Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Τοποθέτηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χαλκηδόνος για την εγκληματικότητα

Δήμος Χαλκηδόνος, Εγκληματικότητα vs Αστυνόμευση...σημειώσατε 1 !

Δεν θα φανταζόμουν ποτέ πως σε μια ευνομούμενη πολιτεία εν έτει 2017 θα έφτανε η στιγμή να κάνουμε μια τέτοια θλιβερή διαπίστωση.


Δυστυχώς, δεν είναι λίγα τα περιστατικά το τελευταίο χρονικό διάστημα που μαρτυρούν την έξαρση του φαινομένου, ενώ παράλληλα φανερώνουν τη γύμνια και την υποστελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας και των περιφερειακών τμημάτων της.

Πρόσφατα στα Κουφάλια, έδρα του Δήμου, σε μαγαζί της κεντρικής αγοράς σημειώθηκε κλοπή σε χρόνο ...ρεκόρ, ενώ το περιπολικό του Α.Τ. Κουφαλίων παρέμενε σταθμευμένο και παροπλισμένο λόγω τεχνικών βλαβών.


Το περιστατικό αυτό βέβαια ήρθε να προστεθεί ‘ως κερασάκι’ σε μια τούρτα αποτελούμενη από κλοπές, διαρρήξεις, ξυλοδαρμούς, ένοπλες ληστείες και διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών, δημιουργώντας έτσι ένα έκρυθμο κλίμα και προκαλώντας έντονη ανήσυχία στους Δημότες του Δήμου. Κάποιος θα ισχυριστεί ότι η αποδυνάμωση των Αστυνομικών τμημάτων είναι ένα ακόμη οδυνηρό αποτέλεσμα της κρίσης.r /> Εν μέρει θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη, θα διαφωνήσω όμως στο μείγμα πολιτικής και στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να βγούμε από αυτό το τέλμα, να αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία την αίγλη που της αξίζει και ο Έλληνας πολίτης να ξανανιώσει ασφάλεια και ηρεμία στον χώρο και το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Ένα μείγμα πολιτικής το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την εξασφάλιση πόρων για την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή και την επάνδρωση των υπαρχόντων Αστυνομικών Τμημάτων, την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών για την σύσταση και λειτουργία των Τμημάτων Ασφάλειας (σ.σ. επίκειται η εφαρμογή του, με αρ.φύλλου 14/Α’/09-02- 17, Φ.Ε.Κ. για την λειτουργία του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκηδόνας).

Επίσης, ιδαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή του δόγματος της μηδενικής ανοχής για την μείωση της εγκληματικότητας και την δημιουργία μηχανισμών πρόληψης και στην άμεση κατάργηση του ιδεοληπτικού ‘νόμου Παρασκευόπουλου’ που ευεργετεί σκληρούς εγκληματίες, τρομοκράτες και διακινητές ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στην ουσιαστικότερη εκπαίδευση των ενστόλων ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα των Αστυνομικών υπηρεσιών σε σχέση με την απαιτητική καθημερινότητα και την μάχη ενάντια στο έγκλημα.

Είναι γεγονός, ότι η περιβόητη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και η αναδιάταξη των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας επί συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. δεν απέδωσε ουσιαστικά αποτελέσματα στην αστυνόμευση της χώρας ούτε εξοικονόμησε το αναμενόμενο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στις μάχιμες υπηρεσίες. Θεωρώ, ότι η ευθύνη για να φτιάξουμε την Αστυνομία που θέλουμε και μας αρμόζει ανήκει σε όλους μας, σε κυβερνώντες και πολιτικούς πρωτίστως και σε εμάς τους πολίτες δευτερευόντως.

Είναι προφανές, ότι η σημερινή κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αδυνατούν να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στην χώρα και τους πολίτες της.

Είναι ώρα να φύγουν...

Γεώργιος Ιωαν. Γιαννάκης
Οικονομολόγος - Λογιστής
Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου