Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Πλέκουν σκουφάκια και γάντια στη Θεσσαλονίκη για να ζεστάνουν τα προσφυγόπουλα

Μία ομάδα γυναικών από τη Θεσσαλονίκη πλέκει...«αλληλεγγύη», σκουφάκια, γάντια, κασκόλ, με στόχο να ζεστάνει τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας.

H ομάδα, που δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες και έχει τίτλο «Πλέκουμε Αλληλεγγύη», αναφέρει στο facebook πως συγκεντρώνει υλικό για πλέξιμο και πλέκει «κουβερτάκια, σκουφάκια, γαντάκια αλλά και κουβέρτες για τα παιδιά των προσφύγων, τα οποία φεύγοντας από την Ειδομένη έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες σε μια αφιλόξενη Ευρώπη».

Δεκάδες άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό - έως σήμερα 216 - έχουν γίνει μέλη της ομάδας και προσφέρουν νήματα για πλέξιμο, πλεκτά που έχουν φτιάξει ή άλλα που ετοιμάζουν τώρα, για την ανακούφιση των προσφύγων.

Οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω απ' αυτή την ομάδα περιγράφουν στο facebook συγκινητικές ιστορίες ανθρώπων που έμαθαν για την προσπάθειά τους και αμέσως ανταποκρίθηκαν. Ανάμεσά τους αυτή της κ.Καλλιόπης: «Να γιατι αγαπαω την κυρα Καλλιοπη! Μια που της είπα οτι θελω νήμα για να πλέξουμε κουβερτούλες και σκουφιά για τα προσφυγάκια και μια που πήγε στο πισω δωμάτιο και μου έφερε κουβάρια ομορφο μαλλί! "Τα 80 κοντεύω, μου λεει, δεν πρόκειται να τα πλέξω! Και το ζακετακι που άρχισα, στη μέση το άφησα. Συνεχίστε εσεις την καλή δουλειά. Αύριο θα ψάξω και στο αλλο δωμάτιο μηπως κι εκει εχω κλωστές! Τα βλέπω τα ξεπαγιασμενα μωράκια και θλιβεται η καρδια μου...» γράφει η Δήμητρα Φωτιάδου, μέλος της ομάδας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος της ομάδας, η δημοσιογράφος Ρένα Ακριτίδου τόνισε: «Με κινητοποίησε η χαρά των παιδιών, στον καταυλισμό της Ειδομένης, όταν τους δώσαμε τα πρώτα σκουφιά και κασκόλ που πλέξαμε την προηγούμενη εβδομάδα».
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου