Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Έργα αγροτικής οδοποιίας 6,7 εκ. από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κονδύλια ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο των 38 Δήμων της περιοχής, με κύριους ωφελούμενους τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στις εκμεταλλεύσεις τους.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση, που αφορά στην υποβολή προτάσεων από όλους τους Δήμους για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων και γενικότερα την επέκταση και βελτίωση της πρόσβασης στη γεωργική γη και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.


Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του κόστους της μεταφοράς των προϊόντων, πιο εύκολη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά ευπαθών προϊόντων. Επίσης, η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς προσπελασιμότητας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, στις αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (πρόσβαση μηχανών, εύκολη διακίνηση της παραγωγής κτλ.), η οποία θα συμβάλει με τη σειρά της στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα της περιοχής.


Σε όλα τα έργα αγροτικής οδοποιίας που θα υλοποιηθούν είναι υποχρεωτική η άσφαλτος – τσιμεντόστρωση και πρέπει να αφορούν σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, ενώ δε θα πρέπει να περιλαμβάνουν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης και δε θα αφορούν σε στήριξη δρόμων που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου.

Η παρέμβαση είναι στοχευμένη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ οι δράσεις που θα προταθούν από τους Δήμους θα πρέπει να είναι συμβατές με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου