Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

6η Βαλκανική Συνάντηση VW Bus - Στα Λουτρά του Λαγκαδά με 150 συμμετοχές αυτοκινήτων!

Ρεπορτάζ: Παντελής τζερτζεβέλης
Το περασμένο Σαββατοκύριακο θα έλεγα πως ήτανε αρκετά πλούσιο σε δράσεις και συναντήσεις εναλλακτικές των ανθρώπων που αγαπούν την ζωή τους και θέλουν να διαφέρουν συνυπάρχοντας μαζί με όμοιούς τους!

Ο λόγος για την 6η Βαλκανική Συνάντηση VW Bus η οποία έλαβε χώρα στα Λουτρά του Λαγκαδά που βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 Σταυροδρόμι των Βαλκανικών λαών λοιπόν, έγινε για ένα τριήμερο η πόλη του Λαγκαδά, και πιο συγκεκριμένα από την Παρασκευή 8/7/2016 έως και την Κυριακή 10/7/2016 οι πιστοί οπαδοί της ιδέας των κλασσικών αυτοκινήτων της Volkswagen συναντήθηκαν για 6η συνεχόμενη χρονιά, μέσα σε ένα πνεύμα πολύ φιλικό γεμάτο δημιουργία και τρέλα για τις εναλλακτικές περιπέτειες που περιβάλλουν όσους ξέρουν να ζουν μακριά από την μιζέρια!

Μετά την πρώτη διοργάνωση που έγινε στην Πιερία το 2011, η δράση συνεχίστηκε στην Βουλγαρία το 2012, στην Τουρκία το 2013, στη Ρουμανία το 2014 και στη Σερβία το 2015. Φέτος, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων Balkan Bus Meetings η διοργάνωση επέστρεψε στη χώρα μας!
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!, Με αυτά τα λόγια κατ εμέ πιστεύω πως θα μπορούσα να περιέγραφα τον τρόπο ζωής που επέλεξε κάποτε μια μικρή παρέα οικογενειαρχών να βάλει στην ζωή της, ταξιδεύοντας σε άλλη γη και άλλα μέρη με αυτά τα ξεχωριστά μίνι λεωφορειάκια της vw
Με την πάροδο των χρόνων και καθώς τα αυτοκίνητα άρχισαν να εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα «γήρανσής» οι οπαδοί της διεθνής παρέας ξεκίνησαν να αλληλοβοηθιούνται, ανταλλάζοντας ανταλλακτικά όπου χρειαζόταν.

Κάπου εδώ είναι που γεννήθηκε η ιδέα να ξεκινήσουν και οι συναντήσεις μεταξύ όποιων πραγματικά αγαπούν αυτόν τον τρόπο ζωής.Η αρχική παρέα δεν άργησε να επεκταθεί κι εκτός των Ελληνικών συνόρων, θεμελιώνοντας ένα κλίμα φιλικής σχέσης με όμορους λαούς των Βαλκανικών χωρών.

Χάρηκα ιδιαίτερα καθώς περιηγήθηκα εντός του χώρου των Λουτρών Λαγκαδά μεταξύ αγνώστων ανθρώπων ,οικογενειών, ζώντας για λίγο την ζωή που κανείς δεν μπορεί να νιώσει ,εάν πρωτίστως δεν την ζήσει μαζί με την παρέα όλων των φίλων που μετείχαν στην 6η Βαλκανική Συνάντηση VW Bus. 
Δεν έλειπαν και τα ιστορικά VW T1 από τη συνάντηση όπως το εικονιζόμενο κατάμαυρο pickup με ρετρό whitewall ελαστικά.
Και μερικά «σκαθάρια» δήλωσαν το παρών μιας και είναι κοντινοί συγγενείς με τα βανάκια της Volkswagen.
Η δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς φίλους που έστησαν οι διοργανωτές ήταν για φίλημα! Τα παιδιά έπαιζαν μέσα στο φυσικό περιβάλλον αμέριμνα ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας τα όνειρα του αύριο!
Η συνάντηση διοργανώθηκε, εκτός από τα ίδια τα μέλη της ομάδας, από την Ελληνική Λέσχη VW Bus Camper Van σε συνεργασία με τις Βαλκανικές Λέσχες Σκαραβαίων και VW Bus. Συνολικά, 400 άτομα από την Ελλάδα αλλά και τις γύρω βαλκανικές χώρες τίμησαν με την παρουσία τους την συνάντηση η οποία ολοκληρώθηκε με 150 συμμετοχές αυτοκινήτων. Συμμετείχαν άτομα από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Βοσνία, το Κόσσοβο αλλά και τη Γερμανία, με τις ελληνικές συμμετοχές να φτάνουν τις 35.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το επόμενο καλοκαίρι όπου και πάλι θα ξανανταμώσουν με κέφι και δίψα για νέες περιπέτειες!

Τι καλύτερο από μερικές μέρες ξέγνοιαστων διακοπών παρέα με ένα camper van.
 
Με πολύ μεράκι και αγάπη γίνεται η συντήρηση μερικών VW Bus που λάμπουν σα να βγήκαν σήμερα από το εργοστάσιο της Volkswagen
Ρεπορτάζ: Παντελής τζερτζεβέλης- epitrohon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου