Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Μπάσκετ: Η Χ.Α.Ν.Θ επιστρέφει στα σαλόνια της Β΄ Εθνικής - Νικολαϊδης: «Πρόκληση η Β΄ Εθνική για την ΧΑΝΘ»

H αντρική ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ επιστρέφει στα σαλόνια της Β΄ Εθνικής.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κοινοποίησε χθες την προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο οποίο μετέχουν 32 σωματεία χωρισμένα σε δυο ομίλους.

Η ΧΑΝΘ μετέχει στον 2ο Όμιλο μαζί με τις εξής ομάδες:

Καστοριά, Ερμής Λαγκαδά, Αγρίνιο, Στρατώνι, Άργος Ορεστικό, Ανατόλια, Πιερικός Αρχέλαος, ΑΟ Πολυγύρου, Καρδίτσα, Ερμής Αγιάς, Γέφυρα, Χαρίλαος Τρικούπης, Ασπίδα Ξάνθης, Πευκοχώρι, Φίλιππος Βέροιας.

Θυμίζουμε ότι η ΧΑΝΘ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν (τερμάτισε 3η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής με 20 νίκες και 6 ήττες), ενώ στον αγώνα μπαράζ για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας για κάλυψη τυχόν κενών θέσεων στη Β’ Εθνική Κατηγορία, είχε επικρατήσει στο κλειστό της Μίκρας του Αίαντα Ευόσμου. Η νέα χρονιά δημιουργεί μεγαλύτερες υποχρεώσεις και στόχος της ΧΑΝΘ είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου ανάλογου της ιστορίας και του “μεγέθους” της ομάδας μας.

ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ: «ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Χ.Α.Ν.Θ.»

Για την επιστροφή της ομάδας μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. στην Β΄ Εθνική μίλησε ο προπονητής της ομάδας  Σωτήρης Νικολάιδης. 

Σε δηλώσεις του στο ymca.gr ο 42χρονος τεχνικός είπε: «Θεωρούσα δεδομένο ότι η ομάδα ως πρώτη επιλαχούσα θα έπαιρνε το εισιτήριο της ανόδου. Η παρουσία της ΧΑΝΘ στην Β΄ Εθνική αποτελεί μεγάλη πρόκληση για όλους μας. 

Μιλάμε για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, ο όμιλος μας αποτελείται από 16 ομάδες, κάποιες εκ των οποίων θεωρούνται παραδοσιακές δυνάμεις με ισχυρά ρόστερ. Όταν έχεις να κάνεις με ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών στο οποίο οι 2 ομάδες ανεβαίνουν και οι 4 πέφτουν αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να δημιουργήσεις ένα ανταγωνιστικό σύνολο με υψηλούς στόχους».

Για την απόφαση του να επιστρέψει στην ΧΑΝΘ ο Σωτήρης Νικολαίδης δήλωσε: «Η ΧΑΝΘ είναι το δεύτερο σπίτι μου, η δεύτερη οικογένεια μου, το μέρος όπου πέρασα αμέτρητες ώρες της ζωής μου αγωνιζόμενος σε όλα της τα τμήματα. Είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να ηγηθώ φέτος της προσπάθειας. Θα προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε την ανάδειξη νέων παιδιών με το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο όμως η ζωή και το μπάσκετ διδάσκουν ότι μέσα από την σκληρή δουλειά μπορείς να φτάσεις στο στόχο σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου