Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Διάκριση του 19ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στον Παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας First Lego League OEC 2017

Τέσσερα χρόνια δουλειάς για δυόμιση λεπτά

H ρομποτική ομάδα του 19ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, οι 19Robogators, κατέλαβε τη 13η θέση στο διαγωνισμό First Lego League OEC 2017 (25 έως 28-5-2017), που διεξήχθη στο Aarhus της Δανίας και στον οποίο συμμετείχαν 118 κορυφαίες ομάδες ρομποτικής από όλον τον κόσμο. Η ομάδα σημείωσε 311 πόντους στη 3η της προσπάθεια. Δείτε τα τελικά αποτελέσματα εδώ 

Η ομάδα κατέλαβε τη 13η θέση επίσης στο μέσο όρο προσπαθειών, ανήκοντας έτσι στο club των 15 κορυφαίων ομάδων ρομποτικής του κόσμου (δείτε σχετικά εδώ), Δείτε το βίντεο, διάρκειας μόνο 2,5 λεπτών, που μπορείτε να παρακολουθήσετε είναι αποτέλεσμα τεσσάρων ετών επίπονης δουλειάς, ιδιαιτέρως ταλαντούχων μαθητών.


Η κατάταξη της ομάδας μάλιστα, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχαν ατυχία και απρόβλεπτοι παράγοντες. Προσέξτε το  παρακάτω βίντεο, ότι χάνονται 60 πόντοι στο μοντέλο της πίστας, που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο τραπέζια, όταν αυτό περιστρέφεται 1 περίπου εκατοστό λιγότερο και μαζί χάνεται και η 4η θέση.


Οι μαθητές έζησαν τη δικιά τους Ιθάκη, εμπνευσμένοι από το μεγάλο μας ποιητή Καβάφη, αλλά και από τη Βούλα Πατουλίδου, πρώτη γυναίκα, χρυσή ολυμπιονίκη στην Ελλάδα. Οι μαθητές επομένως δεν έχουν καμιά αμφιβολία αν άξιζε τον κόπο. Μάλιστα, η Βούλα Πατουλίδου που είναι και απόφοιτος του 19ου επισκέφθηκε το σχολείο για να τους ενθαρρύνει, λίγο πριν την αναχώρηση τους για τη Δανία. Οι μαθητές παραφράζοντας τα λόγια της ολυμπιονίκη μας, λίγο μετά τον αγώνα τους δήλωσαν: “This is for Greece”.

Το σχολείο μας ευχαριστεί όλους, όσους βοήθησαν αυτά τα χρόνια (και είναι πάρα πολλοί), τους χορηγούς του, και βέβαια τις προϊστάμενες αρχές, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Παιδείας για την ενθάρρυνση και τον ταχύτατο τρόπο που έδρασαν, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το ταξίδι. 

Τα αποτελέσματα τέτοιων ενεργειών μπορεί να μην είναι άμεσα ορατά, αλλά πολλές τέτοιες προσπάθειες μπορούν να ανατρέψουν τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και να είναι προάγγελος μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής άνοιξης της.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το ιστολόγιο του σχολείου http://blogs.sch.gr/19gymthe/ και δείτε την κατηγορία Robotics

Χορηγοί: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Goldair Handling, Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Apollo Travel, Eurimac, ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. Α.Ε., γνωστή αλυσίδα Super Market που επιθυμεί την ανωνυμία της.

Ο Διευθυντής
Χαράλαμπος Παμπουκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου