Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Δήμο Χαλκηδόνος με θέμα: «Νομιμότητα της λειτουργίας των Αθλητικών Σωματείων στα πλαίσια του Ν. 2725/1999»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Νομιμότητα της λειτουργίας των Αθλητικών Σωματείων στα πλαίσια του Ν. 2725/1999», υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Κλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Αθλητικών Σωματείων, καθώς και οι Πρόεδροι των Δημοτικών/Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Χαλκηδόνος.

Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, ο οποίος τόνισε πως στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των Αθλητικών Σωματείων για την λειτουργία τους, καθώς και τις υποχρεώσεις που έχουν για την πλήρη υπόστασή τους. Έπειτα, παρουσίασε επιγραμματικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου, καθώς και τους στόχους της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπισή της, ζητώντας και τη δική τους στήριξη σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε, επίσης, ότι πρέπει να γίνει σωστό «νοικοκύρεμα», αποφεύγοντας τις άσκοπες σπατάλες που γίνονται στις δημοτικές εγκαταστάσεις τις οποίες κάνουν χρήση και οι αθλητικοί σύλλογοι.

Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση με μεγάλη λεπτομέρεια και σαφήνεια που αφορά το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών σωματείων, τις οικονομικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους, τη ρύθμιση των θεμάτων γυμναστηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων στο Δήμο, καθώς επίσης έγινε ενημέρωση για τις ενδεικτικές δαπάνες των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ηλεκτροφωτισμό και κατανάλωση νερού για το έτος 2014. Εκπρόσωποι των Αθλητικών Σωματείων, σαφώς ικανοποιημένοι από την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για την διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής, απηύθυναν πληθώρα ερωτήσεων τόσο στον κ. Δήμαρχο, όσο και στην ομάδα εργασίας, προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατό πιο κατανοητά τα ως άνω αναφερόμενα.

Να σημειωθεί ότι, η ομάδα εργασίας που συστήθηκε από τον κ. Δήμαρχο για την επιτυχημένη αυτή διοργάνωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού κ. Μανώλης Λαγογιάννης, το Μέλος του Δ.Σ. «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων» Θεσσαλονίκης και της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με χρόνια εμπειρία σε θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννη Πανανάκη, την κα Κική Τσατσαρίδου Διδάκτωρ Πολιτικών & Διεθνών Σπουδών με εξειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο, καθώς και οι Ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ. Μανώλης Χλοπτσίδης και Βίκυ Εξαδακτύλου. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου