Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τα κορίτσια του Ήφαιστου Βαθυλάκκου εκπροσώπησαν επάξια την χώρα μας στο 5ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης στη Μαδρίτη - Βίντεο


27χρονος κατέληξε μετά από τροχαίο δυστύχημα έξω από την Χαλκηδόνα


Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ λίγο έξω από την Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό προς Κουφάλια-Αξιούπολη. Λίγο μετά τις 20.30 το ΙΧ που οδηγούσε ένας 29χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ένας 27χρονος συγκρούστηκε με το ΙΧ που οδηγούσε ένας 54χρονος και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Συνέντευξη της διοίκησης και των παίκτων του Π.Α.Ο Κουφαλίων για άνοδο στην Α1

Στη φυλακή πρώην διευθύντρια τράπεζας στη Θεσσαλονίκη που υπεξαιρούσε από λογαριασμούς πελατών της

Ποινή κάθειρξης 26 ετών επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος πρώην διευθύντριας τραπεζικού καταστήματος η οποία κάθισε στο εδώλιο για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

H κυβέρνηση ετοιμάζεται να σκοτώσει το ελληνικό διαδίκτυο

Το τελειωτικό χτύπημα στις ιστοσελίδες (ενημερωτικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, Lifestyle) στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να καταφέρει η κυβέρνηση, που στην προσπάθειά της να αντλήσει έσοδα για τα άδεια ταμεία, προχωρά σε μη λελογισμένες κινήσεις.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Σήμερα Δευτέρα 27/4/2015 και ώρα 20.30 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος


Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη χθες το βράδυ στη Χαλάστρα

Νέο επεισόδιο μεταξύ οπαδών σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Χαλάστρας Θεσσαλονίκη.

Η βεντέτα μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη που επανήλθε στο προσκήνιο τις προηγούμενες ημέρες συνεχίζεται.

Πρωταγωνιστές του χθεσινού επεισοδίου οι σύνδεσμοι των δύο ομάδων στην περιοχή της Χαλάστρας.

Και για τους αγρότες το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ

Το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ θα ισχύει και για τους αγρότες, όπως επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, απαντώντας σε...

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Κατασχέσεις και 4 συλλήψεις στα Κουφάλια για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Μέχρι και θερμική κάμερα χρησιμοποιούσαν οι διακινητές

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κύκλωμα που μετέφερε, εισήγαγε και διακινούσε λαθραία τσιγάρα στην ελληνική επικράτεια. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 4 άτομα ηλικίας 24, 36, 37 και 48 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Κάποτε στα Κουφάλια Μουσική Θεατρική Χορευτική Παράσταση 24-25 Απριλίου 2015


Την Κυριακή καθαρίζουμε το παραποτάμιο δάσος Αξιού, στο πρώην αναψυκτήριο Κάτι Κάτι Για Μούντο, στα Κουφάλια

Την Κυριακή 26 Απριλίου δίνουμε ραντεβού στο παραποτάμιο δάσος του ποταμού Αξιού, στο πρώην αναψυκτήριο Κάτι Κάτι Για Μούντο, στα Κουφάλια, για να καθαρίσουμε αυτή την πανέμορφη αλλά ταλαιπωρημένη περιοχή από τα πλαστικά που κατεβάζει το ποτάμι, αλλά και από τα απομεινάρια του ερειπωμένου αναψυκτηρίου. Σε αυτό το σημείο, κατά μήκος του Αξιού συναντάμε ένα από τα τελευταία κομμάτια του παρόχθιου δάσους του ποταμού αυτού. Το παραποτάμιο δάσος, με τα κλαδιά της ιτιάς, της λεύκας και του σκλήθρου να γέρνουν πάνω από τα νερά του ποταμού, προσφέρει ιδανικές ευκαιρίες για περίπατο στις όχθες. Ειδικά την εποχή αυτή η περιοχή βρίσκεται στην καλύτερή της στιγμή.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια και «κατοστάρα» για τον Γ.Α.Σ. Χαλκηδόνας

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιόρτασε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα η Χαλκηδόνα καθώς επικράτησε με το ευρύ 106-85 της Δόξας Ελπίδας Ευόσμου.

Ο Γαλαξίας Αδένδρου ηττήθηκε απο τον Β.Α.Ο. με 79-67 και αποχαιρετά την πρώτη κατηγορία

Ο Γαλαξίας Αδένδρου δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη που χρειαζόταν από τον Β.Α.Ο. στις Συκιές  και ηττήθηκε με 79-67 και  έτσι αποχαιρετά την πρώτη κατηγορία.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Δήμος Δέλτα: "Η Παράδοση στο ποτάμι" Κυριακή 19/4/15

Την Κυριακή 19 Απριλίου ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Δέλτα, ΄΄Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ'' με το τμήμα Κρητικών Χορών. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε ένα πανέμορφο λιβάδι δίπλα στον Αξιό ποταμό όπου θα αναβιώσει και το έθιμο των αλογοδρομιών.

Παρουσιαση Βιβλίου "Το γλωσσικό ιδίωμα των Μοναστηριωτών (περιχής Καβακλί) Ανατολικής Ρωμυλίας"


Δήμος Χαλκηδόνος: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ν. 4321/2015

Ο Δήμος Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α') «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Εκδήλωση για τα 97 χρόνια ΚΚΕ στα Κουφάλια


Ξαφνικό χαράτσι στα χωράφια

Εκατοντάδες χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και λοιποί φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2014 απέκτησαν εισοδήματα από γεωργικές δραστηριότητες έχουν φέτος για πρώτη φορά την υποχρέωση

Αγρότης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του στον Άψαλο Πέλλας

 Το περιστατικό συνέβη σε ορεινή αγροτική περιοχή το πρωί της Τετάρτης στην Πέλλα.
 Ο 61χρονος αγρότης οδηγούσε το βαρύ αγροτικό όχημα σε χωράφι στο χωριό Άψαλο Πέλλας. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το όχημα ανετράπη με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

50χρονος μαχαίρωσε την μητέρα του για οικονομικές διαφορές στη Θεσσαλονίκη

Ακινητοποιήθηκε από ενοίκους οικοδομής και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ειδοποιηθέντες δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης,

Κύπελλο ΕΚΑΣΘ: «Πέρασε» από τον Λαγκαδά η Χαλκηδόνα

Χωρίς Μαραπίδη (λόγω ίωσης) και τον τιμωρημένο Παπουλίδη η Χαλκηδόνα επικράτησε με 54-83 στον Λαγκαδά του τοπικού ΑΣΚ και προκρίθηκε στην φάση των «32» όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Βεργίνα.

Δεκάλεπτα: 20-25, 35-46, 47-67, 54-83 
Διαιτητές: Γραικός-Κατούδης

Κύπελλο ΕΚΑΣΘ:Η Γέφυρα πέρασε εύκολα από τον Μ. Μπότσαρη

Έχοντας από το πρώτο δεκάλεπτο διαφορά ασφαλείας ο ΚΣ Γέφυρας, που αν και τυπικά φιλοξενούμενος αγωνίστηκε στην έδρα του, επικράτησε με 55-70 του Μάρκου Μπότσαρη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου της ΕΚΑΣΘ.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης που έγινε στις 5 Απριλίου 2015 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Αρχαιρεσιών που ακολούθησαν, και την σύσταση σε σώμα του νέου Δ.Σ. στις 14 Απριλίου 2015 τα αποτελέσματα για το Δ.Σ. των ετών 2015 – 2016 έχουν ως εξής:

Έτοιμες οι αθλήτριες του ''ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ'' για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα

Έτοιμες οι αθλήτριες του ''ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ'' για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ισπανία στις 17 έως 20 Απριλίου.

Οι αθλήτριες μας θα εκπροσωπήσουν την χωρά μας με χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, στις παρακάτω κατηγορίες.

Σήμερα Τετάρτη 15/04/2015 και ώρα 07.00 μ.μ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος


Καραμπόλα με εμπλοκή 4 αυτοκινήτων στην Εγνατία οδό: Φώτο-Βίντεο

Καραμπόλα με εμπλοκή 4 αυτοκινήτων σημειώθηκε πριν από τον κόμβο Νησελίου με κατεύθυνση από Βέροια προς Θεσσαλονίκη την Τρίτη 14 Απριλίου περίπου στις 8 το απόγευμα.

Προπορευόμενο όχημα που προφανώς ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του, είχε σαν αποτέλεσμα να συγκρουστούν άλλα 3 οχήματα το ένα πίσω από το άλλο.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γέφυρας "Άγιος Γεώργιος": Φωτορεπορτάζ από την ημερίδα "Ελλήνων Παράδοσις"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα "Ελλήνων Παράδοσις" που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γέφυρας "Άγιος Γεώργιος". 

Το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Κουφαλίων "Κ. Χατζάκος" γέμισε με "Ελλάδα".

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

32χρονος κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Διαβατών

Νεκρός μέσα στο κελί του βρέθηκε κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Πρόκειται για 32χρονο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για εμπορία ναρκωτικών. Άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο κελί και οι συγκρατούμενοί του ειδοποίησαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Πηγή: seleo.gr

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Το μήνυμα για την έλλειψη πόσιμου νερού μιας γυναίκας από την Γκάμπια στον Μαραθώνιο του Παρισιού - Φώτο

Με τον αριθμό της συμμετοχής της καρφιτσωμένο στην παραδοσιακή ενδυμασία της και με ένα μπιτόνι με νερό στο κεφάλι, μια γυναίκα από την Γκάμπια στήθηκε στη γραμμή της αφετηρίας του Μαραθωνίου του Παρισιού, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα δεκάδες χιλιόμετρα που περπατούν καθημερινά οι άνθρωποι στην Αφρική, σε αναζήτηση πόσιμου νερού.

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Νεκρός σε τροχαίο κοντά στη Χαλκηδόνα

Το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε προστατευτικά στηθαία.

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας 31χρονος άνδρας τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, κοντά στη Χαλκηδόνα.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Αναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα

«Αναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα· ἐκ γὰρ θανάτου πρὸς ζωήν, καὶ ἐκ γῆς πρὸς οὐρανόν, Χριστὸς ὁ Θεός, ἡμᾶς διεβίβασεν, ἐπινίκιον ᾄδοντας» Το αναστάσιμο τροπάριο «Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί.....» ακούστηκε για μια ακόμη φορά χθες βράδυ.

Η Αναστάσιμη Ακολουθία τελέστηκε, μέσα σε κλίμα πραγματικής κατάνυξης.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, με την κορύφωση του θείου δράματος, που σηματοδοτεί τον καθημερινό Γολγοθά που περνά η χώρα μας και ο κάθε ένας από εμάς, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το Άγιο Φώς ας «λαμπρύνει» το δρόμο της ελπίδας και της ευημερίας για ένα κόσμο γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο μας. 

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Έθιμα και παραδόσεις του Πάσχα

Έπιμέλεια Κων/νος Στογιαννάρης
Μέλος της Έ.ΔΗ.Π.Η.Τ Μακεδονίας - Θράκης
Μέρα τη μέρα ξετυλίγονται μέσα στην εβδομάδα των Παθών τα έθιμα και οι παραδόσεις του Πάσχα. Βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου και πλουτισμένα με στοιχεία αλησμόνητων πατρίδων τα έθιμα αναβιώνουν στην ελληνική επαρχία τη στιγμή που στις μεγάλες πόλεις ξεθωριάζουν. 

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

"Η ζωή εν τάφω..."

«Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σήν…» Τη Μεγάλη Παρασκευή κορυφώνεται το Θείο Δράμα. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου: Το μεσημέρι, γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα στο οποίο έχει κεντηθεί η ζωγραφιστεί ο Χριστός νεκρός. Τότε αρχίζει ο στολισμός του Επιταφίου με λουλούδια της άνοιξης.

Όταν νυχτώσει, αρχίζει η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ψάλλονται σε τρεις στάσεις τα λεγόμενα Εγκώμια, μικρά τροπάρια αγνώστου ποιητή. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το «Η ζωή εν τάφω…», το «Το αξιον εστί μεγαλύνειν…», το «Αι γενεαί πάσαι…» και το ίσως πιο αγαπημένο όλων «Ω γλυκύ μου ‘Εαρ…».

Σε πολλές περιοχές, την ώρα της περιφοράς του, ανάβουν φωτιές, στις οποίες καίγονται θυμιάματα, ενώ σε άλλες καίγεται ο Ιούδας. Μετά την περιφορά του Επιταφίου, τα λουλούδια του μοιράζονται στους πιστούς, οι οποίοι τα φυλούν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους. Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμη και το λάδι.
 

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου.

Το συγκλονιστικότερο μέρος του Θείου Δράματος ξεδιπλώνεται από την σημερινή Μεγάλη Πέμπτη. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το βηματισμό του Θεανθρώπου «μέχρι Σταυρού και Ταφής», αλλά και θα αποπειραθούμε να ψαύσουμε «άκρω δακτύλω» το υπέρλογο και μέγιστο θαύμα της Ανάστασής Του.
Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, 

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Αφιέρωμα: Η Μεγάλη Εβδομάδα

Μεγάλη εβδομάδα ή Αγία εβδομάδα ή εβδομάδα των Αγίων Παθών (από τα Πάθη του Σωτήρα Χριστού που εορτάζονται κατά τις ημέρες αυτές), από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες[1] ονομάστηκε η εβδομάδα πριν το Πάσχα επειδή, σύμφωνα με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο μεγάλα, απόρρητα και σωτήρια γεγονότα συνέβησαν κατά τη διάρκειά της, δηλαδή τα Άγια Πάθη, η Σταύρωση και η εκ νεκρών Ανάσταση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού[2]:
"μεγάλα τινά και απόρρητα τυγχάνει τα υπάρξαντα ημίν εν αυτή αγαθά...Διά τούτο τοίνυν μεγάλην την εβδομάδα καλούμεν, επειδή τοσούτον πλήθος δωρεών ημίν εν αυτή κεχάρισται ο Δεσπότης"[3].
Μετά το τέλος της Μεγάλης τεσσαρακοστής[4] (δηλ. της νηστείας των σαράντα ημερών που προηγείται του Πάσχα), ακολουθεί η Μεγάλη εβδομάδα που ξεκινά από την "Κυριακή των Βαΐων" και τελειώνει το "Μεγάλο Σάββατο". Στην Ορθόδοξη Λειτουργική οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας αφιερώθηκαν είτε σε γεγονότα που είχαν συμβεί πριν, κατά και μετά το πάθος, είτε στη διδασκαλία του Χριστού που αναπτύσσεται τότε. 

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Γυναίκα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο έξω από την Χαλκηδόνα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 9:00 στη Χαλκηδόνα. Συγκεκριμένα, ένα Ι.Χ. επιβατηγό παρέσυρε μια γυναίκα η οποία κινούνταν πεζή.