Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Νεκρή 37χρονη σε τροχαίο τα ξημερώματα στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

Το δυστύχημα συνέβη στις 02.40 τα ξημερώματα όταν η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και προσέκρουσε σε συρμάτινο φράκτη. Ανατράπηκε με αποτέλεσμα η 37χρονη να βρει τραγικό θάνατο
 Πηγή: seleo.gr

Το ΥΜΑΘ συστήνει στα παιδιά τον Θερμαϊκό Κόλπο

Με το μήνυμα του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, ότι η νέα γενιά αποτελεί την ελπίδα για τη σωτηρία του οικοσυστήματος ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις «ημέρες Θερμαϊκού» που διοργανώνει το ΥΜΑΘ, με σκοπό την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, ώστε η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον να γίνει βίωμά τους.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Γιορτάσαμε τη… «Γιορτή της Άνοιξης» στη Νέα Αγαθούπολη στην Πιερία

Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμμετοχή δεκάδων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου η «Γιορτή της Άνοιξης» στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία. Οι μικροί επισκέπτες χάρηκαν το πρωινό της Κυριακής παίζοντας περιβαλλοντικά παιχνίδια και παρατηρώντας τα πουλιά με κιάλια και τηλεσκόπια από το παρατηρητήριο, ενώ οι «μεγάλοι» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα πολλών χειροτεχνών και βιοκαλλιεργητών του νομού Πιερίας (κρασιά, φυτά παραδοσιακών ποικιλιών, ενεργοί μικροοργανισμοί κρέμες, βότανα, γλυκά κλπ).

Eκλογες νέας Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Χαλκηδόνας

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δήμου Χαλκηδόνας και με δεδομένο ότι οδεύουμε προς το πρώτο Συνέδριο, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Συνέλευση Μελών στο Πρόχωμα με θέμα την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέας Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ του Δήμου μας και την ψήφιση Εφορευτικής Επιτροπής η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές.

Θα καθυστερήσει φέτος η έναρξη των ψεκασμών για τα κουνούπια

Στις 25 Ιουνίου περίπου αναμένεται η τελική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έναρξη των ψεκασμών για τα κουνούπια, καθώς τα αποτελέσματα των διαγωνισμών που διενήργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών... από αέρος και εδάφους έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 24 Μαΐου.

Τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα στο 15ο χλμ Θεσσαλονίκης - Εδεσσης με έναν τραυματισμένο

Φώτο Αρχείου
Την Παρασκευή (24-5-13) και ώρα 14:00 συνέβη τροχαίο ατύχημα στο 15ο χλμ Θεσσαλονικης -Εδεσσης με μοτοσυκλέτα όπου ο οδηγός της νοσηλεύεται σοβαρά στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα η σύγκρουση έγινε με ενα αυτοκίνητο,οπως ισχυριζεται συγγενικό προσωπο του οδηγού της μοτοσικλέτας , ανάμεσα απο τα φανάρια Αγχιαλου και Αγίου Αθανασίου.

Παρακαλείται οποίος ,απο την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, έχει δει το ατύχημα ή γνωρίζει οτιδήποτε γι' αυτό να επικοινωνήσει με τον Γιλαντζη Νικο Τηλ.: 6981303502. 

 Σας παρακαλούμε να το κοινοποιησετε!

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία οι εκδηλώσεις προς τιμή της Παναγίας της Μεγαριώτισσας στην Νέα Μεσημβρία


Γράφει ο Γ. Ιωαννϊδης

Όταν υπάρχει η αλληλεγγύη, συμπαγής εθελοντική ομάδα και διοίκηση μ’ οράματα σπρώχνουν προς τα εμπρός το άρμα του πολιτισμού των εθίμων και ηθών που μαζί με την φιλοξενία γίνεται πόλος έλξεως για πολλούς εκτός δήμου ( ξένους ).
10 Φώτο  Παρακάτω

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Διπλές κάλπες για ευρωεκλογές, δημοτικές – Αλλάζει ο τρόπος ανάδειξης Δημάρχων

Με άξονα το πολιτικό κόστος και τη δυναμική των κομμάτων και με προϋπόθεση τη συναίνεση των εταίρων της, σχεδιάζει η κυβέρνηση τη διεξαγωγή των προσεχών δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Σήμερα Δευτέρα 27/05/13 και ώρα 8.00μ.μ Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος


Μέσω διαδικτύου και ΚΕΠ οι βεβαιώσεις συντάξεων

Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να πάρουν τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ.

Οι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν τις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, από τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι ενεργές στους ιστότοπους του ΙΚΑ (www.ika.gr), του ΟΓΑ (www.oga.gr) και του ΝΑΤ (www.nat.gr).

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την γιορτή του Αγίου Αθανασίου απο των Σύλλογος Κουφαλίων "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που οργάνωσε ο πολιτιστικός Σύλλογος Κουφαλίων "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στα πλαίσια της ετήσιας γιορτής του Αγίου Αθανασίου. 

