Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Φόρο στο φόρο… από τη Μαρκέλλα Μικέλη

Της Μαρκέλλας Μικέλη

Πέντε νέους φόρους πίσω έμεινα παρακολουθώντας τα γεγονότα στο Παρίσι! Η πόλη του φωτός βίωσε τον πόλεμο την ώρα που βρισκόταν σε απόλυτη ασφάλεια, με αστυνομίες, περιπολίες και τα λοιπά…

Πρώτη φορά «αριστερά» εδώ, και παρακολουθούμε την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία τρέχουν τα φορολογικά μέτρα μακριά από την ανάπτυξη και τη σωτηρία του τόπου. Βιώνουμε καθημερινά μια νέα «εθνοκάθαρση». Λες κι είναι στόχος να μη μείνει ούτε ένας νέος ή νέα, με μόρφωση, μυαλό που κόβει και πτυχία στον τόπο. Καμένοι βλέπεις από τη γενιά του Πολυτεχνείου -μέρα που είναι- έχουμε επιδοθεί σε έναν αγώνα «φύγε να σωθείς». Ναι, δεν το κρύβω, έπιασα τον εαυτό μου μιλώντας με 20χρόνο να το προτρέπω στη φυγή.

Πόσο γρήγορα έγινε το «υπάρχει ελπίδα», ελπίδα καμιά… Καμία απολύτως! Ακόμη και τον πιο αισιόδοξο, τον φιλήσυχο πολίτη του «έχει ο Θεός», τον έχει βρει ένας ξαφνικός φόρος στο δόξα πατρί. Ένα ποτηράκι κρασί τη μέρα κάνει καλό, ακόμη κι γιατρός το λέει, ο υπουργός όμως διαφωνεί και ακριβαίνει έστω και λίγο την κάθε γουλιά!

Δε γλυτώνει κανείς, ίσως για μια ακόμη φορά οι μόνοι που θα γλυτώσουν θα είναι αυτοί που παίζουν καλά, σωστά και με επιτυχία το παιχνίδι της φοροδιαφυγής, οι υπόλοιποι θα χτυπάμε φόρο στο φόρο μέχρι εξοντώσεως. Κι είναι πολλοί παναθεμά τους! Φόρος εισοδήματος που ισχύει και για τους μη έχοντες εισόδημα, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης! Και όλα τα γνωστά και μη εξαιρετέα χαράτσια που επιβάλει μια «αριστερή» -με δεξιό ως ακροδεξιό δεκανίκι- κυβέρνηση.

Κερασάκι στη τούρτα του Φίλη και του Πανούση σήμερα, ο «σοσιαλιστής» Γιάννος, που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Ποινή μετατρέψιμη βεβαίως προς δέκα ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για τον ίδιο και τη σύζυγο του για τα «ξεχασμένα» της δήλωσης πόθεν έσχες του 2009. Τότε που δεν είχαμε γευτεί όλοι το φρούτο της κρίσης και της ανέχειας. Τότε που ο κόσμος δεν αυτοκτονούσε, τότε που αν πήγαινες στην τράπεζα να ξοφλήσεις δάνειο σου έβαζε και ρήτρα πρόωρης αποπληρωμής!

Τη στιγμή πάντως που κάποιοι ξεχνάνε εκατομμύρια ευρώ, συμβαίνουν και στους αριστερούς αυτά, κάποιοι άλλοι παλεύουν να βρουν το ευρώ για να πληρώσουν υποχρεώσεις και είναι κατά κανόνα όχι στο όριο αλλά κάτω, πολύ κάτω από το όριο της φτώχιας. Κι ενώ τα όρια της βλακείας μέρα τη μέρα μακραίνουν, τα όρια της φτώχειας μικραίνουν. Και οι τράπεζες, αυτές που δάνειζαν χωρίς όριο και ξοδεύαμε χτες σαν να μην υπάρχει αύριο, για μια ακόμη φορά ανακεφαλαιοπιούνται! Με τα ευρώ της δόσης για τα οποία υποθηκεύουμε γη, ύδωρ και μέλλον.

Σε 40 χρόνια από σήμερα τι θα λένε για τη γενιά μας, τι θα μείνει στην ιστορία, ποιος φόρος…
Πηγή: allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου