Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

20 Ιουνίου 2017: Ημέρα ανθεκτικότητας της πόλης & ημέρα ετοιμότητας και ενημέρωσης

Ελάτε να κάνουμε μαζί τη Θεσσαλονίκη μια πόλη ανθεκτική!

Το Αυτοτελές τμήμα Εθελοντών, Νεολαίας και Διοικητικής Βοήθειας και το Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση 39 ετών από τον σεισμό του 1978 διοργανώνουν μια εκδήλωση ενημέρωσης και ετοιμότητας σε ζητήματα φυσικών καταστροφών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θα υλοποιηθεί στη Νέα Παραλία, στο Γυάλινο Περίπτερο του Κήπου της Άμμου (δίπλα από το Μακεδονία Παλλάς) θα περιλαμβάνει εξιστόρηση ιστοριών από τη νύχτα της 20ης Ιουνίου, πρακτικές συμβουλές από ειδικούς, εργαστήρια διάσωσης και πρώτων βοηθειών, καθώς και παιχνίδια ετοιμότητας για μικρούς και μεγάλους.

Την ίδια ημέρα, στις 18.00 θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι μυστηρίου στους δρόμους της πόλης, όπου, μέσα από την ιστορική μνήμη, χρησιμοποιώντας αποστολές και γρίφους, θα ενημερωθούμε με διαδραστικότητα για τους τρόπους αντίδρασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και θα ενισχύσουμε το επίπεδο ετοιμότητας όλων μας.

Αφετηρία του παιχνιδιού έχει οριστεί η πλατεία Αριστοτέλους, στο περίπτερο τουριστικών πληροφοριών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η ομάδα, που θα φέρει εις πέρας την αποστολή με τον μικρότερο χρόνο, θα κερδίσει μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 

18.00 Πλατεία Αριστοτέλους, Περίπτερο Τουριστικών Πληροφοριών: Έναρξη Παιχνίδι Μυστηρίου

19.00 Νέα Παραλία, Γυάλινο Περίπτερο στον Κήπο της Άμμου (δίπλα από Μακεδονία Παλλάς):
Resilience Cafe, ιστορίες από την νύχτα της 20ης Ιουνίου 1978.

Εργαστήρια Ετοιμότητας από Φορείς που δραστηριοποιούνται στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και έκτακτων αναγκών Συμβουλές ανθεκτικότητας από ειδικούς.

Προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων.

 Παιχνίδια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τους μικρούς συμπολίτες μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου