Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

“Εκδήλωση παρουσίασης του Οδηγού Επιβίωσης σε Περίοδο Κρίσης”

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του Οδηγού Επιβίωσης σε Περίοδο Κρίσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:00 στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Εθνικής Αμύνης 1).

Ο Οδηγός Επιβίωσης δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε.Θεσσαλονίκης με σκοπό τη συγκέντρωση και ομαδοποίηση όλων των φορέων παροχής κοινωνικής φροντίδας, με κριτήριο το αντικείμενο προσφοράς τους, σε πίνακες που περιλαμβάνουν τα αναλυτικά τους στοιχεία καθώς και παρατηρήσεις όσον αφορά στους δικαιούχους.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, η Μ.Ε.Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από τις 09:00 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα, την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, δικτύωσης και συνεργασίας των Φορέων παροχής Κοινωνικής Φροντίδας. Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την έναρξη των προσπαθειών για συντονισμένες ενέργειες αλληλεγγύης προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που χρειάζονται βοήθεια και σκοπός της είναι να έρθουν κοντά, να γνωριστούν, να δικτυωθούν και να συνεργαστούν όπου αυτό είναι δυνατό, όλοι οι φορείς του νομού Θεσσαλονίκης που παρέχουν οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής φροντίδας, όπως παροχή γεύματος, παροχή λουτρού, ξενώνες διανυκτέρευσης, φιλοξενία ανηλίκων, διανομή τροφίμων, δωρεάν τροφεία, ιατρική περίθαλψη, παροχή ρουχισμού, νομική υποστήριξη, υπηρεσίες για ανέργους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της νέας κοινωνικής δράσης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στην οποία θα μιλήσουν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μ.Ε, Θεσσαλονίκης κ. Μαργαρίτης Χαϊδευτός.

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης να έρθουν και να γνωρίσουν τους φορείς που συμμετέχουν και να στηρίξουν το έργο τους προσφέροντας συσκευασμένα τρόφιμα διαρκείας, ρουχισμό, γάλα, φάρμακα και όσοι το επιθυμούν να ενταχθούν στους εθελοντές που στηρίζουν τους φορείς με τις υπηρεσίες τους.

Ο Οδηγός Επιβίωσης σε Περίοδο Κρίσης βρίσκεται αναρτημένος στον επίσημο διαδικτυακό κόμβο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ( www.pkm.gov.gr ) στην υποενότητα Π.Ε.Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου