Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων και Περιφερειών της Β. Ελλάδος, με σκοπό την ίδρυση "Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων", υπέγραψε ο Δήμος Χαλκηδόνος

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων και Περιφερειών της Β. Ελλάδος, με σκοπό την ίδρυση "Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων", υπέγραψε, εκπροσωπώντας το Δήμο Χαλκηδόνος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μηντσιούδης Μαυρουδής, στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016
σε ξενοδοχείο της Θες/νίκης, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή, του αντιπροσώπου του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ. Philippe Leclerc, του Πρέσβη της Κίνας στη χώρα μας κ. Xiaoli Zou, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ .Τζιτζικώστα, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη και 62 Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων.

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της Αμφικτυονίας ξεκίνησε από τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση προ διμήνου για τους Δήμους της Νοτίου Ελλάδας. Βασική επιδίωξη της Αμφικτυονίας είναι η προώθηση και βέλτιστη οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο Δήμος Χαλκηδόνος συμμετέχει στο δίκτυο της “Αμφικτυονίας”, έχοντας να επιδείξει πολλά σημεία αξιόλογου αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες, μεταξύ των οποίων ο Μακεδονικός Τάφος ΙΙΙ στον Άγιο Αθανάσιο, το Μουσείο Βαλκανικών πολέμων στη Γέφυρα και η αρχαία πόλη ‘Ίχναις’ μεταξύ Κουφαλίων και Χαλκηδόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου