Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ανήλικος που δολοφόνησε τον συμμαθητή του στην Γέφυρα

Περίπου δυόμισι ώρες διήρκεσε η απολογία του 14χρονου στην ανακρίτρια, σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες του φονικού που διεπράχθη την Κυριακή στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης με δράστη τον ίδιο και θύμα έναν συνομήλικό του.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του περιέγραψε στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ότι ήταν ιδιαιτέρα συγχυσμένος και φορτισμένος συναισθηματικά το βράδυ του φόνου.

Επέμεινε σε αυτά που είχε πει και στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή δεχόταν bullying από το θύμα, με την ανακρίτρια να του ζητά να αναφερθεί σε συγκεκριμένα περιστατικά.

«Αφού τον χτύπησα γύρισα σπίτι. Φοβήθηκα και κλείστηκα στην τουαλέτα. Έβγαλα τα ματωμένα ρούχα και τα έκρυψα και μετά πλύθηκα», φέρεται να υποστήριξε συγκεκριμένα στην απολογία του ο δράστης, ενώ πρόσθεσε: «Έχω μετανοιώσει, ζηταώ συγγνώμη και από την οικογένεια του παιδιού και από τη δική μου για ότι έγινε».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος ήταν ψυχολογικά φορτισμένος και γι' αυτόν τον λόγο απέφυγε να αναφερθεί λεπτομερώς στον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος.
Ο δράστης θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους που αφορούν ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειας στους γονείς, γεγονός που σημαίνει πως για οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά του 14χρονου θα ευθύνονται ποινικά οι γονείς του, ενώ ακόμη επιβάλλεται ψυχιατρική παρακολούθηση και απαγόρευση μετάβασης και διαμονής του δράστη στη Γέφυρα όπου και συνέβη το έγκλημα.

Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1, που μετέδωσε ο Γιώργος Γρηγοριάδης, από σήμερα κιόλας ο 14χρονος και η οικογένειά του θα ζουν στην Θεσσαλονίκη και όχι στο χωριό Άδενδρο όπου διατηρεί σπίτι η μια γιαγιά του νεαρού δράστη, αφού το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την Γέφυρα όπου διαπράχθηκε το φονικό.

Έτσι για να αποφθεχθούν τυχόν εντάσεις η οικογένεια του δράστη αποφάσισε να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη. Θα φιλοξενηθεί αρχικά σε ένα συγγενικό σπίτι και μετά θα νοικιάσει ένα σπίτι, ώστε να είναι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.

Συντετριμένοι οι γονείς του 14χρονου δράστη

Οι γονείς του νεαρού δράστη δηλώνουν συντετριμμένοι γι’ αυτό που ο γιός τους έκανε στον φίλο του, δεν μπορούν και οι ίδιοι, όπως λένε, να διαχειριστούν το γιο τους και βάσει των συμβουλών που έχουν πάρει από τους ειδικούς δεν του έχουν πει τίποτα για το περιστατικό από την στιγμή που τον παρέλαβαν από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης, ενώ τους έχουν πει να μην ρωτήσουν ούτε ένα γιατί τον 14χρονο.

14χρονος - Γέφυρα - Θεσσαλονίκη - δολοφονία - σημείο - έγκλημα

Αυτόν τον πολύ δύσκολο ρόλο έχουν αναλάβει πλέον ειδικοί ψυχολόγοι που θα παρακολουθούν τον 14χρονο σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο 14χρονος αρχίζει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πράξης του. «Μιλάμε για μία τραγική κατάσταση κι από τις δύο πλευρές, κι από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, πρωτίστως, αλλά κι από την πλευρά της οικογένειας του ανήλικου», πρόσθεσε.

Ο 14χρονος, που ομολόγησε τη δολοφονία του φίλου του κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο πατέρας του θύτη, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, ανέλαβε μέρος της ευθύνης για την τραγωδία, λέγοντας ότι. "έκλεισε δύο σπίτια", ενώ αρνήθηκε ότι, το παιδί του είχε πει ότι είχε πέσει θύμα bullying.

Mε πληροφορίες από το press724.gr και seleo.gr, antenna.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου