Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Εγκαινιάστηκε το 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου

Πρώτο κουδούνι για το 4 ο Γυμνάσιο Εχεδώρου! 

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 το νέο σχολείο στη Δημοτική Κοινότητας της Ν. Μαγνησίας<

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα τελέστηκαν τα εγκαίνια του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου, στη Νέας Μαγνησίας, από τον Δήμαρχο Ευθύμιο Φωτόπουλο και την Πρόεδρο της Δ.Κ. Ν. Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο, επί της οδού Κουντουριώτη 2 (πρώην Χαρ. Τρικούπη), που διαθέτει 8 κύριες αίθουσες και 2 βοηθητικές (1 ηλεκτρονικών υπολογιστών και 1 φυσικών επιστημών, με συνολικό προϋπολογισμό 2,44 εκατ. ευρώ.

Παρόντες, επίσης, στα εγκαίνια του νέου σχολείου, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, ο Αντισυνταγματάρχης Θ. Κόμνος ως εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ’ ΣΣ, ο διοικητής του ΑΤ Ιωνίας Σ. Καπακαγιόγλου ως εκπρόσωπος του ΓΑΔΘ, ο Διευθυντής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Π. Ματζιάρης, ο Βουλευτές Θ. Καράογλου, Γ. Αρβανιτίδης, Γ. Λαζαρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σκουλαριώτης, Ευ. Βαμβάκος, Β. Παπαγεωργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Γλώσσης (πρώην Δήμαρχος Δέλτα), Γ. Ρήγας, Σπ. Σταματάκης, Κώστας Δουζδαμπάνης (και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης), Ελένη Μπαλογιάννη (και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΔ), Δημήτρης Χαλκίδης (και Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ) και Σάκης Παπάς, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Διαβατών Κ. Μιχελή, ο πρώην Δήμαρχος Εχεδώρου Μ. Σελβίδης, ο Συμπαραστάτης του Δημότη Αθ. Κουμκούδης (και αντιδήμαρχος Παιδείας το 2000), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πυλαίας Χορτιάτη Αν. Κωνσταντινίδου (και πολιτευτής) και Π. Τσογκαρλίδης, Διευθυντές σχολείων και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δέλτα.

Ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, συγκινημένος αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιωνίας. Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το νέο σχολείο και συνεχάρη το Δήμαρχο για το έργο.

«Πρέπει να ξέρετε ότι δεδομένων των δυσμενών οικονομικών συνθηκών κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια στον τομέα της σχολικής στέγης. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι σήμερα περήφανος και συγκινημένος: γιατί η τιτάνια προσπάθεια αποδίδει και είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που καταφέρνουμε να χτίζουμε σχολεία» τόνισε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του, κάνοντας σύντομη αναφορά στα τρέχοντα έργα της σχολικής στέγης:

Το Σεπτέμβριο παραδίδονται δύο ακόμη νέα σχολεία στη Ν. Μαγνησία: το 3ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό
  • Ήδη δημοπρατήθηκε το Λύκειο Διαβατών 
  • Ολοκληρώνεται το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου 
  • Δημοπρατείται το έργο ολοκλήρωσης του παλαιού Παιδικού Σταθμού στη Σίνδο
  • Προετοιμάζονται έργα και σε άλλα σχολεία όπως το ΕΠΑΛ Χαλάστρας και το 3ο Δημοτικό Διαβατών.
«Είναι το σχολείο που εμείς το παραδώσαμε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 και προκειμένου να λειτουργήσει μέσα στη φετινή σχολική χρονιά, αποφασίσαμε να το εξοπλίσουμε με δαπάνες του Δήμου, μιας και το υπουργείο Παιδείας δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί» είπε ο κ. Φωτόπουλος ευχαριστώντας όσους διαχρονικά συνέβαλαν στο έργο αλλά και τα μέλη του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου που στήριξαν μέχρι τέλους την ολοκλήρωση του σχολείου.

Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να «ανακτήσουν» το ρόλο τους μέσα στη δυσμενή οικονομική συγκυρία και προέτρεψε τους μαθητές να ζήσουν και να αγαπήσουν το νέο τους σχολείο. «Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά (γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί) ότι το σχολείο δεν είναι μόνο τα κτίρια, το σχολείο είμαστε πάνω απ’ όλα εμείς οι άνθρωποι. Εμείς δίνουμε πνοή στους τοίχους, εμείς κάνουμε ένα σχολείο ζωντανό. Με την εκπαιδευτική διαδικασία, με τις δράσεις μας, με τις εκδηλώσεις μας» είπε.

Από τη μεριά της, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Νέας Μαγνησίας Σοφία Καραπαύλου έκανε λόγο για «όνειρο που έγινε πραγματικότητα» και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Κ. Δουζδαμπάνη και τον Δήμαρχο ο οποίος, όπως είπε, «όχι μόνο κατάφερε να ξεμπλοκάρει και να ολοκληρώσει το σχολείο, αλλά διαθέτει την πολιτική βούληση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παράγουμε έργο και να έχουμε αποτελεσματικότητα, να κάνουμε δηλαδή το χρέος μας προς την κοινωνία».

Τέλος, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου Ζήσης Ζησάκης ευχαρίστησε προσωπικά το Δήμαρχο Ευθ. Φωτόπουλο και τη διοίκηση του Δήμου για την ολοκλήρωση του έργου «μιας και χωρίς την αρωγή τους δεν θα λειτουργούσε σήμερα το σχολείο. Το σχολείο αυτό αποτελεί μία όαση για τους κατοίκους της Ν. Μαγνησίας που θα προσφέρει κοινωνική και πνευματική αγωγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου