Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

"Ποδαρικό", με χορούς και μουσική, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης την Κυριακή - Βίντεο

Την 1η Δεκεμβρίου 2013 παραδίδεται στους κατοίκους της πόλης, η ανακαινισμένη Νέα Παραλία της πόλης. Παρότι η προσπάθεια δεν θυμίζει την υπέροχη παραλιακή της Βαρκελώνης, όπου οι άνθρωποι περπατούν και κολυμπούν στη θάλασσα, εντούτοις η αλλαγή είναι εντυπωσιακή.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι από αναθυμιάσεις τζακιού στην Πολίχνη

Νεκρό εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο από πυροσβέστες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι μέσα στο σπίτι του στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 8 στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. 

Όπως φαίνεται οι δυο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις που εξέπεμψε το τζάκι το οποίο άναψαν για να ζεσταθούν 
Πηγή: seleo.gr

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Φώτο-Ρεπορτάζ από τα εγκαίνια του Παραδοσιακού Καφέ- Μπαρ Πασπαρτού

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες άνοιξε τις πύλες του για το κοινό της Θεσσαλονίκης το Παραδοσιακό Καφέ- Μπαρ Πασπαρτού Συγγρού 9 (Θεσ/νίκη). Λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, του επιχειρηματία Παντελή Κουκουλεκίδη.

Επίσης το Καφέ- Μπαρ Πασπαρτού διοργανώνει ξεχωριστές λαϊκές βραδιές κάθε Πέμπτη και Κυριακή Βράδυ και σας περιμένει να διασκεδάσετε μαζί.
(Περισσότερες Φωτογραφίες παρακάτω).

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τα συγκλονιστικά λόγια φοιτήτριας ιατρικής η οποία περιμένει να ανοίξει η σχολή της

''Σας παρακαλώ μη μου στερείτε το δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα, γιατί εγώ δεν είμαι «βολεμένη».'' 

Μία πρωτοετής φοιτήτρια Ιατρικής περιγράφει πώς από τον ενθουσιασμό πέρασε στην απογοήτευση, από το όνειρο στο θέατρο του παραλόγου. Μια συγκλονιστική «κατάθεση» ενός 18χρονου κοριτσιού που περιμένει περισσότερο από δύο μήνες να γίνει και πρακτικά φοιτήτρια.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Νέος Εκλογικός Νόμος και προοπτικές του Αποστολού Στεργιάδη

Του Αποστολού Στεργιάδη
Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Οι  ειδήσεις  κυκλοφορούν  πολύ  γρήγορα  και  καμιά  φορά  πολύ  πριν  οι  νόμοι  γίνουν  πράξη.  Σε  διαπραγμάτευση  από  τους  κυβερνητικούς εταίρους ο νόμος, αλλά οι γενικές αρχές του νομοσχεδίου ήδη βγήκαν στη  δημοσιότητα.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Με καρδιά λιονταριού

Του Θεόδωρου Κουτρούκη
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ο Ιούλιος του 1974 είχε για τα καλά προχωρήσει και τίποτε δεν έδειχνε πόσο μακρύ θα ήταν το καλοκαίρι. Τη θερινή χαλαρότητα και τους αργόσυρτους ρυθμούς στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Ρούμελης, όπου παραθέριζε ο μικρός Ερμής με τους γονείς του, ήρθε να συγκλονίσει μια είδηση. Οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο. Έγινε κι επιστράτευση.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τούρκος με απόφαση της UNESCO ο καραγκιόζης !!!

Την τουρκική υπηκοότητα έδωσε η UNESCO στον Καραγκιόζη, επικυρώνοντας σχετική απόφαση που είχε ληφθεί πέρυσι από μία υποεπιτροπή της, η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους έξι χωρών: της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας...