Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο τύπου Του Υπ. Βουλ.. Β΄ Θεσ/νίκης Π. Δαϊκούδη: Άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο ΔΕΛΤΑ

Την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από τις πρόσφατες πλημμύρες στις καλλιέργειες του δήμου ΔΕΛΤΑ, επισήμανε ο υπ. βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Δαϊκούδης, στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο ΔΕΛΤΑ Μίμη Φωτόπουλο.

Μάλιστα ενημερώθηκε τόσο για τα έργα αποκατάστασης όσο και για τον προγραμματισμό νέων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, όπως είναι η διαπλάτυνση της οδικής σύνδεσης Κυμίνων-Χαλάστρας, η αποκατάσταση της Γέφυρας Γαλλικού προς Νέα Μαγνησία κ.ά. «Τα αντιπλημμυρικά έργα», τόνισε ο κ. Δαϊκούδης, «πρέπει να αποτελέσουν οργανωμένη παρέμβαση της Πολιτείας σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης. Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και μάλιστα θυμίζω ότι πρόσφατα θρηνήσαμε θύματα από τις πλημμύρες. Οφείλουμε να είμαστε διεκδικητικοί και να απαιτούμε να μην αποκόπτονται ολόκληρα χωριά με μια δυνατή βροχή, αλλά να υπάρξει εγκαίρως προγραμματισμός έργων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δείχνει ότι έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, ωστόσο πρέπει να περάσει άμεσα σε δράση».

Στο μεταξύ, το θέμα της άμεσης παρέμβασης του ΕΛΓΑ για την έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών, αλλά και το ζήτημα των καθυστερήσεων στην επιστροφή του ΦΠΑ, συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε ο κ. Δαϊκούδης με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κυμίνων Κωνσταντίνο Ζακαλκά.

Ο κ. Δαϊκούδης πραγματοποίησε περιοδεία σε Μάλγαρα, Χαλάστρα και Κύμινα, όπου συνομίλησε με αγρότες και κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου