Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΠΣΜ κ.Γεωργίου Τάτσιου στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων

Καλώς ορίσατε στη 2 η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα. Ένα χρόνο μετά την επιτυχημένη πρώτη Συνάντηση ανταμώνουμε πάλι εδώ, στο μεγαλύτερο Στάδιο της Μακεδονίας, για να αναδείξουμε την πολυσχιδή Μακεδονική Παράδοση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων είναι ο θεματοφύλακας της γνήσιας Μακεδονικής Παράδοσης και εργάζεται ακατάπαυστα προς αυτήν την κατεύθυνση. Τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιήθηκαν δράσεις εξωστρέφειας και ΟΥΣΙΑΣ. Οι διοργανώσεις Συμποσίων Μακεδονικής Παράδοσης & Ιστορίας σε Δράμα, Σέρρες, Πέλλα και Ημαθία έδωσαν την ευκαιρία σε ΟΛΟΥΣ τους γηγενείς Μακεδόνες να συμμετέχουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Ξεκίνησε ένας κύκλος επιμορφωτικών ημερίδων των χοροδιδασκάλων που δραστηριοποιούνται στην Μακεδονική Παράδοση. Η συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δίνει προοπτική και επιστημοσύνη στο όραμα για διαφύλαξη και διατήρηση της αυθεντικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αντιμετωπίζονται με αίσθημα ευθύνης οι προσπάθειες χάλκευσης και παραχάραξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διαθέτει η Μακεδονική Παράδοση.

Η Ομοσπονδία μας είναι το στήριγμα των γηγενών Μακεδόνων, αυτών που κρατούν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού, και η δύναμή της είναι η μαζική στήριξη όλων των Ελλήνων του πλανήτη. Θερμές ευχαριστίες για τη σημαντική οικονομική στήριξη της εκδήλωσης στην κα Νίνα Γκατζούλη, κα Ροδή Βασιλειάδου Μητκώνη, κ.Παναγιώτη Μπαλτατζή από ΗΠΑ, καθώς και στον κ.Αμύντα Παπαθανασίου από Αφρική. Ευχές για καλή επιτυχία λάβαμε από την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και από οργανώσεις της Αυστραλίας και του Καναδά.

Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζεται σημαντικά από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δύναμη όμως μας δίνει η ίδια η Ιστορία της Μακεδονίας. Ένα σημαντικό κομμάτι αυτής βρίσκεται σήμερα εδώ. Στα δεξιά μου βρίσκεται το ιστορικό λάβαρο του Συνδέσμου Ευελπίδων Μελενίκου με έτος ίδρυσης το 1906. Στα αριστερά μου βρίσκεται το ιστορικό λάβαρο του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ «Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ» με έτος ίδρυσης το 1913. Μοναστήρι και Μελένικο, αλησμόνητες Πατρίδες της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Ελληνικές Μητροπόλεις με ιδιαίτερη δράση στους αγώνες του Έθνους.

Η μεγάλη γιορτή της Μακεδονίας ξεκινά! 15000 καρδιές Μακεδόνων συντονίζονται με τις μουσικές και τα Μακεδονικά ηχοχρώματα! Οι εκπληκτικές εικόνες των μακεδονικών φορεσιών (από όλα τα διαμερίσματα της Μακεδονίας) που βρίσκονται σήμερα εδώ θα πλημμυρίσουν ολόκληρο τον πλανήτη. ΟΛΟΙ οι Μακεδόνες ας δώσουμε τα χέρια σε έναν κοινό κύκλο για να βροντοφωνάξουμε: ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ … ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου