Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Άλλο ένα ρεκόρ για τον «Νυχτερινό»: Δρομείς από πέντε ηπείρους και 61 χώρες στη φετινή διοργάνωση!

Δρομείς από κάθε ήπειρο, ακόμα και από μακρινές χώρες όπως το Μπουρούντι, η Βολιβία, η Ζιμπάμπουε και το Πουέρτο Ρίκο, θα τρέξουν στον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, καταρρίπτοντας άλλο ένα ρεκόρ!

Ημερίδα με θέμα την Δυσλεξία Τετάρτη 5/10 στα Κουφάλια


Ημερίδα με θέμα την Δυσλεξία Τετάρτη 5/10 στα Κουφάλια


Συνελήφθη 58χρονος στο Κιλκίς για καλλιέργεια κάνναβης

Καλλιεργούσε σε αγροτική περιοχή 4 δενδρύλλια κάνναβης

Εντοπίστηκαν στο σπίτι του συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα 3 κιλά

Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, όπως κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, γνωστή ως Eurobirdwatch, έχει καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς εδώ και 22 χρόνια, διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις σε περισσότερες από σαράντα χώρες, με πρωτοβουλία της οργάνωσης για την προστασία των πουλιών Birdlife International.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τους πυροβολισμούς στο Κορδελιό με 4 τραυματίες

Ανακοίνωση σχετικά με τους χθεσινούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από γυμναστήριο στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άτομα εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Β΄ Εθνική Μπάσκετ 1η Αγωνιστική την Κυριακή 2/10/16 Αίας Εύοσμου - Κ.Σ. Γέφυρας


Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ ξανά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μετά από 12 ημέρες επίσχεσης: Η ανακοίνωση του Οργανισμού

Έπιασαν τιμόνι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ σήμερα από τις 5 το πρωί, ύστερα από 12 μέρες επίσχεσης εργασἰας, με τα λεωφορεία να κινούνται κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Naxatras: Γιατί να μην γίνεις αυτό που ήθελες εξ' αρχής;

Οι Naxatras είναι ένα ψυχεδελικό συγκρότημα πού έχει ήδη κάνει έντονη την παρουσία του στην εγχώρια σκηνή. Με δύο full albums και ένα E.P. έχει δώσει το δισκογραφικό του στίγμα, ενώ τα live τους αποτελούν μία μυσταγωγική εμπειρία. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα βρεθούν ζωντανά στη Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στη σκηνή της Γιάφκα. Με αφορμή αυτήν την εμφάνιση μιλήσαμε μαζί τους για την έως τώρα πορεία του συγκροτήματος.

Φωτορεπορτάζ από την πρώτη επιτυχία για τους νέους του Κ.Σ. Γέφυρας στο παιχνίδι με τον Αία Ευόσμου

Με το δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα νέων της ΕΚΑΣΘ ο ΚΣ Γέφυρας νικώντας μέσα στην έδρα του τον Αία Ευόσμου με 67-60. 

Διαιτητές: Καρκαλέτσης-Δικταπανίδης

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το Ολυμπιακό Μουσείο στηρίζει ενεργά τον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Το Ολυμπιακό Μουσείο θα βρίσκεται για άλλη μια φορά ανάμεσα στους σημαντικούς θεσμικούς υποστηρικτές του Protergia 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης , για να αναδείξει τα οφέλη του αθλητισμού αλλά και για να απολαύσει τη χαρά της συμμετοχής στο μεγάλο νυχτερινό πάρτυ δρόμου του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Στην “Έκθεση” ο "Δ. Νυχτερινού Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης” παρουσίασε τον Ονομαστικό Χορηγό του και το Επίσημο Πρόγραμμα της Διοργάνωσης !

21.606 χαμόγελα και η δύναμη της Protergia θα «φωτίζουν» τον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και όπως όλα δείχνουν, θα είναι ξεχωριστός!

Νικηφόρα η πρόβα τζενεράλε του Κ.Σ. Γέφυρας


Με δύο νίκες ολοκλήρωσε τους αγώνες προετοιμασίας πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής η Γέφυρα. 

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Χαλκηδόνος Κων/νου Χούλια στο ΔΤ της Παράταξης "Ενωμένοι Δημιουργούμε"

Αν και συνήθως αποφεύγω να σχολιάζω ή και να απαντώ σε ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων, ωστόσο η αναφορά περί αλαζονικής συμπεριφοράς δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για το αντίθετο. Και θα σχολιάσω μόνο το θέμα της μεταστέγασης του τμήματος συνοριοφυλάκων του Αγίου Αθανασίου προς το παρόν.

ΔΤ της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Χαλκηδόνος "Ενωμένοι Δημιουργούμε": Πλήττει ανεπανόρθωτα η αλαζονεία της Διοίκησης το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου μας.

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Χαλκηδόνος "Ενωμένοι Δημιουργούμε"

Πλήττει ανεπανόρθωτα η αλαζονεία της Διοίκησης το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου μας.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ειδήσεις της Δευτέρας 19/09/16

Φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή στον 39χρονο που σκότωσε στο ξύλο το κουτάβι του στη Θεσσαλονίκη

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 39χρονο που κακοποίησε μέχρι θανάτου το κουτάβι του.

Ποιες φορολογικές παραβάσεις οδηγούν σε ποινές φυλάκισης

Ποινές φυλάκισης, οι οποίες υπερβαίνουν τα δύο χρόνια, για τη διάπραξη του αδικήματος της φοροδιαφυγής, προβλέπουν οι νέες διατάξεις του ποινολογίου της εφορίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

21500 δρομείς, το νεό ρεκόρ του "Δ. Νυχτερινού Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης”! Στις 8 Οκτωβρίου θα είμαστε όλοι εκεί!

Με τον εντυπωσιακότερο τρόπο έκλεισαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (16/09) οι εγγραφές στον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και θα πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης με 21.216 δρομείς, αποτελώντας το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, αλλά και τον μαζικότερο αγώνα δρόμου όλων των εποχών στη Βόρεια Ελλάδα!

Επιστολή Δημάρχου Δέλτα Ε. Φωτόπουλου προς Χρ. Σπίρτζη για τη μεταφορά μαθητών και επιβατικού κοινού από τον ΟΑΣΘ

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, με την οποία τον καλεί να δώσει λύση στο γενικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αλλά και ειδικότερα στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολικού στο ΕΠΑΛ Χαλάστρας, έστειλε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος. Με την επιστολή ζητείται, αν μη τι άλλο, να υπάρξει μέριμνα ώστε να εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ προς τρίτους.

6η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι

Με ξεναγήσεις στον υγρότοπο και παρατήρηση πουλιών, με βόλτες με άλογα και με ποδήλατα, αλλά και με ποικίλες άλλες δραστηριότητες, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στο Καλοχώρι η καθιερωμένη πλέον Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού.

Η γιορτή πραγματοποιείται φέτος για έκτη φορά και θα περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, καθώς και απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.

Δήμος Χαλκηδόνος: Ανακοίνωση Ο.Κ.Π.Α.Χ. για το voucher στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2016-2017

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλκηδόνος (Ο.Κ.Π.Α.Χ.) ενημερώνει τους πολίτες πως οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2016-2017 και δεν έλαβαν voucher, λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού, μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους να τους χορηγηθεί voucher στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Χαλκηδόνος: διευθετήθηκαν τα όποια προβλήματα προέκυψαν στη μεταφορά των μαθητών

Η αντιδημαρχία Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας & Αθλητισμού του Δήμου Χαλκηδόνος ενημερώνει τους δημότες και ιδιαίτερα τους γονείς, ότι τα όποια προβλήματα προέκυψαν στη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία του Δήμου, έχουν ήδη διευθετηθεί.

Έχουν πρόβλημα με την Πόπη Καλαϊτζή στην παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη;

Δεν θέλουν την Πόπη Καλαϊτζή στην παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη;  
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της παράταξης του Γιάννη Ιωαννίδη «Κεντρική Μακεδονία: Πρωταθλήτρια» για την Πόπη Καλαϊτζή, όπως διαβάζουμε στο "Παρασκήνιο".

Χαλκηδόνα: δηλώσεις του 69χρονου ιδιοκτήτης εστιατορίου που δέχτηκε επίθεση απο κακοποιούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε ο 69χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου της περιοχής μας μας κ. Γιώργος Καλπακτσής για την κινηματογραφική ληστεία εις βάρος του που σημειώθηκε στην στην εθνική οδό Κουφαλίων - Χαλκηδόνας όπου, όπως κατήγγειλε το θύμα, τρεις άγνωστοι, αφού προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα, τον ακινητοποίησαν, αρπάζοντας λεφτά, κοσμήματα και το αυτοκίνητό του. 
Δείτε το ρεπορτάζ του Star στο παρακάτω Βίντεο:
(περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να φόρτωση το βίντεο)

Χωρίς λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Κανένα λεωφορείο, εκτός των ειδικών οχημάτων για ΑμεΑ, δεν θα κυκλοφορεί από σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας "μέχρι κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ να τα βρουν και να λογικευτούν" και να καταβάλουν τα δεδουλευμένα, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, στους 2.300 απασχολουμένους του Οργανισμού, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Θανατηφόρο τροχαίο με 40χρόνο στο κόμβο Καλοχωρίου

Tην τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε σήμερα νωρίς το πρωί, ένας 40χρονος οδηγός ΙΧ, στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στον κόμβο του Καλοχωρίου.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 5.45, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το όχημα του 40χρονου εξετράπη και προσέκρουσε διαδοχικά σε κολώνα φωτισμό, μεταλλική, κολώνα και σε προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Πηγή: thestival.gr

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αναγέννηση Χαλκηδόνας: Λαϊκη Βραδιά το Σάββατο 10/09/16


Δείτε το νέο Δ.Σ του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας



ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΤΗΛ.& ΦΑΞ.: 23910-23970                           
 E-mail: syllogos.xalkidonas@yahoo.gr                                      

Χαλκηδόνα 06 Σεπτέμβριου 2016
Προς : Όλους τους ενδιαφερομένους
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : Το νέο Δ.Σ του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας
Σας πληροφορούμε ότι το εκλεχθέν από τις εκλογές στις 5-9-2016 νέο διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει ως εξής: