Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή είχε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή στην Αθήνα με αντικείμενο τις κενές θέσεις στις δομές υγείας του Δήμου μας, αλλά και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από αυτές προς τους δημότες μας.

Επαναλαμβάνοντας παλαιότερα αιτήματά μας, αλλά συμπληρώνοντάς τα με νέα, σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις και την υφιστάμενη κατάσταση, κατατέθηκε γραπτή επιστολή στον κ. Υπουργό στα πλαίσια μιας ελπιδοφόρας συζήτησης. Μεταξύ άλλων, τέθηκαν και τα παρακάτω που αφορούν στο μοναδικό Κέντρο Υγείας του Δήμου, το οποίο βρίσκεται στην έδρα, πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή και πέραν της περιοχής ευθύνης του σε ό,τι αφορά ζητήματα περίθαλψης και υγείας:
  • Έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε 7 ειδικότητες, 
  •  Έλλειψη βασικού προσωπικού που απασχολείται στο ασθενοφόρο, 
  • Ανεπαρκής στελέχωση στη νοσηλευτική υπηρεσία,
  • Έλλειψη ειδικοτήτων ΥΕ Επιμελητών και ΥΕ Καθαριστριών
Στο τραπέζι ξανά, η πρωτοβουλία για την ίδρυση Κέντρου ΕΚΑΒ στη Δυτική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με έδρα τη Χαλκηδόνα. Μια σημαντική μεταβολή η οποία αποσκοπεί στην άμεση, τόσο διακομιδή των ασθενών όσο και εξυπηρέτηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής. Παρατηρώντας την ραγδαία υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, αλλά και την απαξίωση των κέντρων που τις παρέχουν, ο κ. Τσουκνιδάς αιτήθηκε την άμεση στελέχωση του πληρώματος του ασθενοφόρου ή την ίδρυση Κέντρου ΕΚΑΒ, σε συνδυασμό με την επιπλέον στελέχωση του Κέντρου Υγείας από τις ως άνω αναφερόμενες ειδικότητες.

Τέλος, να επισημανθεί ότι έχουν δρομολογηθεί σημαντικές συναντήσεις στα πλαίσια της “θωράκισης”, τις οποίες θα πραγματοποιήσει η Διοίκηση του Δήμου μας με τη νέα Διοίκηση της 3ης Υ.Π.Ε., με σκοπό την άμεση παρέμβαση και επαναφορά της λειτουργίας των δομών υγείας αμφότερα.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου