Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Φώτο-ρεπορτάζ από την Γιορτή Καρπουζιού στον Καστανά του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης

Με Επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββάτου 13 Ιουλίου για 12η  συνεχής χρονιά  η  Γιορτή Καρπουζιού στον Καστανά του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.  

Η φετινή Πανελλήνια Γιορτή Καρπουζιού που πραγματοποιήθηκε  την παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο  

Χιλιάδες κόσμος επισκέφτηκε  τον πανέμορφο Καστανά του δήμου Χαλκηδόνας εκεί οπού για 12η φορά διοργανώθηκε  η πιο δροσερή  γιορτή του καλοκαιριού. Παρακάτω πλούσιο φώτο-ρεπορτάζ από την εκδήλωση.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΗ

Περισσότερες Φωτογραφίες παρακάτω.

Μικροπλαστικά στο… τραπέζι μας;

Γράφει η Μαργαρίτα Ικαρίου, δημοσιογράφος
Ειδυλλιακό τοπίο σε γραφικό ταβερνάκι, κάπου σε μια από τις τόσες πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας. Τραπεζομάντιλο καρό, καθαρά μαχαιροπήρουνα, διακριτική μουσική και ο ήλιος να ρίχνει την απογευματινή του βουτιά στα καταγάλανα νερά. Η… «γκρηκ σάλαντ» μισοφαγωμένη, στα ποτήρια λιάζεται το κρασάκι κι η παραγγελία καταφθάνει: Ψαράκι ψητό, ολόφρεσκο, που μοσχομυρίζει. Το μαχαιροπήρουνο τρέμει να βυθιστεί στην μαλακή του σάρκα και ξαφνικά… σαν σε ταινία τρόμου, το ψάρι μεταλλάσσεται σε ένα απειλητικό πλαστικό τέρας! Σας φαίνεται σενάριο φαντασίας; Ένα κακό αστείο ή κάτι εντελώς αδιανόητο να συμβεί; Κι όμως… είναι αυτό που γευόμαστε καθημερινά, αυτό που έχει ήδη έρθει στο τραπέζι και τον οργανισμό μας.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Χαλκηδόνα 25-26-27 Ιουλίου 2013: Εκδηλώσεις προς τιμή του Πολιούχου της Άγιου Παντελεήμονα του Ιαματικού


Αποκλειστικό: Συνέντευξη του Αντ. Κυριακίδη στο HALKIDONA web TV

Αποκλειστική συνέντευξη του προπονητή της ακαδημίας αετών Αντώνη Κυριακίδη για το τουρνουά ποδόσφαιρου junior 2013 που πραγματοποιήθηκε  στο δημοτικό στάδιο Κουφαλίων υπό την αιγίδα του δήμου Χαλκηδόνος

Στο εδώλιο σήμερα Δ.Ψωμιάδης - Γ.Τσαμασλής και 26 ακόμη άτομα για το δρόμου του Ωραιοκάστρου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν σήμερα 28 άτομα για την υπόθεση των υπερβάσεων στο έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου.

Δεκάδες προβλήματα από την βροχή στη Βόρεια Ελλάδα

Δεκάδες προβλήματα έχει προκαλέσει η αλλαγή του καιρού από χθες βράδυ στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη στον περιφερειακό στο ύψος της Σταυρούπολης αλλά και στην έξοδο για Χαλκιδική έχουν μαζευτεί νερά στο οδόστρωμα και κάνουν δύσκολη την οδήγηση ενώ σε ένα δυο σημεία έχουν σημειωθεί μικροσυγκρούσεις. 

Δεν έσβησε ακόμη η φωτιά στη Ζωοδόχο Πηγή Σάμου

Ρεπορτάζ: Μαργαρίτα Ικαρίου
Δημοσιογράφος

Mαίνεται ακόμη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι (Κυριακή 21 Ιουλίου 2013) σε δύσβατη δασική έκταση, πλησίον της Μονής Ζωοδόχου Πηγής.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ευρώπη ήρθε η ώρα για αλλαγή


Του Ευάγγελου Ιωαννίδη, Δικηγόρου

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη οι πολίτες τόσο της χώρας μας όσο και όλων των χωρών, που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή  Ένωση αναρωτιούνται, τι άλλο πρόκειται, να συμβεί και πόσο η κατάσταση μπορεί, να βελτιωθεί ή να χειροτερέψει, επηρεάζοντας άμεσα την καθημερινότητα τους. Το ερώτημα παίρνει ακόμη μεγαλύτερη συμβολική διάσταση πια, μια και η ίδια η ΕΕ έχει ανακηρύξει το 2013 σε έτος Ευρωπαίων πολιτών. Έχει λοιπόν σημασία, να αναλύσουμε, τι κάνει για τους Ευρωπαίους πολίτες και πώς αντιμετωπίζει τα προβλήματα τους αυτή.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το Περίπτερο. μια Μυστηριώδης Περιπέτεια με Φόντο την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης

Ο Φίλιππος Μακρίδης ψάχνει στα στενοσόκκακα της Άνω Πόλης το περίεργο μυστικό της Μαριγώς και του Βασιλάκη. Εκεί, ανάμεσα σ ένα μοναχικό περίπτερο κι ένα εκκλησάκι παραμονεύει ο θάνατος. Ανυποψίαστος ο τραπεζικός υπάλληλος μπλέκει όλο και πιο βαθιά σ έναν ιστο ...αράχνης μαζί με ένοχα μυστικά, ανατριχιαστικούς φόνους, ανυποψίαστα θύματα που επιζητούν εκδίκηση και έναν θύτη που αλλάζει συνεχώς πρόσωπα...

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι ηγέτες δεν πεθαίνουν – Οι ιδέες δεν είναι νεκρές

Του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου 
Περιφερειακού Σύμβουλου Κεντρικής Μακεδονίας


Ζούμε σε μια εποχή που η οικονομική κρίση,τείνει να διαλύσει τις αξίες και την ηθική,έχει κατακερματίσει τον ανθρώπινο σεβασμό και την αλληλεγγύη και διαλύει καθημερινά ‘ότι απέμεινε από τον κοινωνικό ιστό και την συνοχή των Ελλήνων αλλά και των Ευρωπαίων πολιτών.

Τραγικός θάνατος για 3χρονο στην Πέλλα - τον πάτησε με το τρακτέρ ο πατέρας του

Φριχτό θάνατο βρήκε ένα 3χρονο αγοράκι στην Πιπεριά Αριδαίας στην Πέλλα όταν

ενώ επέβαινε σε τρακτέρ που οδηγούσε ο πατέρας του εκτελώντας αγροτικές εργασίες, ξέφυγε από την προσοχή του, έπεσε και στη συνέχεια πέρασε από πάνω του η πίσω αριστερή ρόδα του αγροτικού μηχανήματος.
Πηγή: seleo.gr