Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ταξίδι με την οικογένεια

Του Παντελή Τζερτζεβέλη
Οι ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ αποδράσεις φέρνουν τα μέλη της φαμίλιας.. πολύ κοντά!

Τα σχολεία κλείσανε και τα παιδιά πλέον χωρίς σκοτούρες απολαμβάνουν την ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών μέχρι την στιγμή που, η οικογένεια θα πάει ταξίδι με το αυτοκίνητο!

Aνέκαθεν, οι καλοκαιρινές αποδράσεις με το οικογενειακό αυτοκίνητο αποτελούσαν και τις καλύτερες στιγμές των διακοπών μας, και μια ευκαιρία για όλα τα μέλη της φαμίλιας να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους. Στις μέρες μας όμως δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε μέχρι την άκρη της γής προκειμένου έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά μας. Ένας προορισμός σε απόσταση 100-150 χλμ που θα συνδυάζεται με μια ή και δύο διανυκτερεύσεις θα διεγείρει ευχάριστα την φαντασία των παιδιών μας.
Πάντοτε, η ιδέα της φυγής κέντριζε το ενδιαφέρον των παιδιών, ειδικά όταν συνδυάζεται αρμονικά με κάποιες δόσεις περιπέτειας. Από την πείρα μου θα έλεγα πως όποιο προορισμό και αν επιλέξετε, δώστε κάποιον ρόλο στα παιδιά για τον προγραμματισμό του ταξιδιού. Κάπως έτσι θα αρχίσουν να αποφεύγουν τις δυσάρεστες καταστάσεις από την αλόγιστη χρήση των tablets και των Smartphone’s που καιροφυλακτούνε προκειμένου να αποσπάσουν την ήδη τεταμένη προσοχή τους.
Σχεδιάζοντας λοιπόν την περιπέτεια, τα παιδιά μπορούνε να επιλέξουν την πορεία του δρομολογίου όπως και των ξεχωριστών σημείων που παρεμβάλλονται μεταξύ των διαλλειμάτων, κατά την διάρκειά των οποίων βγαίνουν και οι καλύτερες φωτογραφίες που μας συνοδεύουν για μια ζωή! Είναι καλό να ξέρουν τα παιδιά πως στο ταξίδι συμμετέχουν όλοι οι επιβάτες του ΙΧ έχοντας κάποιον ρόλο σε αυτό.

Όλοι μας επιθυμούμε το ταξίδι που έχουμε επιλέξει να μας μείνει αξέχαστο καθώς δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας υποχωρώντας σε τυχόν δυσκολίες επικοινωνίας που τυχόν κάνουν την εμφάνισή τους κατά το ταξίδι μας. Με την ορθή συζήτηση και τη συμμετοχή όλης της οικογένειας, το ταξίδι αποκτά χρώμα και οντότητα η οποία παραμερίζει τυχόν εμπόδια και μας βοηθά να ανακαλύψουμε πράγματα που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε ο ένας για τον άλλο.

Απόδραση η οποία συνοδεύεται από υπαίθριες δραστηριότητες κρύβει αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις όπως και συγκινήσεις μέσα της. Κουβαλώντας στην σχάρα οροφής τα αγαπημένα δίτροχα των παιδιών, μπορούν να αποτελέσουν έναν παράγοντα επικοινωνίας μεταξύ οικογένειας και παιδιών.

Μια ανάβαση σε κάποιον εναλλακτικό προορισμό της Ελλάδας που μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με διανυκτέρευση σε κάποιο ορειβατικό καταφύγιο το οποίο κατά την καλοκαιρινή περίοδο προσεγγίζεται ευκολότερα. Όποια και αν είναι η επιλογή σας φροντίστε να μην είστε απόλυτοι και εριστικοί απέναντι στα παιδιά σας.
Μια ξαφνική συνάντηση με κάποιον ντόπιο όπως έγινε στην δική μας περίπτωση, ήτανε ο κ.Θωμάς ένας βοσκός που συναντήσαμε στην περιοχή του Στρυμόνα και ανέτρεψε όλα τα σενάριά μας, καθώς είχε τόσα πολλά και άγνωστα κατ εμάς πράγματα να πει μετά από 40 χρόνια διαμονής στα βουνά και μακριά από την τηλεόραση.
Το ηθικόν δίδαγμα που απορρέει σε τέτοιου είδους αποδράσεις, είναι πώς όταν ανακαλύπτουμε «την ψυχή βαθειά» που κρύβουμε όλοι μέσα μας τότε αισθανόμαστε ακόμα πιο ελεύθεροι και ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά στην οικογένειά μας που … κάποιες φορές πραγματικά μας έχει ανάγκη!

Παντελής Τζερτζεβέλης

Υ.Σ. Σε κάθε μας ταξίδι με το αυτοκίνητο, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά την προετοιμασία αλλά και κατα τη διάρκεια του ταξιδιού μας, καθώς δεν υπάρχει τίποτε πολυτιμότερο από την υγεία και την ασφάλεια των αγαπημένων μας προσώπων.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει πάντα να φορούν ζώνες ασφαλείας, ο οδηγός να τηρεί τον Κ.Ο.Κ και να έχει πάντα την προσοχή του στο δρόμο, και οι αποσκευές να είναι σωστά τοποθετημένες στο πορτ παγκάζ. Με αυτό τον τρόπο, τίποτα δεν θα χαλάσει τη διάθεσή μας και θα μπορούμε πλέον να απολαύσουμε ήσυχοι αυτή την οικογενειακή απόδραση…

Από το Επι Τροχών, ευχόμαστε να έχετε ένα όμορφο και ασφαλές ταξίδι!

 Παρέα στο ταξίδι, μας έκανε το εξαιρετικά ευρύχωρο, ροπάτο και οικονομικό Nissan Qashqai 1.6dci
Όμορφες εικόνες από την ευρύτερη περιοχή του Στρυμόνα
Πηγή: http://epitrohon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου