Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Στα γραφεία της ΕΒΖ παραμένουν για δεύτερη ημέρα οι παραγωγοί στην Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν την κατάληψη

Αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να μάθουν πότε θα πληρωθούν είναι οι τευτλοπαραγωγοί. Την Δευτέρα κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει και οι εργαζόμενοι στην ελληνική βιομηχανία ζάχαρης.

Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται τα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Θεσσαλονίκη, με τους τευτλοπαραγωγούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο μέχρι να λάβουν απαντήσεις σχετικά με το πότε θα πληρωθούν. Μάλιστα δεν δίστασαν να παραμείνουν όλη την νύχτα εκεί. Αργά το βράδυ είχαν και συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της βιομηχανίας Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Τους διαβεβαίωσε πως θα πληρωθούν το 60% της πραγαγωγής που έχουν παραδώσει ενώ το 40% θα δοθεί σύντομα.

Οπως τόνισε, μιλώντας στο Seleo.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, «κάτι τέτοιο δεν έγινε από εμάς αποδεχτο. Δεν μας έδωσαν συγκεκριμένο χρονικό όριο για το πότε θα πληρωθεί το υπόλοιπο 40% της παραγωγής. Θα παραμείνουμε εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Απο την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία δηλώνουν την υποστήριξή τους στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται, ενώ προετοιμάζουν διαμαρτυρία τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, όπως επεσήμανε στο Seleo.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Χριστόδουλος Βαρκάκης αγωνιζόμαστε για το μέλλον της βιομηχανίας.

Οι εργαζόμενοι σε μία συμβολική διαμαρτυρία θα μοιράσουν την Δευτέρα το πρωί ζάχαρη στους Θεσσαλονικείς στην οδό Μητροπόλεως, έξω από τα γραφεία της Βιομηχανίας.
Πηγή, Ρεπορτάζ: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου