Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός διακινούσε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικού ΚΗΑΤ μέσω... ΕΛΤΑ

Μεγάλη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας ΚΗΑΤ κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Τελωνείο Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος».

ενώ συνελήφθη ένας Έλληνας 63 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος είχε αναλάβει την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από διάφορες χώρες της Αφρικής στη χώρα με την αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, την 01/12/2014 υπάλληλοι του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» εντόπισαν και κατάσχεσαν, σε 8 ταχ. δέματα προερχόμενα από Ναϊρόμπι, τη ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ, βάρους 68 κιλών και 860 γραμμαρίων.


Μετά από διενέργεια ελεγχόμενης μεταφοράς του δέματος, την 08/12/2014, σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην περιοχή των Πετραλώνων, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής και μετά τη σύλληψη του 63χρονου εντοπίστηκαν από τις τελωνειακές Αρχές του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος άλλα 12 δέματα με την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 108 κιλών, προερχόμενα από Ναϊρόμπι, επ' ονόματι του συλληφθέντος.

Επίσης, την 11/12/2014 εντοπίστηκαν ακόμη δύο δέματα από Γκάνα που περιείχαν την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 18 κιλών, με παραλήπτη τον συλληφθέντα.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς επαναπροωθούσε τα δέματα με την ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ στις Η.Π.Α. Επίσης εντοπίστηκαν άλλες 16 αποστολές δεμάτων από τον συλληφθέντα προς τις ΗΠΑ, από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA), για την πλήρη διαλεύκανση του τριγώνου (Αφρική- Ελλάδα- ΗΠΑ) διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου