Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Εξιχνιάστηκε δολοφονία 78χρονης στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Την ληστεία σχεδίασε ο ανιψιός της

Tην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας, που διεπράχθη τον Ιούλιο του 2014, με θύμα 78χρονη, στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 24χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται ότι ενήργησε κατ' εντολή του 63χρονου ανιψιού της ηλικιωμένης γυναίκας. Κίνητρο τού εγκλήματος ήταν η ληστεία, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η 78χρονη διατηρούσε μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι της, όπου και συνέβη η δολοφονία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 24χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, πήγε στη μονοκατοικία, όπου ζούσε η άτυχη ηλικιωμένη. Οι δράστες, αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, «τρύπωσαν» στο εσωτερικό του σπιτιού, υποχρεώνοντας το θύμα, με τη χρήση βίας, να τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματα.

Προκειμένου η 78χρονη να τους υποδείξει το σημείο όπου φύλαγε τις οικονομίες της, έδεσαν τον λαιμό της με κομμάτι από ύφασμα, με συνέπεια να την τραυματίσουν θανάσιμα. Τελικά, αφού έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, εντόπισαν τα χρήματα -το ύψος των οποίων παραμένει άγνωστο- με τα οποία εξαφανίστηκαν.

Ο 63χρονος, φερόμενος ως «ιθύνων νους» του εγκλήματος, συνελήφθη και οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ ο αλλοδαπός αναζητείται. 
Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου