Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μια σκέψη έκανα - του Χάρη Πιτσίλκα

Του Χάρη Πιτσίλκα
Συμβαίνει και σε σένα ή είμαι μόνος; Να δεις που για όλα φταίει η πληροφόρηση. Τόσο ο όγκος όσο και η ταχύτητά της έχουν ασύλληπτα μεγέθη τα τελευταία 24ωρα. Οι πληροφορίες έχουν κυριολεκτικά γεμίσει το κεφάλι σου. Θέλεις να μου πεις πολλά, θέλεις να μιλάς ακατάπαυστα θεωρώντας πως έτσι λυτρώνεσαι, αλλά δεν καταλαβαίνω λέξη από όσα λες. Είναι περίεργο! Δε θυμάμαι ξανά τέτοιο κατακλυσμό ειδήσεων να συνοδεύεται από τέτοια σύγχυση και αδυναμία σχηματισμού άποψης. Μιλάω για άποψη, όχι για άναρθρες κραυγές και τσιτάτα.

Ψάχνεις να πιαστείς από κάπου ώστε να γύρει μέσα σου η πλάστιγγα προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Μα σου’ χω ένα μυστικό! Ευτυχώς ή δυστυχώς εκεί που ήσουν πάντοτε, εκεί θα μείνεις πάλι. Κάτσε και δες τη διαδρομή σου. Στη λέξη διαδρομή δώσε σε παρακαλώ όλες τις προεκτάσεις που μπορείς και αντέχεις να σκεφτείς. Ποιος είσαι; Τι έχεις πετύχει ως τώρα; Δεν σε ακούω! Μήπως ζορίζεσαι; Αν θέλεις πες μου για ποια πράγματα υπερηφανεύεσαι στη ζωή σου και θα σου πω εγώ εύκολα κι αβίαστα με ποιους να πας.

Πέρα από θέσεις, απόψεις κι αντίπαλα στρατόπεδα, υπάρχει για εμένα φίλε κάτι ανώτερο. Αυτό που με δύο λέξεις λέγεται στάση ζωής. Ο νοών νοείτω. Κι αν δεν κατάλαβες; ΌΧΙ, δε θα μπω στη διαδικασία να σου εξηγήσω αυτή τη φορά.

1 σχόλιο:

  1. το παλικαρι σε χτυπαει στο δοξα πατρι με τα λογια του.τι να λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή