Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Χαιρετισμός του βουλευτή Β΄Θεσ/νίκης Γ. Λαζαρίδη σε ημερίδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (ZOOTECHNIA 2017)

Χαιρετισμό στην Hμερίδα με θέμα, «Διαχείριση και αξιοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων», απηύθυνε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Β΄ Περιφέρειας Θεσ/νίκης Γ. Λαζαρίδης.

«Στην Ελλάδα, με τις μικρές σχετικά κτηνοτροφικές μονάδες, υπολογίζεται ότι παράγονται περίπου 17-20 εκατ. τόνοι οργανικών αποβλήτων από βουστάσια, χοιροστάσια, πτηνοτροφία και σφαγεία. Εξ’ αυτών, ελάχιστα επεξεργάζονται, ενώ εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων καταλήγουν ανεξέλεγκτα στη φύση. Για αυτούς τους λόγους χαιρετίζουμε την σημερινή ημερίδα ενημέρωσης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, με την προσμονή αναζήτησης λύσεων πολλαπλού οφέλους..», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η χώρα μας έρχεται τελευταία στην Ευρώπη, στη χρηστή διαχείριση σκουπιδιών και αποβλήτων, πόσο μάλλον στη διαχείριση κτηνοτροφικών αποβλήτων, διαδικασία που απαιτεί σύνθετες τεχνικές και εξελιγμένες τεχνολογίες και οφείλουμε σταδιακά να υποστηρίξουμε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του και αφού κατέθεσε την ισχύουσα, σε όλη την Ευρώπη, άποψη η αναερόβια χώνευση (Α.Χ.) των αποβλήτων από αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες, αποτελεί τον καθιερωμένο τρόπο απαλλαγής από τα απόβλητα με ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, έκλεισε τον χαιρετισμό του λέγοντας πως: «.., είναι κρίσιμο να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες, ώστε η διαχείριση των αποβλήτων στη χώρα μας να τεθεί στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου