Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Δήμος Χαλκηδόνος: Σειρά συναντήσεων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στο Δήμο

Μετά από πολλές συζητήσεις με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κουφαλίων και του Διοικητή της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς πραγματοποίησε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, σειρά συναντήσεων και επισκέψεων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αντικείμενο τις επείγουσες ρυθμίσεις για την διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας στο Δήμο μας.

Ο κ. Τσουκνιδάς, επανέφερε και πάλι το μείζον ζήτημα της παραβατικότητας και εγκληματικότητας, τονίζοντας ότι ο Δήμος μας είναι πλέον “στο κόκκινο”. Κι αυτό γιατί η άνοδος των κρουσμάτων σε κλοπές και διαρρήξεις είναι πλέον ανησυχητική, ενώ είχαμε ενημερωθεί ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εντατικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας.

Σύμφωνα με παλαιότερη, αλλά και νέα αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Χαλκηδόνος, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης, έγινε υπενθύμιση και επικαιροποίηση, μεταξύ άλλων και των 
  • Η αναγκαιότητα ίδρυσης Τμήματος Ασφάλειας στον Δήμο μας και οι ενέργειες που γίνονται σε αυτήν την κατεύθυνση.
  • Η διάθεση αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και ειδικών ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εντατικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.
  • Η αναγκαιότητα για επαρκή στελέχωση του Αστυνομικού Τμηματος Κουφαλίων, καθώς και διάθεση επιπλέον περιπολικού οχήματος, Οι δράσεις και ενέργειες μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η πρόληψη και καταστολή των εγκληματικών ενεργειών.

Μετά το πέρας των συναντήσεων αυτών και αφού αναγνωρίστηκαν οι ανάγκες μας, υπήρξε η δέσμευση ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καλυφθούν επαρκώς τα κενά που υπάρχουν, καθώς και να υλοποιηθούν κατά το μέγιστο δυνατό τα παραπάνω αιτήματά μας.

Δρομολογούνται, τέλος, επιπλέον συναντήσεις από πλευράς Διοίκησης του Δήμου, οι οποίες θα ενισχύσουν την δέσμευση αυτή. 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου