Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Σύσκεψη Δημάρχου Χαλκηδόνος με στελέχη της εταιρεία φυσικού αερίου Θεσ/νίκης για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές του Δήμου μας.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/2/2017 του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας διανομής αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας ΑΕ κ. Μπακούρα και τον Διευθυντή Ανάπτυξης και νέων σνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Στεργιόπουλο, με θέμα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές του Δήμου μας.

Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία θα φέρει σημαντικά αναπτυξιακά και κοινωνικά ωφέλη στο Δήμο μας και προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Τσουκνιδάς δήλωσε πως “είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ικανοποιημένος που μετά από 12 περίπου χρόνια θα υλοποιηθεί το σχέδιο τροφοδότησης περιοχών του Δήμου Χαλκηδόνος. Άμεσες ενέργειες πρέπει να γίνουν προκειμένου να επισπευθούν οι ενδιάμεσες διαδικασίες για το σκοπό αυτό”.

“Με τη χρήση του συμπιεσμένου αερίου, ο Δήμος Χαλκηδόνος θα είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στο Νομό Θεσσαλονίκης που θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον αρχικό σχεδιασμό με δυνατότητες επέκτασης του δικτύου σε αρκετές φάσεις σε βάθος πενταετίας, σε αρκετά διαμερίσματα και εφόσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι”,δήλωσε ο κ. Μπακούρας.

Ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, τόνισε την ανάγκη άμεσης σύνδεσης των εταιρειών και βιομηχανιών στο Δήμο μας με το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και των βιοτεχνικών πάρκων Γέφυρας και Κουφαλίων, όπου διαπιστώνονται σημαντικές καταναλώσεις, ενώ επισήμανε την ανάγκη για άμεση επέκταση του δικτύου σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, από το Ξηροχώρι μέχρι το Λουδία.

Ο κ. Μπακούρας, δήλωσε ότι “εντός του 2017 και αρχές του 2018, θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του φυσικού αερίου στην Αγχίαλο και την Νέα Μεσήμβρια, ενώ σε πρώτη φάση θα γίνει τροφοδοσία με εγκατάσταση τοπικού δικτύου με τη μέθοδο αποσυμπίεσης φυσικού αερίου στα Κουφάλια. Σε επόμενες φάσεις, το δίκτυο θα επεκταθεί.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για όλους τους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο και για όλες τις χρήσεις (οικιακή, βιοτεχνική-βιομηχανική, εμπορική, δημόσια-δημοτικά κτίρια) θα υπάρχει η προσφορά “ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ”. Σε πρώτη φάση, οι αιτήσεις σύνδεσης των ενδιαφερόμενων δημοτών μας θα υποβάλλονται είτε στην ιστοσελίδα www.edathess.gr είτε στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος στα Κουφάλια (προς διευκόλυνση των πολιτών), όπου θα διαβιβάζονται κατόπιν στη ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα αρχίσει η υποβολή των ντίστοιχων αιτήσεων στα Δημοτικά Καταστήματα Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας, όπου θα ενημερωθείτε σύντομα με νέο δελτίου τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου