Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Να τα πούμε; Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

Προειδοποίηση από την Περιφέρεια για συνέχιση της κακοκαιρίας και ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 3/2014, 30-12-2014/1200 C) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Πρόγνωση καιρού για την Χαλκηδόνα Θεσ/νίκης άπο 31/12/14 - 6/1/15

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη: Επιβάτης πήρε στο 112 και είπε "καιγόμαστε" - Ο Α' Μηχανικός εγκατέλειψε πρώτος το πλοίο

Νεότερα συγκλονιστικά στοιχεία για την φοβερή ναυτική τραγωδία με το πλοίο Norman Atlantic έδωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο ΠΑΣΟΚος από τη Θεσσαλονίκη που δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής…

Αυτή την περίοδο ηγείται το ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο. Βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο και κυριολεκτικά «τρέχει και δεν φτάνει» σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο επαφών με πιθανούς υποψηφίος σε Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε Α΄ και Β΄Θεσσαλονίκης: Ποιοι βουλευτές θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια

Πυρετωδώς εργάζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Συγγρού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να κλείσουν οι λίστες με τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Σύμφωνα με κομματικές πηγές τα ψηφοδέλτια του κόμματος αναμένεται να κλείσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενώ υπήρξε υπερπροσφορά υποψηφίων για να δώσουν την εκλογική μάχη.

Αναμένονται χιόνια σήμερα και στη Θεσσαλονίκη!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο με χιόνια στα ορεινά, και λίγα χιόνια στη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014.

Μονώσεις - Στεγανοποιήσεις "Ο Γιάννης"


Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Παρών ενόψει των εκλογών δηλώνει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Παρών ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο πρόεδρος του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης και πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, φαίνεται ότι δεν το βάζει κάτω και ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει σπίτι του.

Θ. Καράογλου: «Βρισκόμαστε στην Ώρα της Εθνικής ευθύνης»

Μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Β ́ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β ́ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

«Το ζητούμενο στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι η πολιτική σταθερότητα και η διαφύλαξη της ενότητας των Ελλήνων που τραυματίζεται από προσπάθειες πόλωσης.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλα εκείνα που πετύχαμε, οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά με νέα δυναμική.

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τις επερχόμενες εκλογές

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η νέα Βουλή θα συγκροτηθεί σε Σώμα την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου.

Δεν εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Προκηρύσσονται εκλογές

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών και έτσι, όπως ορίζει το Σύνταγμα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας Βουλής.

«Στο βυθό της θάλασσας» πιθανότατα το αεροσκάφος της AirAsia

Στο βυθό της θάλασσας βρίσκεται πιθανότατα το αεροσκάφος της AirAsia, το οποίο εκτελούσε την πτήση QZ8501, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.

Νέο ΒΙΝΤΕΟ: Η δραματική νυχτερινή διάσωση επιβαινόντων στο φλεγόμενο Norman Atlantic

Τα πλάνα είναι από την επιχείρηση διάσωσης επιβαινόντων από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτήν τη στιγμή η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ Ιταλοί αξιωματούχοι πραγματοποιούν έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Δείτε το Βίντεο Παρακάτω.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Χρονιά Πολλά & Καλές Γιορτές



Σας ευχόμαστε ολόψυχα το πνεύμα των Χριστουγέννων να προσφέρει σε όλους την αγάπη και τη θαλπωρή της ημέρας αυτής. Ας αναγεννήσει τις ελπίδες μας, δίνοντας στον καθένα μας την ευκαιρία πραγματοποίησης των προσδοκώμενων,
χαρίζοντας υγεία, ευημερία και επιτυχίες.Το  dimoshalkidonas.blogspot.com, το Ράδιο Χαλκηδόνα, η Halkidona web TV και το Blog Ο Paparazzi των Γηπέδων με την αγάπη σας ανέβηκαν σήμερα
πολύ  ψηλά. Σας ευχαριστούμε πολύ.


Με Εκτίμηση
Internet Web
ΡΑΔΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά δεν γίνονται, χωρίς περιττές θερμίδες, γίνονται

Εστάλη από τον κύριο Yianni Georgiou
Τα Χριστούγεννα, η πιο λαμπερή γιορτή του έτους, έχει συνδυαστεί για πολλούς από εμάς με μυρωδιές, αρώματα, φώτα και λιχουδιές... Οι τελευταίες είναι όμως αυτές που συχνά μας δημιουργούν ενοχές και δεύτερες σκέψεις. Ωστόσο, είναι άρρηκτα δεμένες με την παράδοση και την εικόνα που έχουμε για αυτές τις γιορτές. Κακά τα ψέμματα, Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες δεν γίνονται.

Να τα Πούμε; Χριστουγεννιάτικα κάλαντα του τόπου μας...


Ευχές του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος


Ευχές του Δημάρχου Πέλλας


Επένδυση 10,5 εκ. ευρώ για παραγωγή ενέργειας μέσω κοπριάς στον Πεντάλοφο και στο Παρθένι Θεσσαλονίκης

Οι μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν στον Πεντάλοφο και στο Παρθένι Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας, προσωρινές και μόνιμες. Το βιοαέριο θα προέρχεται από κοπριές και υπολείμματα καλλιεργειών.

Ας μην Διυλίζουμε τον Κώνωπα και Καταπίνουμε την Κάμηλον

Του Φώτη Κυριακίδη-"Ενεργοί Δημότες Χακληδόνος"

Με την μέθοδο του κατεπείγοντος φέρνετε κύριε δήμαρχε το σώμα προ τετελεσμένων. Και το κάνετε για πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως είναι και η αποκομιδή των σκουπιδιών. Μας δώσατε το θέμα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο λίγο πριν την έναρξή του. Να βρείτε απροετοίμαστους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και να περάσετε αβρόχοις ποσίν το ποτάμι.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Χαλκηδόνος: Έκτακτο Δελτίο Τύπου Καταβολή Ενίσχυσης Πλημμυροπαθών

Εγκρίθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών στο Δήμο Χαλκηδόνος, ύψους 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό για την κάλυψη των άμεσων βιωτικών τους αναγκών.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

“Εκδήλωση παρουσίασης του Οδηγού Επιβίωσης σε Περίοδο Κρίσης”

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του Οδηγού Επιβίωσης σε Περίοδο Κρίσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:00 στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Εθνικής Αμύνης 1).

Η απάντηση Καμμένου στη μήνυση Σαμαρά - Βίντεο

«Χαίρομαι που μου κάνει μήνυση ο Σαμαράς», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στο Star αναφερόμενος στη μήνυση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός εναντίον όλων των εμπλεκομένων για τις καταγγελίες Χαϊκάλη και πρόσθεσε: «Μου δίνεται η ευκαιρία να του κάνω και εγώ για ψευδή καταμήνυση.

71 μικροδέματα ηρωίνης κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη - Συνελήφθησαν πέντε άτομα

71 μικροδέματα ηρωίνης, τα οποία επρόκειτο να διοχετευτούν σε στέκια τοξικομανών, εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχείρησης που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες την Τετάρτη17-12-2014, στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για τον ανισόπεδο κόμβο Κ-16 στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική έρευνα, για το έργο του ανισόπεδου κόμβου (Κ-16), στη συμβολή της εσωτερικής περιφερειακής οδού με την ΠΑΘΕ, στην περιοχή Λαχαναγοράς, διέταξε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

''Βροχή'' πέφτουν τα ΟΧΙ των γαλάζιων υποψηφίων στη Β΄Θεσσαλονίκης

Μετά την Πόπη Καλαϊτζή που με δήλωσή της στο facebook ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται να πολιτευτεί εκ νέου στη Β’ Θεσσαλονίκης, αν και στην πρώτη της υποψηφιότητα τα είχε πάει θαυμάσια καθώς ήταν πρώτη επιλαχούσα πίσω από τους Θόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη, και η...

Βίντεο από το Χορό της Ανάγέννησης Χαλκηδόνας & Μ.Π.Σ Χαλκηδόνας

Συνέντευξη του Πρόεδρου της Ένωσης Διαιτητών Θεσ/νίκης κ. Ντάβελα

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Υποψήφιος χαστουκισμένος Πρόεδρος

"Ποιος το περίμενε;"
Γραφει ο Σατυροπρόκος

  • Ποιος το περίμενε; Ο Σταύρος Δήμας που χαστουκίστηκε κάποτε από την αείμνηστη Μαρίκα Μητσοτάκη, προτείνεται από τον Σαμαρά, που τέθηκε στο παρελθόν εκτός ΝΔ από τον εθνικό μας «γουρλή» πάει για Πρόεδρος. 

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας.

Στα Καλάβρυτα παραβρέθηκε το διήμερο 12 και 13 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Στις 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, περιόδου 1940-1945 ́ ́Ελληνικά Ολοκαυτώματα’’.

Πώς εξηγεί την απόφασή της να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄Θεσ/νίκης Κατερίνα Μάρκου

Την απόφασή της να ψηφίσει θετικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοίνωσε με δήλωσή της σήμερα η ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ, Κατερίνα Μάρκου.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Πλημμυρίσαμε απο νερά και προβλήματα του Μαρκίδη Παναγιώτη

Του Μαρκίδη Παναγιώτη

To 1954 άρχισε η κατασκευή του φράγματος του Αξιού. Στους περισσότερους νέους των Κουφαλιων τότε, σε μια εποχή που η ανεργία ήταν επίσης μεγάλη, έδωσε δουλειά και τα απαραίτητα χρήματα για το ξεκίνημα της ζωής τους. Κι αυτοί σκάβοντας με τα φτυάρια και κουβαλώντας με το καροτσάκι χώματα και τσιμέντα έκαναν αυτό το μεγάλο έργο.

Την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του «Αστερόκοσμου» της ΔΕΘ-Helexpo, πραγματοποίησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων του χριστουγεννιάτικου πάρκου που θα λειτουργεί στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ως τις 7 Ιανουαρίου του 2015, ο κ. Ορφανός συμμετείχε στο άναμμα των ιπτάμενων φαναριών και ευχήθηκε καλές γιορτές σε δεκάδες μικρούς και μεγάλους που βρίσκονταν στη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη. Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Φώτο αρχείου
Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα τα ξημερώματα ένας πεζός άνδρας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας το θανατηφόρο.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πλημμύρα κάτω από την φάρμα του Πασχαλάκη έναντι του εργοστασίου του (42ο χιλ παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων,) - ΦΩΤΟ

Κλικ στις Φωτογραφίες για Μεγέθυνση
Φώτο-ρεπορταζ: Ιωάννης Ιωαννίδης 


 

Ετήσιος Χορός του Μ.Π.Σ. Χαλκηδόνας και της Αναγέννησης Χαλκηδόνας το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή το Σαββατο 13 Δεκεμβρίου στην Γεφυρα του Δήμου Χαλκηδόνος


Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Μεσήμβριας: Εκδηλώσεις Χριστουγένων


Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθυλάκκου " Καφές με Αγάπη" την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και 'Ωρα 18:00


Αυτοψία της παράταξης «Συμμετέχω» στους δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας.

Συνάντηση με τους δημάρχους των πλημμυροπαθών δήμων Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης για την Κεντρική Μακεδονία «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ», Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Βούλιαξαν στα λασπόνερα επιχειρήσεις στο Ωραιόκαστρο - ΦΩΤΟ & VIDEO

Στα λασπόνερα έχουν βυθιστεί περίπου δεκατρείς επιχειρήσεις του δήμου Ωραιοκάστρου που βρίσκονται στον παράπλευρο δρόμο της Εγνατίας Οδού. Τα τελευταία δύο 24ωρα οι ιδιοκτήτες τους κοιμούνται στα αυτοκίνητα με τις αντλίες του νερού να δουλεύουν ασταμάτητα αντλώντας λασπόνερα μέσα από τα κτίρια. Οι εικόνες που αντικρίσαμε αποκαρδιωτικές. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα βρόχινα νερά δεν μπορούν να βρουν διέξοδο με αποτέλεσμα να καταλήγουν μέσα στις επιχειρήσεις τους. Δείτε τα Βίντεο Παρακάτω

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός διακινούσε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικού ΚΗΑΤ μέσω... ΕΛΤΑ

Μεγάλη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας ΚΗΑΤ κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Τελωνείο Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος».

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Χαλκηδόνος: Έκτακτο Δελτίο Τύπου - Αιτήσεις Πλημμυροπαθών


Σύλληψη δυο ατόμων για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του ΤΑ Πολυγύρου Χαλκιδικής, δύο άτομα ηλικίας 38 και 55 ετών, πληση και κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα έπειτα από έρευνα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο 38χρονος, και σε έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 257 γραμμαρίων.

Τα βασικά σημεία στο προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου - Λήγει σήμερα η διαβούλευση

Δείτε συμπυκνωμένα τι προβλέπεται στο προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου, του οποίου η διαβούλευση λήγει αύριο. Τα περισσότερα σωματεία δεν έχουν γνώση τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι σε βάρος τους:

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Εσύ θυμάσαι ή κοιμάσαι;

Του Χάρη Πιτσίλκα

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, με αφορμή την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης παραβρέθηκα σε μια εκδήλωση μνήμης η οποία πέρασε στα ψιλά, αν όχι εντελώς απαρατήρητη. Η ιστορία της συγκεκριμένης περιόδου είναι λίγο - πολύ γνωστή και αποδεκτή σε αντίθεση βέβαια με το δυσκολότερο κομμάτι που ακολούθησε, εκείνο του εμφυλίου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ από την εκδήλωση προς τιμήν των Συντελεστών και των Θεσμικών Φορέων Υποστήριξης του 3ου Δ. Ν. Ημιμαραθωνίου Θεσ/νίκης.

Βίντεο στις 6/12/2014 από τις Πλημμύρες στην Χαλκηδόνας

Αεροφωτογραφίες από τις Πλημμύρες στην Χαλκηδόνα

Σε λίμνη μετατράπηκε το Σάββατο το πρωί η Χαλκηδόνα λόγω της ισχυρής βροχοπτώσεις. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής 
Φώτο - ρεπορτάζ: Ιωάννης Αντωνιάδης, AERIAL IMAGING GREECE
Κλικ στις Φωτογραφίες για μεγέθυνση



Περισσότερες Φωτογραφίες εδώ