Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Γιορτή Αθλητισμού για τα παιδιά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας «MOVE».

Με μια αθλητική εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά συμμετείχε ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης στις δράσεις που ετοίμασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας «MOVE». Στόχος των δράσεων αυτών ήταν να αναδείξουν τα οφέλη της σωματικής άσκησης και να κινητοποιήσουν ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής (05/10) στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, δεκάδες παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια, εφαρμόζοντας προγράμματα μύησης στον κλασικό αθλητισμό με την καθοδήγηση των προπονητών στίβου του «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων», προκειμένου να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό με τον πιο όμορφο τρόπο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, Κυριακή Ουδατζή.

Ο 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου με συμμετοχή - ρεκόρ, αφού οι εγγραφές δρομέων άγγιξαν τις 14.000.

Οι εγγραφές έκλεισαν το βράδυ της Παρασκευής (03/10), ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή εξασφάλισε 1.500 επιπλέον θέσεις ενηλίκων δρομέων, λόγω του συνεχιζόμενου τεράστιου ενδιαφέροντος.

Οι συνολικά 1.500 επιπλέον θέσεις ενηλίκων δρομέων (300 για τον Ημιμαραθώνιο και 1.200 για τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.) θα διατεθούν κατά προτεραιότητα σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration), το οποίο θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 7 της Δ.Ε.Θ. την Πέμπτη 16/10 και την Παρασκευή 17/10, από τις 10:00 ως τις 19:00.

Όσοι δρομείς εξασφαλίσουν μία από τις 1.500 επιπλέον θέσεις, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το επίσημο μπλουζάκι της διοργάνωσης, αλλά δεν θα καταβάλουν προσαύξηση για την εκπρόθεσμη εγγραφή τους. Παράλληλα, θα έχουν όλα τα υπόλοιπα προνόμια των ήδη εγγεγραμμένων δρομέων.

Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο είναι 20 € (15 € για φοιτητές ή για ομάδες), ενώ το κόστος για όσους τρέξουν στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. είναι 15 € (10 € για φοιτητές ή για ομάδες 10 ατόμων και άνω).

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της Δ.Ε.Θ. - HELEXPO και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».
Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου