Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Εικόνες σοκ σε αυτοσχέδια χωματερή νεκρών ζώων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, στο ύψος του Πενταλόφου στον δήμο Ωραιοκάστρου (Φώτο - Βίντεο)

Ρεπορταζ: politesoraiokastrou.gr 
Εικόνες που σοκάρουν. Ψόφια μικρά μοσχάρια χωμένα μέσα σε τσουβάλια και πεταμένα δίπλα σε κουφάρια μεγάλων ζώων που είναι μισοφαγωμένα από λύκους και αδέσποτα σκυλιά. Ασυνείδητοι δημιούργησαν χωματερή νεκρών ζώων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, στο ύψος του Πενταλόφου στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Ο Σταύρος Λαρχανίδης οδήγησε τους politesoraiokastrou.gr στην "αυτοσχέδια" χωματερή νεκρών ζώων που έχει δημιουργηθεί στο σημείο από τα ψόφια μοσχάρια που όπως λέει πετούν εκεί ασυνείδητοι κτηνοτρόφοι.

Μια εστία μόλυνσης με βρώμα και δυσωδία που απλώνεται σε ολόκληρη την περιοχή. Τα μικρά μοσχάρια φαινόταν πως ήδη είχαν αρχίσει να τα τρώνε αδέσποτα σκυλιά και λύκοι. Μάλιστα ένας από αυτούς (λύκος) κείτονταν λίγο πιο πέρα πεθαμένος (δει τε την φώτο παρακάτω) χωρίς βέβαια να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά το γιατί.

Φαίνεται πως αυτή τη χωματερή των νεκρών ζώων την τροφοδοτούν συχνά και ότι απομένει στην συνέχεια το σκεπάζουν με χώμα. Σύμφωνα με τον κ. Σταύρο που διατηρεί λίγο πιο πέρα μεγάλη μονάδα μηχανημάτων θραύσης και διαλογής, όλα τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής τρέφονται και μεγαλώνουν από τα κουφάρια των ζώων και στην συνέχεια κυκλοφορούν μέσα στο χωριό του Πενταλόφου. Όπως μας τόνισε σε όσους απευθύνθηκε -από τον δήμο μέχρι την διεύθυνση υγιεινής- κανένας δεν στάθηκε ικανός να δώσει λύση.
Κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση




Περισσότερες φωτογραφίες εδώ






Πληροφορίες: politesoraiokastrou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου