Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Σε κλίμα κατάνυξης στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός - Βίντεο

Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα, Μεγάλο Σάββατο στην ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός.

Ο Ναός της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ήταν και φέτος κατάμεστος από πιστούς που ήθελαν να είναι παρόντες στη στιγμή που ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο με το Άγιο Φως. Την Ελλάδα εκπροσώπησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα μετά τις 19:30.

Από νωρίς είχαν φτάσει στο Ναό της Αναστάσεως οι αντιπροσωπείες των Αρμενίων και των Συρορθόδοξων. Βάσει του τελετουργικού που τηρείται με ευλάβεια εδώ και αιώνες, η πύλη του Παναγίου Τάφου σφραγίστηκε από έγινε έλεγχος από μέλη των δογμάτων ώστε να διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει καμία εστία φωτιάς.

Όταν έφτασε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και αφού προηγήθηκε λιτανεία γύρω από το ιερό κουβούκλιο, ο κ. Θεόφιλος έβγαλε τα περισσότερα άμφιά του και Αρμένιοι κληρικοί τον έλεγξαν αν μεταφέρει μαζί του οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει σπινθήρα. Ακολούθως, η Πύλη άνοιξε και στον Πανάγιο Τάφο μπήκε μόνος του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, με τον Πατριάρχη των Αρμενίων να παραμένει στον προθάλαμο.

Με 33 κεριά (όσα τα χρόνια του Χριστού) στα χέρια, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο με το Άγιο Φως, που πλέον ξεκινά το ταξίδι του στα πέρατα της Ορθοδοξίας.

Δείτε το βίντεο από το Mega:


Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου