Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Το «αμαρτωλό» ΚΕΚ Νεφέλη και οι τοπικοί πολιτικοί μας άρχοντες.

Του Φώτη Κυριακίδη
"Ενεργοί Δημότες Χακληδόνος"

Ας πέσουν επιτέλους οι μάσκες. Είναι παλιά τεχνική να φωτίζεις το σημείο εκείνο της σκηνής που θέλεις να δει ο θεατής και στο υπόλοιπο, στο σκοτεινό, να κάνει ο σκηνοθέτης ότι θέλει.

Αυτό μου θυμίζει η πολεμική της σημερινής διοίκησης του δήμου μας προς το ΚΕΚ Νεφέλη. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να σκεπάσουν τα δικά τους. Αυτά δηλαδή που συνέβησαν προεκλογικά, καθώς και να αποτάξουν όλα όσα στα χρόνια της δικής τους διοίκησης είχαν πράξει.

Είναι μια καλή τεχνική να φανούν ως διώκτες της ευνοιοκρατίας, οι άνθρωποι που στα χρόνια που διοίκησαν βόλεψαν τους δικούς τους, τακτοποίησαν φίλους τους, έδιναν τις προμήθειες σε κολλητούς. Δεν μπορεί να είναι τιμητές της ισοπολιτείας.

Αγανάκτησαν γιατί η βοήθεια ήταν μονομερής. Δεν επιμερίστηκε και προς αυτούς. Τότε δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα. Όπως δεν είχαν και στο παρελθόν, όταν σε διαφορετικούς δήμους οι υποψήφιοι μοιραζόταν την «βοήθεια». Το πρόβλημα προέκυψε τώρα.

Με τον γνωστό του τρόπο να στήνει συνεδριάσεις ο κ. Δήμαρχος το έκανε και πάλι. Τέσσερα δικά του άτομα ως αντιπρόσωποι του Δήμου μας στην διοίκηση του ΚΕΚ. Αμφισβητεί από όλους τους άλλους το δικαίωμα να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών του δήμου μας. Είναι η μόνη επιτροπή στην οποία το έκανε. Σε άλλη επιτροπή που φορτωνόταν με ευθύνες πολύ καλά το επιμέρισε.

Προκαλούμε λοιπόν έναν δημόσιο διάλογο για το τι ΚΕΚ θέλουμε να έχουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να κινηθεί η διοίκηση στην λογική του να φτιάξουμε ένα ΚΕΚ στα μέτρα μας. Θέλουμε ένα ΚΕΚ που να υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας και όχι τους δικούς.

Και προσέξτε. Εγώ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΚΕΚ πριν από λίγες μέρες για να ζητήσω τα στοιχεία που δείχνουν τα πεπραγμένα του. Διαπίστωσα ένα πράγμα.

Αν Υπήρχε κάμερα στην είσοδο του ΚΕΚ με καταγραφές αποθηκευμένες εδώ και 20 χρόνια θα βλέπαμε ποιοι πέρασαν εκείνη την πόρτα.

Ας αφήσουν λοιπόν τους φαρισαϊσμούς. Δεν θέλουν να εξυγιάνουν την λειτουργία του. Θέλουν στην θέση του νυν διευθύνοντος συμβούλου να βάλουν κάποιο δικό τους που θα κάνει τις δικές τους δουλειές. Αυτό είναι που θέλουν. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η σωστή λειτουργία. Τους ενδιαφέρει να είναι το δικό τους πολιτικό κοινό αποδέκτης της εύνοιας. Το ξέρουμε πολύ καλά. Με ονοματεπώνυμα.

Υποστηρίζω τον ελεύθερο ανταγωνισμό κ. δήμαρχε δεν σημαίνει περιορίζω τους συλλόγους για να σπρώξω τα παιδιά στα ιδιωτικά γυμναστήρια. Γιατί και αυτό το είπατε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ελεύθερος ανταγωνισμός σημαίνει όταν έχω μια θέση που είναι ταγμένη να υπηρετεί τους δημότες, την προκηρήσω. Επιλέγω τον καλύτερο όχι μόνο από τον δήμο, αλλά από οπουδήποτε. Γιατί το πρωταρχικό είναι το συμφέρον των δημοτών μας, και όχι το δικό σας πολιτικό συμφέρον και οι προεκλογικές ιδιωτικές δεσμεύσεις σας. Αυτό λέγεται ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ κύριε δήμαρχε και είναι αυτό που βούλιαξε την χώρα μας. Το κάνατε με τους ειδικούς συμβούλους που επιλέξατε.

Το κάνατε με την στελέχωση της διοίκησης.

Και για να μην κουράσω τους αναγνώστες μας θα πρέπει να αναφέρω και το απίστευτο για την συναίνεση που εκστομίσατε. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ το να λέμε ναι σε ότι σας κατέβει. Την συναίνεση δεν την ορίζει ένας κύριε δήμαρχε και οι άλλοι συμφωνούν. Στην συναίνεση πείθεις τον συνομιλητή σου με τα επιχειρήματα σου. Βάζεις τα όρια και μέσα σε αυτά συμφωνείς με τους κοινωνικούς εταίρους. Δεν δημιουργείς τετελεσμένα και απαιτείς υποταγή.

Και να κλείσω κ. δήμαρχε με μία ελπίδα, Ακόμη και αν δεν καταφέρετε να λύσετε τα οικονομικά του δήμου, γιατί όπως λέτε τα οικονομικά του είναι πενιχρά, προστατέψτε την δημοκρατία και μην της φέρεστε έτσι.

1 σχόλιο:

  1. θα συμφωνήσω με όσα γράφτηκαν άξια από τον κ.Κυριακίδη και θα συμπληρώσω οτι και ο διαγωνισμός για τις θέσεις στον δήμο δεν ανακοινώθηκε.Έγινε μεταξύ του δημάρχου και του Δ.Σ. και βάλανε δικούς τους ανθρώπους σ αυτές τις θέσεις σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δήμους της περιφέρειας που έχουν κάνει κοινοποιήσεις τωβ διαγωνισμών.Κύριε Τσουκνιδά λάθος ξεκινήσατε!!Αν 'πεινούσατε' τόσο πολύ να μας το λέγατε!!Δεν σας ψήθισαν για να 'φάτε' , αλλά για να δώσετε στον κόσμο!!Κάνατε πολλούς εχθρούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή