Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κατερίνα Ζήνα -Υποψήφια Βουλευτής Ν. Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Ήρθε η ώρα της αριστεράς

Κατερίνα Ζήνα -Υποψήφια Βουλευτής Ν. Πέλλας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, έρχονται στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας μας και σε μια από τις κρισιμότερες της ιστορίας της. Συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Από τη μια πλευρά βρίσκεται το διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο, στόχος των οποίων είναι η παντελής αφαίμαξη της εργατικής τάξης, η οικονομική τους υποδούλωση και η απομόνωσή τους από όλες τις κοινωνικές παροχές που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η υγεία, η παιδεία, η ασφάλιση, η σύνταξη, η εργασία έχουν τεθεί στο στόχαστρο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τις κυβερνήσεις και τις συγκυβερνήσεις των τελευταίων πέντε ετών.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο καθημαγμένος ελληνικός λαός. Ένας λαός, που από το 2010 και έπειτα έχει υποτιμηθεί, έχει εξυβριστεί, έχει βρεθεί εντέχνως στη θέση του υπαίτιου αυτής της κατάστασης και όλα αυτά από το πολιτικό προσωπικό της χώρας του οποίου είναι ακέραια η ευθύνη, για την κατάντια της χώρας και του λαού της καθώς βρίσκεται στην εξουσία (με όλη την αρνητική έννοια που έχει η συγκεκριμένη λέξη) από το 1974 και έπειτα. Είναι ο λαός που δέχτηκε την πιο σκληρή, ξεδιάντροπη και αδυσώπητη επίθεση φόβου και τρομοκρατίας το 2012 από το σύνολο των ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας, από το σύνολο των πολιτικών ηγεσιών εντός και εκτός Ελλάδας, από το σύνολο των δυνάμεων καταστολής. Και ηττήθηκε, βιώνοντας από εκείνο το σημείο και έπειτα την απόλυτη καταστροφή.

Δεν θα γίνει όμως το ίδιο και τώρα. Όσες απειλές, όσο φόβο και να προσπαθήσουν να διασπείρουν ο λαός είναι έτοιμος να δώσει ελπίδα και ώθηση όχι μόνο στη χώρα του αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή η μικρή χώρα, η Ελλάδα, όπως πολλές φορές ιστορικά έτσι και σήμερα έχει την ευκαιρία να ανάψει το φυτίλι για μια ριζοσπαστική και ειρηνική ανατροπή της απάνθρωπης πολιτικής που εμπνεύστηκαν κάποιοι χωρίς να μας ρωτήσουν και να δείξει το δρόμο σε όλους τους λαούς του κόσμου. Έχει την ευκαιρία να τοποθετήσει τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο κέντρο της πολιτικής, να βάλει στο περιθώριο τις «αγορές» και τους κερδοσκόπους της ζωής μας. Έχει την ευκαιρία να επαναφέρει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη σε πρώτο πλάνο και να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και στον έλεγχο της διακυβέρνησης του κράτους. Έχει την ευκαιρία να αποδοκιμάσει όλους τους αποτυχημένους πολιτικούς - πολιτικάντηδες που έφεραν τη χώρα σε αυτό το τραγικό σημείο, με όποιο κόμμα και αν αυτοί πολιτεύονται σήμερα.

Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους γονείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Είναι μονόδρομος το τέλος αυτής της ατελείωτης πορείας προς την καταστροφή. Είναι ο καιρός να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του και να βροντοφωνάξει «ΩΣ ΕΔΩ». Αρκετά αυτολυπηθήκαμε, αρκετά ζήσαμε με την ενοχή, αρκετά αφήσαμε τους άλλους να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Μετά από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι δικαιολογίες τελειώνουν για όλους. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους από κανέναν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει έναν δρόμο μάχης και αξιοπρέπειας. Είναι ένας δρόμος δύσκολος, όμως είναι ο μοναδικός ο οποίος μπορεί να οδηγήσει στην ανατολή της ελπίδας για όλους μας. Σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανένας. Ο αγώνας ξεκινάει στις 25 Ιανουαρίου και δεν τελειώνει εκεί. Η ανάδειξη της αριστεράς στη διακυβέρνηση της χώρας, είναι η απαρχή μιας ανατρεπτικής, ριζοσπαστικής πορείας προς το αύριο και ο λαός πρέπει να είναι παρόν στις εξελίξεις. Στους χώρους δουλειάς, στο δρόμο σε όλα τα κοινωνικά κινήματα είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε για ένα καλύτερο αύριο, δημοκρατικό και δίκαιο.

Αναλαμβάνοντας όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν, με συνειδητοποίηση και σθένος, είναι βέβαιο πως θα πετύχουμε τους στόχους μας. Σας περιμένουμε όλες και όλους σε μια συμπαράταξη νίκης και ανατροπής. Ήρθε η ώρα της αριστεράς.

Ζήνα Κατερίνα
Υποψήφια Βουλευτής Πέλλας
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου