Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Συνελήφθη επιχειρηματίας τεχνικής εταιρείας της Θεσσαλονίκης για φοροδιαφυγή

Εις βάρος του, εκκρεμούσαν εκκρεμούσαν 11 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και συνολική ποινή φυλάκισης 26 ετών και 7 μηνών για διάφορα αδικήματα.

Πρόκειται για έναν 71χρονο, που ήταν συνταξιούχος και εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ο συγκεκριμένος, πριν συνταξιοδοτηθεί ήταν επιχειρηματίας τεχνικής εταιρείας. 

Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούν 11αποφάσεις, για τα αδικήματα: της ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, της ανακριβούς απόδοσης παρακρατηθέντος φόρου και μη απόδοσης φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου, της φοροδιαφυγής κατ’ εξακολούθηση, της φοροδιαφυγής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος στο Φ.Π.Α. και στο Φ.Μ.Υ.,το φόρο εργοληπτών και το φόρο ελεύθερων επαγγελματιών, της μη απόδοσης Φ.Π.Α. που σε ετήσια βάση υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ, της ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και της μη απόδοσης στο Δημόσιο του αναλογούντος φόρου Τελών Χαρτοσήμου κατ’ εξακολούθηση, της μη απόδοσης Φ.Π.Α. από κοινού κατ’ εξακολούθηση, της καθυστέρησης καταβολής βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση,της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεου,της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής και της κατοχής κυνηγετικού όπλου χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου