχος Παύλος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας - Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ε. / Τ.Κ.Μ., ενώ την εσπερίδα πλαισίωσε ο κ. Γιαννάκης Γεώργιος, Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκηδόνος, ο οποίος μίλησε για το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου μας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Εξοικονόμησης Ενέργειας κ. Παπαμιχαήλ Ιωάννης, ο οποίος στην εισήγηση του αναφέρθηκε στη πολιτική και τις ενέργειες του Δήμου Χαλκηδόνος προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, η Γεν. Γραμματέας κα Εξαδακτύλου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μηντσιούδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βλαϊκούδης, Κυριακίδης και ο Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκηδόνας Κων/νος Στογιαννάρης, ενώ το Τ.Ε.Ε. / Τ.Κ.Μ. εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας κ. Τσακούμης και ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Χατζάκης.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η χθεσινή εκδήλωση αποτέλεσε συνέχεια των δράσεων που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει (δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, κλπ) και προπομπός όλων όσων προγραμματίζουμε στο άμεσο μέλλον.

Ως Δήμος, έχουμε τη θέληση αλλά και την υποχρέωση να προωθήσουμε το Σύμφωνο των Δημάρχων και όσα προβλέπει το Σ.Δ.Α.Ε., ώστε να πετύχουμε τη πολυπόθυτη μείωση των εκπομπών του CO2 και οι δημότες μας να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη στη καθημερινότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου