Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

“Κίτρινο” βάφτηκε το ντέρμπι της Θεσ/νίκης ΠΑΟΚ - ΆΡΗΣ 69-77: Βίντεο


Ο Αρης αφεντικό της πόλης...
 
“Κίτρινο” βάφτηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Αρη να πανηγυρίζει μέσα στην Πυλαία (69-77). Υπήρξε διακοπή και εκκένωση του γηπέδου λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, καθώς αντικείμενο χτύπησε τον Κομισάριο του αγώνα.
“Κίτρινο” βάφτηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Αρη να πανηγυρίζει μέσα στην Πυλαία (69-77). Υπήρξε διακοπή και εκκένωση του γηπέδου λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, καθώς αντικείμενο χτύπησε τον Κομισάριο του αγώνα. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο ΜακΝιλ με 19 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Χάτσερ σημείωσε 16 πόντους. 22 λάθη έκαναν οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, οκτώ περισσότερα από το σύνολο του Πρίφτη. Τραυματίας αποχώρησε ο Σίμτσακ από το ματς, ενώ στο 24' ο Σχορτσιανίτης μετά το 4ο φάουλ του πήγε για λίγο στα αποδυτήρια εκνευρισμένος και επέστρεψε στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με καλή άμυνα, έλεγχο του... αέρα και εύκολα καλάθια στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρης κατάφερε να κατακτήσει το ροζ φύλλο του αγώνα και να πλησιάσει στον πόντο την τρίτη της βαθμολογίας ΑΕΚ. Αντίθετα ο “δικέφαλος του βορρά” έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον αντίπαλο του στην τέταρτη θέση.

Χέρι, χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες από την αρχή της αναμέτρησης. Οι διαφορά των τεσσάρων πόντων (7-11 και 11-15) ήταν η μεγαλύτερη που πήρε ο Αρης, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε προς το τέλος και πήρε τα ηνία και έκλεισε την πρώτη περίοδο ευρισκόμενος μπροστά με τη μικρότερη δυνατή διαφορά (20-19).

Οι “κίτρινοι είχαν... κολλήσει στους 19 πόντους για περίπου τέσσερα λεπτά, όμως οι γηπεδούχοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Σε αυτό το διάστημα σημείωσαν μόλις έξι πόντους και έχασαν την ευκαιρία να αποσπαστούν περισσότερο στο σκορ. Η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί στους έξι πόντους για όλο το δεκάλεπτο το οποίο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ μπροστά με 39-33.

Το πλάνο των δύο ομάδων δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως άλλαξαν οι ισορροπίες. Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ σε συνδυασμό την ευστοχία από κοντινή απόσταση έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Αρη. Οι Κίτρινοι κάλυψαν τη διαφορά των έξι πόντων και μπήκαν στην τελευταία περίοδο έχοντας καθίσει σε θέση οδηγού του σκορ (56-58), χάρη στο τρίποντο του  ΜακΝιλ στην τελευταία επίθεση.

 Χρειάστηκαν να περάσουν δύο λεπτά προκειμένου να δούμε κάποιο εύστοχο σουτ. Ο Χάτσερ ισοφάρισε σε 58-58, ενώ λίγο αργότερα ο Βασιλειάδης με τρίποντο έδωσε για τελευταία φορά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (61-60). Με τον Σχορτσιανίτη φορτωμένο με φάουλ ο Αρης είχε πιο εύκολο έργο κοντά στο καλάθι. Σιγά σιγά “έχτισε” διαφορά έξι πόντων και έδειχνε φαβορί για τη νίκη. Ο Τσόχλας με τρίποντο μείωσε σε 67-70 και “ξεσήκωσε” τους φιλάθλους της ομάδος του, όμως ο Γουάιτ απάντησε στην επόμενη επίθεση και έκανε το 67-73 43'' πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Ο Τσόχλας δεν μπόρεσε να σκοράρει πίσω από τα 6,75 για δεύτερη φορά, ενώ ο Γουότερς  με μία βολή ανέβασε τη διαφορά στους 7. Ο Σχορτισανίτης πιο ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών έκανε το 69-74 (22''). Αυτή τη φορά ο Γουότερς δεν έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους τους και με 2/2 προσπάθειες έκανε το 69-76. Κάπου εκεί το αντικείμενο χτύπησε τον  Κομισάριο του αγώνα και το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά. Με την επιστροφή των διαιτητών και των παικτών  στο γήπεδο ο Μούρτος με μία βολή διαμόρφωσε το τελικό 69-77.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 11 (1), Λιάπης, Βασιλειάδης 15 (3), Κακαρούδης 2, Τσόχλας 9 (2), Δέδας, Μαργαρίτης 4, Κώττας, Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 2, Μάρκοβιτς 2, Χάτσερ 16 (1)
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 3 (1), Γουάιτ 13 (1), Γουότερς 17 (1), Ζάρας 4, Χάγκινς 8, Κοέν 4, Μούρτος 4, Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 19 (3)
Πηγή:novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου