Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Έκανε πίσω ο Στουρνάρας - Εξαιρούνται από τον ενιαίο φόρο οι αγροτικές αποθήκες

Την εξαίρεση από τον ενιαίο φόρο ακινήτων των αποθηκευτικών χώρων γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και των χώρων άλλης χρήσης όπως στάνες, θερμοκήπια κλπ που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά τις έντονες ενστάσεις που διατύπωσαν 22 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Ιωάννη Τζαμτζή, μέσω ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Το «Όχι» του ελληνικού λαού

«Εδώ Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών. Έκτακτο ανακοινωθέν. Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 5.30 πρωινής της σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του Πατρίου Εδάφους».
seleo.gr

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Το Μήνυμα του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης για την Εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου

«Χρόνια πολλά σε όλους τους Θεσσαλονικείς και σε όλους τους Μακεδόνες.

Τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας σηματοδοτούν την απαρχή του δεύτερου αιώνα ελευθερίας της.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Άγιος Δημήτριος: Ο μυροβόλος μάρτυς, που οι στρατιώτες είδαν να μάχεται μαζί τους το 1912 για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Το μαρτύριο του αγίου Δημητρίου την 26η Οκτωβρίου του 305 μ.Χ. συνέδεσε από τότε τη συγκλονιστική μορφή του με τη Θεσσαλονίκη, παιδί της οποίας, άλλωστε, και ήταν. Το τίμιο σώμα του έθαψαν κρυφίως οι χριστιανοί στο υπόγειο του τόπου του μαρτυρίου του, δηλαδή στο ρωμαϊκό λουτρό κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ματαίωση της Ετήσιας Γιορτής "Καστανό Κρασί Τυρί" στη Γρίβα

Ο Δήμος Παιονίας σας ενημερώνει πως η προγραμματισμένη για την Κυριακή 27 Οκτωβρίου Γιορτή Κάστανου στη Γρίβα ματαιώνεται λόγω του απρόσμενου χαμού συνδημότη μας καταγόμενου από τη συγκεκριμένη Τοπική Κοινότητα

37χρονος συνελήφθη για τη δολοφονία 78χρονης στην περιοχή της Χαριλάου – Ήταν γείτονάς της

Στα ίχνη του ανθρώπου που σκότωσε μια 78χρονη γυναίκα μέσα στο διαμέρισμά της στην περιοχή της Χαριλάου έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 37χρονο, ένοικο της ίδιας πολυκατοικίας όπου διέμενε η άτυχη γυναίκα.

Μπουτάρης: Απόστολε σοβαρέψου - Τζιτζικώστας: Γιάννη μου ειμαι πολύ σοβαρός. Μακάρι να ήσουν και συ!

Ακόμη μια φραστική αντιπαράθεση είχαν Γιάννης Μπουτάρης και Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την πρόσκληση από την Περιφέρεια εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στην παραλιακή Λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

78χρονη βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα στη Χαριλάου

Νεκρή μέσα στο διαμέρισμα της, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε από οικείους της χθες το απόγευμα μια 78χρονη γυναίκα, της οποίας το κεφάλι ήταν χτυπημένο και τυλιγμένο μέσα σε σακούλα. Πρόκειται για συντοπίτισσα μας από την Χαλκηδόνα  η όποια διέμενε στην Θεσσαλονίκη. 

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Βρέθηκαν 120 κιλά κοκαΐνης μέσα σε φορτίο με μπανάνες στη Θεσσαλονίκη!

Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο, ωστόσο "νόμιμο" φορτίο με μπανάνες από το Εκουαδόρ ξεφορτώθηκε στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έκρυβε... 120 κιλά κοκαΐνης!

Η επέτειος του «ΟΧΙ» στην εποχή του «ναι»

Κλικ στην Εικόνα για Μεγέθυνση
Μόνο το 1/4 των σημερινών μαθητών έχει ικανοποιητική γνώση των ιστορικών γεγονότων σχετικά με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940.

Έρευνα του Χρήστου Κάτσικα
efsyn.gr

Αν φύγουμε χανόμαστε… αν μείνουμε σας παίρνουμε τα σπίτια …

Η εποχή μας θυμίζει έντονα την παρακμή της αρχαίας ελληνικής πολιτείας: εξακολουθεί να λειτουργεί, ωστόσο δεν πείθει κανέναν… τραγική επειδή χάνεται, κωμική επειδή συνεχίζει. S. Kierkegaard - Δανός φιλόσοφος.

Αρθρογράφος: 
Καρανάσιος Γεώργιος

Με πιστόλι και φυσίγγια ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό - Πιάστηκε στο αεροδρόμιο

Συνελήφθη χτες το πρωί, στο Κρατικό Αερολιμένα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου, 24χρονος ομογενής, διότι σε έρευνα στην χειραποσκευή του, βρέθηκαν ένα πιστόλι και (27) φυσίγγια, χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Ο προαναφερόμενος επρόκειτο να ταξιδέψει σε χώρα της Ε.Ε.
Πηγή: seleo.gr

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Εφτασαν στην Αθήνα οι «μαραθωνοδρόμοι» σχολικοί φύλακες

Η πορεία των σχολικών φυλάκων ξεκίνησε με τα πόδια στις 28 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης» και τελικό προορισμό την Αθήνα.

Μια ξένη μόνη απέναντι σε όλο το χωριό

Θύμα σωματεμπορίας μια Ουκρανή περιγράφει διά της δικηγόρου της το διπλό βασανιστήριο της σκλαβιάς και της δίκης της. 

Της Μαριας Δεληθαναση

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ετήσια γιορτή "Καστανό Κρασί Τυρί" στη Γρίβα την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 θα γίνει η ετήσια γιορτή "Καστανό Κρασί Τυρί" στη Γρίβα. 

Υπό τον ήχο των Χάλκινων της Γουμένισσας και την παρουσία πολλών χορευτικών συγκροτημάτων, προσφέρονται καστανα κατοίκων του χωριού, κρασί και τυρί από τα οινοποιία και τις γαλακτοβιομηχανίες της περιοχής και παραδοσιακές πίτες από τις νοικοκυρές του χωριού. Είσαστε όλοι προσκεκλημένοι να γιορτάσετε μαζί μας. 
Ώρα έναρξης: 12 μμ. 
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Δύο νέα κρούσματα λύσσας σε κόκκινη αλεπού στο Πρόχωμα και στο Δρυμό

Δύο νέα κρούσματα λύσσας σε κόκκινη αλεπού επιβεβαίωσε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 

Οι νέες εστίες της λύσσας εντοπίστηκαν στο Πρόχωμα του Δήμου Χαλκηδόνας και στο Δρυμό του Δήμου Ωραιοκάστρου. Στις ως άνω περιοχές, κατά πληροφορίες των κατοίκων της περιοχής, κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός κόκκινων αλεπούδων.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σκέψεις για τις επικείμενες εκλογές του Λουκά Ευσταθιάδη

Του Λουκά Ευσταθιάδη, 
Τοπικού Συμβούλου ΔΚ Γέφυρα

Είμαστε λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές, που απ’ ότι φαίνεται θα διεξαχθούν σχεδόν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές. Θα ήθελα σε αυτό το χρονικό σημείο να καταθέσω μερικές προσωπικές σκέψεις και επισημάνσεις.

Στις 13 Οκτωβρίου η 3η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε για άλλη μια φορά φέτος στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι, για την 3η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού. 

Τραγικό τροχαίο στον δρόμο του Πανοράματος- Χορτιάτη Νεκρός ο 22χρονος οδηγός Φώτο-Ρεπορτάζ Seleo.gr News

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός του τραγικού τροχαίου που συνέβη σήμερα το πρωί στον δρόμο Πανοράματος- Χορτιάτη.

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι μετά τη δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ στη Βόλβη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 08:16 το πρωί, με επίκεντρο 36 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, πάνω από τη λίμνη Βόλβη.

Υπουργείο Παιδείας: Πλαστά πτυχία και κλάδοι «φαντάσματα» στα ΑΕΙ

Ατυπη παράταση λίγων ημερών φαίνεται να έχουν πάρει τα τέσσερα Πανεπιστήμια αυτά της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, τα οποία παρά το τελεσίγραφο της 9ης Οκτωβρίου δεν έστειλαν τελικά τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων. 

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σάμος: «Καταδρομικός» εθελοντισμός στη «σπηλιά της φώκιας»

Γράφει η Μαργαρίτα Ικαρίου, δημοσιογράφος

 Όχι, δεν ήταν καταδρομείς, ούτε φαντάροι σε άσκηση. Δεν ήταν ούτε κομάντο, εκπαιδευμένοι σε «επικίνδυνες αποστολές». Ήταν οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με τα ίδια οικονομικά αδιέξοδα, πολλά καθημερινά άγχη και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, όπως κάθε Έλληνας του σήμερα.