Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων στο Πολύκαστρο

Γύρω τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στο βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου.


Από τις 6:00 το πρωί απέκλεισαν την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων και την διασταύρωση του Αγίου Αθανάσιου, λίγο πριν το Πολύκαστρο. Η κυκλοφορία απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα και οδηγοί για να κινηθούν προς Πολύκαστρο και προς Θεσσαλονίκη πρέπει να περάσουν από το Κιλκίς.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν από το πρωί στην περιοχή προκειμένου να συνοδεύσουν πρόσφυγες και μετανάστες στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στον συγκεκριμένο άτυπο καταυλισμό βρίσκονται 1.828 άτομα.

Η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, με επίκεντρο το άλλο βενζινάδικο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα, όπου βρίσκονται -σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία- 1.109 πρόσφυγες και μετανάστες και το ξενοδοχείο στη στροφή για Ευζώνους, όπου βρίσκονται 827 άτομα.

Σημειώνεται ότι εντός του άτυπου καταυλισμού βρίσκονται μόνο αστυνομικοί, οι οποίοι ενημερώνουν τους πρόσφυγες ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί για τα ΜΜΕ. 'Αδεια δόθηκε μόνο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ. 
Πηγή: thestival.gr, seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου