Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

«Ευνουχισμό» της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ο Π. Ψωμιάδης

Για τραγική κατάσταση στην Ελληνική Αστυνομία κάνει λόγο ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχολιάζοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στο σώμα.

«Η συστηματική απαξίωση των στελεχών και του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στη μνήμη των δεκάδων αστυνομικών - πάνω από 100 - που έχουν πέσει εν ώρα καθήκοντος τις τελευταίες δεκαετίες, θα περίμενε κανείς να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της Πολιτείας για ουσιαστική, έμπρακτη ενίσχυση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ. Δυστυχώς, η πραγματικότητα μας διαψεύδει: ο οικονομικός στραγγαλισμός του Σώματος αποτυπώνεται στις 1500 κενές οργανικές θέσεις μόνο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στα 150 και πλέον περιπολικά και στις 60 μηχανές που βρίσκονται στο συνεργείο γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια για τη συντήρηση και την επισκευή τους, στην απουσία συνεργείων καθαριότητας από τη ΓΑΔΘ και τα αστυνομικά τμήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, στην υποχρέωση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ να αγοράζουν μόνοι τους τις στολές τους…

Να θυμίσω μόνο πως ως Διοίκηση στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης είχαμε προμηθεύσει με 20 ζευγάρια μπότες το προσωπικό της ΔΙΑΣ και με υλικοτεχνικό εξοπλισμό περιπολικά της Άμεσης Δράσης, πλην όμως, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος.

Την ίδια ώρα, με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και στην Τροχαία, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών, είναι αδύνατο να κατασταλεί το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Αυτό που προκύπτει είναι σαφές, οι μνημονιακές λογικές και πολιτικές ισοπέδωσαν την Ελληνική Αστυνομία.

Κάποιοι, εξαιτίας και των ιδεολογικών εμμονών τους, θέλουν μια Αστυνομία αδύναμη και ευνουχισμένη. Ας καταλάβουν επιτέλους πως και οι Αστυνομικοί είναι δικά μας παιδιά, είναι αυτοί που με μισθούς πείνας, καταθέτουν καθημερινά περίσσευμα ψυχής για να διασφαλίσουν το αίσθημα της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Απευθύνω εκ νέου έκκληση, σεβαστείτε την Ελληνική Αστυνομία, σεβαστείτε το έργο και την προσφορά της».
Πηγή: thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου