Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Προβλήματα και πάλι στη μεταφορά μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης?

Μέσα στην προσεχή εβδομάδα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιμένει από το υπουργείο Εσωτερικών να εκδώσει τροπολογία, με την οποία θα παρατείνεται ο πρόχειρος διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, δεδομένου ότι ο διεθνής διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος για το 70% των δρομολογίων στο νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παππά την υπέρβαση στα κονδύλια θα την καλύψει η περιφέρεια, ενώ ταυτόχρονα θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

Η δυνατότητα παράτασης υπάρχει για ένα ποσοστό των «άγονων» δρομολογίων (υπολογίζεται γύρω στο 40%) και από συλλόγους γονέων εκφράζεται ήδη η εκτίμηση ότι θα υπάρξουν προβλήματα για τη μεταφορά μαθητών σε περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά (Θέρμη) ή στα δυτικά (Λαγκαδάς) από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Σε επιστολή του προς τον κ. Παππά ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου (που βρίσκεται στην Πυλαία και δέχεται μαθητές από όλη τη Θεσσαλονίκη) εκτιμά ότι τα δρομολόγια που τον αφορούν περιλαμβάνονται στο 30% του διαγωνισμού που δεν κηρύχθηκε άγονο και ζητά διευκρινίσεις για την περίπτωση που θα εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια τα οποία κατοχυρώθηκαν με το διεθνή διαγωνισμό. «Ο διεθνής διαγωνισμός προβλέπει έξι δρομολόγια για το Μουσικό Σχολείο. Όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε στην περιφέρεια, χρειαζόμαστε οκτώ. Τι πρόκειται να γίνει; Έχει προβλεφθεί να υπάρξει δεύτερη φάση του διεθνούς διαγωνισμού, προκειμένου να περάσουν οι απαραίτητες τροπολογίες;», σημειώνεται στην επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να δοθεί μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, το οποίο ανακύπτει κάθε χρόνο με το άνοιγμα των σχολείων, έχει προϋπολογισμό ύψους 30 εκατ. ευρώ με διετή διάρκεια. Το 70% των μαθητικών δρομολογίων απέμεινε χωρίς ανάδοχο, αφού πρόκειται για μικρές και ασύμφορες για τους λεωφορειούχους διαδρομές. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση για τους μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης, που τελικά οδήγησε σε πρόχειρο διαγωνισμό, ο οποίος λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, αφού μεσολάβησαν τροπολογίες, εξαιρέσεις, μεταθέσεις ευθυνών και αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ερωτηματικό αποτελεί το αποτέλεσμα των εργασιών της επιτροπής που είχε συσταθεί από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον περασμένο Οκτώβριο για την παρακολούθηση και την επίλυση του ζητήματος.
Πηγή:makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου