Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σκέψεις περί δημοψηφίσματος....

Του Τάσου Μάρκελου
Ο κυρίαρχος λαός έχει ήδη κληθεί να αποφασίσει μόνος την τύχη του σε μια κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας. Γιατί σε όλο το δυτικό, τον πολιτισμένο κόσμο η δημοκρατία κυριαρχεί! Η δημοκρατία που γεννήθηκε σε τούτο τον τόπο. 

Δελτίο Τύπου Δήμου Χαλκηδόνος

Ο Δήμος Χαλκηδόνος συμμετέχοντας στην Κοινωνική Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»  για την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (Δυτικό Τμήμα) στην οποία η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης είναι επικεφαλής εταίρος, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) γνωστοποιεί τα παρακάτω:

Ομιλία της τομεάρχου προστασίας του πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλας Ξουλίδου στο 19o τακτικό συνέδριο της ένωσης αξιωματικών πυροσβεστικού σώματος.

Ομιλία της τομεάρχου προστασίας του πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλας Ξουλίδου στο 19o τακτικό συνέδριο της ένωσης αξιωματικών πυροσβεστικού σώματος.

Κυρίες και Κύριοι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος ως υπεύθυνη Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μας απευθύνατε σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα. Η πορεία του ευρώ βασίζεται σήμερα σε μία αβέβαιη ισορροπία τρόμου.

Συνέντευξη της βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Κατερίνας Μάρκου

Συνέντευξη της βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Κατερίνας Μάρκου στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και τον δημοσιογράφο Κώστα Παπαδόπουλο που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση κατέστρεψε ό,τι πέτυχε με θυσίες ο λαός

Αντέχει ή όχι ο Τσίπρας;

Του Γιώργος Δελαστίκ
Οι Γερμανοί λυσσομανούν εναντίον των Ελλήνων. 
Δεν τους αρκούν η επιδιωκόμενη από το Βερολίνο καθυπόταξη του ελληνικού πληθυσμού, η φτωχοποίηση και ο εξανδραποδισμός του. Θέλουν να κατασπαράξουν και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να ανατρέψουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προηγουμένως τους κατεξευτελίσουν ώστε η πραξικοπηματική απομάκρυνσή τους από την εξουσία να μην τους ηρωοποιήσει. Να φύγουν όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, εν μέσω περιφρόνησης και αδιαφορίας για την αντιδημοκρατική ανατροπή τους.

Άρθρο του Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη "ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

Άρθρο του Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με νωπή ακόμα τη λαϊκή εντολή, αποδείχθηκε ότι, η πρώτη φορά αριστερά, δεν είναι μόνο ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου, αλλά είναι και επικίνδυνη για την πορεία και το μέλλον της χώρας.

MarketWatch: Η Ελλάδα σήμερα μέσα από επτά φωτογραφίες - εικόνες

Ο φωτογραφικός φακός μπορεί να αποδώσει, κάποιες φορές, με μεγαλύτερη ευκρίνεια και βάθος αυτό που οι λέξεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν. Τι έχει συμβεί στην Ελλάδα από το περασμένο Σαββατοκύριακο έως σήμερα;

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ναι ή Όχι στη συνέχιση της δουλοποίησης;

Αρθρογράφος: Σατυροπρόκος,  alfavita.gr

- Έμαθα, σχεδόν από πρώτη πρόκα, ότι στις ΗΠΑ είναι πολύ της μόδας κάτι νέες φιλεργατικές απόψεις οι οποίες σίγουρα θα βρουν υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, στους επιχειρηματικούς, και όχι μόνο, κύκλους.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Εγκρίθηκε το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής από την βουλή με 178 NAI

Μετα από μία πολύωρη διαδικασία στην Ολομέλεια, η Βουλή ενέκρινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή, 5 Ιουλίου. Το ερώτημα θα ειναι εαν εγκρίνεται η πρόταση των Θεσμών ή όχι. Αναυτικα τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας.

ΝΑΙ: 178 
ΟΧΙ: 120 
ΑΠΟΝΤΕΣ: 2


Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Δήμος Χαλκηδόνος: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις Σταυρού Δ. Βόλβης που αφορούν την θερινή περίοδο 2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις Σταυρού Δ. Βόλβης που αφορούν την θερινή περίοδο 2015.

Οι αιτήσεις για τους κατασκηνωτές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2015.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πέλλα: 33χρονος είχε φυτέψει 19 δενδρύλλια κάνναβης μέσα στο σπίτι του - Φώτο

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, οδήγησε στη σύλληψη ενός άντρα στην Πέλλα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Πρόκειται για έναν 33χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο 33χρονος χθες το απόγευμα σε χωριό της Πέλλας και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ στην οικία του εντοπίστηκανκαι κατασχέθηκαν συνολικά 19 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες μέσα στο σπίτι του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ευρωπαϊκό δικαστήριο: Υπεύθυνα τα sites για τα σχόλια που αναρτώνται σε αυτά

Τον γύρο του Διαδικτύου έχει αρχίσει να κάνει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) στο Στρασβούργο, που αποφάνθηκε, σε υπόθεση που εμπλέκει την εσθονική ενημερωτική ιστοσελίδα Delfi, ότι: (ακολουθεί το κείμενο της απόφασης).

Δες την πρώτη ταινία για τη δυτική Θεσσαλονίκη

Για τις ανάγκες της μεγάλης δράσης της parallaxi/ Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς στη Δυτική Είσοδο της πόλης και την καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί εκεί γυρίσαμε ένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με την ΠΕΕΒΕ. Πρόκειται για μια ρεαλιστική καταγραφή της καθημερινότητας της περιοχής μέσα από εικόνες, στοιχεία και μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν, εργάζονται ή απλά βρήκαν καταφύγιο στη γειτονιά. Ένα πορτρέτο που θα ξαφνιάσει όσους αγνοούν την ύπαρξη αυτής της γειτονιάς που απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Τσιμισκή, ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης και που συνήθως όσοι δεν κατοικούν ή δραστηριοποιούνται στην πόλη την προσπερνούν, τη διασχίζουν χωρίς να στέκονται εντός της, χωρίς να μπουν στον κόπο να την εξερευνήσουν. Τη σκηνοθεσία έχει ο Γιώργος Σκανδαλάρης, τη δημοσιογραφική έρευνα ο Σάκης Ιωαννίδης, την πρωτότυπη μουσική σύνθεση έγραψε ο Μάνος Μυλωνάκης και την παραγωγή οι DesThess.
Πατήστε το play.

Πηγή, Ρεπορτάζ: parallaximag.gr

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Το «καπνισμένο τσουκάλι» του Αιγαίου Πάτμος, 8ο Φεστιβάλ Γέυσης και Παράδοσης 20-21 Ιουνίου

Γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου
Η παραδοσιακή κουζίνα των νησιών του Αιγαίου δεν είναι κάτι απλό. Υλικά που συντίθενται σε γεύσεις, αρώματα γης και μικρές πινελιές τοπικού χρώματος. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία μα και η σοφία γενεών και γενεών. Η ιστορία και η έκφραση ενός τόπου, η κοινωνικοποίηση και το γλέντι που ξεκινά έτσι, στο λεπτό: Με ένα φτωχικό φαγητό που μυρίζει θεσπέσια, με τη γεύση της θαλασσινής αλμύρας στα χείλη, το άκουσμα του βιολιού και της λύρας, τα χορευτικά βήματα στα πατήματα της παράδοσης, τα χαμογελαστά πρόσωπα, τους τραγουδιστάδες των κυμάτων.

Πάρτυ Νεολαίας με τον Κώστα Τζιαγκούλα το Σάββατο 20 Ιουνίου στην Γέφυρα του Δ. Χαλκηδόνος


3η εθελοντική αιμοδοσία Τράπεζας Αίματος Χαλκηδόνας Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 - Βίντεο


Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Θεατρική Παράσταση "ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ" και Παραδοσιακη Χοροί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στο Μ. Μοναστήρι του Δήμου Χαλκηδόνος


Δήμος Χαλκηδόνος: Δημοτικό συμβούλιο στις 17/06/15. Είδα, άκουσα, έγραψα!

Του Χάρη Πιτσίλκα

Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα του χθεσινοβραδινού Δημοτικού Συμβουλίου δύο ήταν εκείνα που κέντρισαν το ενδιαφέρον των πολλών κι όσο τα επιχειρήματα πήγαιναν κι ερχόντουσαν στην αίθουσα, σκόρπιες σκέψεις πήγαιναν κι ερχόντουσαν στο μυαλό μου δίνοντας ’’μορφή’’ σιγά-σιγά σε έναν ευρύτερο προβληματισμό για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η διοίκηση του Δήμου.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

3η εθελοντική αιμοδοσία Τράπεζας Αίματος Χαλκηδόνας Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι καθήκον του καθενός μας απέναντι στον συνάνθρωπό μας.
3η εθελοντική αιμοδοσία Τράπεζας Αίματος Χαλκηδόνας Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

Ανακοινωση της Τράπεζας Αίματος Χαλκηδόνας.