Συμμετείχαν και χόρεψαν ο σύλλογος Σαρακατσάνων νομού Θεσσαλονίκης "Η ΕΝΩΣΗ" και ο πολιτιστικός σύλλογος νέας Πέλλας παρουσιάζοντας τη δουλεία τους με χορούς Θράκης. 
Φώτο Εκδήλωσης Παρακάτω

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σκάνδαλο ή Ανικανότητα του Τζιτζικώστα για το πρόγραμμα των κουνουπιών: Eπιστολή - Καταγγελία του Παντελή Κουκουλεκίδη

Του Παντελή Κουκουλεκίδη
Περιφερειακού συμβούλου Π.Κ.Μ

Σκάνδαλο ή Ανικανότητα του Τζιτζικώστα για το πρόγραμμα των κουνουπιών.

Τελειώνει ο Μάιος και ακόμα δεν έχει αρχίσει η Περιφέριεα Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ) το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών όπως καταγγέλει ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Κ.ΠΕ ΠΑΣΟΚ Παντελής Κουκουλεκίδης.

Καθημερινή η ταλαιπωρία στους επιβάτες της γραμμής 81 του Ο.Α.Σ.Θ: Eπιστολή του Χαράλαμπου Γκορίδη

Επιστολή του Χαράλαμπου Γκορίδη που στάλθηκε με email στο blog στις 21-5-13

Τον τελευταίο μήνα φαίνεται στον ΟΑΣΘ οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μειώσουν τα δρομολόγια της γραμμής 81 και ξεκίνησαν από τα πρωινά με τα οποία παει ο κόσμος στην εργασία του.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

20 - 21 Μαϊου 2013 εκδηλώσεις προς τιμή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροχωρίου σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης , την 20η και 21η Μαΐου 2013 στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

20-5-2013

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 3ου Μαραθωνίου Παραμυθιού που πραγματοποιείται στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης από 17 έως 19 Μαΐου 2013

Ο Μαραθώνιος Παραμυθιού βρίσκεται σε εξέλιξη ξεκίνησε χθές  Παρασκευή 19 Μαΐου στις 9 π.μ. και λήγει την Κυριακή 19 Μαΐου στις 9 .μ.μ. και γίνεται στο κτίριο του Μορφωτικού Συλλόγου (πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού). Μια συνεχόμενη εκδήλωση, χωρίς καμία διακοπή, όλο το 24ωρο. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το βράδυ τα παραμύθια θα αφορούν παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και από τα μεσάνυχτα και μετά θα διαβάζονται παραμυθία για ενήλικες. Παραμύθια από όλο τον κόσμο, από όλους του πολιτισμούς, παραμύθια εναλλακτικά, ανάγνωση παραμυθιών κτλ. Πληροφορίες και συμμετοχές 23910 23970, γραφεία Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας.

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 3ου Μαραθωνίου Παραμυθιού που πραγματοποιείται στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης από 17 έως 19 Μαΐου 2013. 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 3ΜΕΡΟΥ. . 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 
10.30 π.μ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ. .
 6.00 μ.μ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 
7.00 μ.μ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
8.00 μ.μ  ΕΠΗΔΕΙΞΗ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ
9.00..μμ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ . . .ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Δείτε της σχετικές φωτογραφίες παρακάτω
Κλικ στις Φωτογραφίες για μεγέθυνση






Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

3ος Μαραθώνιο Παραμυθιού 17-18-19 Μαΐου στη Χαλκηδόνα Θεσ/νίκης

Τα τελευταία χρόνια μικροί και μεγάλοι έχουμε σταματήσει να ονειρευόμαστε και να ταξιδεύουμε με βάρκα την φαντασία μας...

Εμείς όμως δεν θα συμβιβαστούμε τόσο εύκολα...

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός σύλλογος Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον 3ο Μαραθώνιο Παραμυθιού.

Στις 17-18-19 Μαϊου στο κτίριο του Μορφωτικού συλλόγου (πάνω από την κεντρική πλατεία Χαλκηδόνας) ο 3ος κατα σειρά Μαραθώνιος Παραμυθιού με παραμύθια από όλο τον κόσμο, από διαφόρους πολιτισμούς,τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους και το κυριότερο χωρίς να σταματάμε.

17-18-19 Μαϊου εκδηλώσεις προς τιμή της Παναγίας της Μεγαριώτισσας στην Νέα Μεσημβρία


Γιορτή Αγ. Αθανασίου Σάββατο 18 Μαϊου στα Κουφάλια


Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Με 8-10 ευρώ ανά στρέμμα ο φόρος στα αγροτεμάχια

Με βάση την επιφάνεια και όχι την αξία αναμένεται να φορολογηθούν τα αγροτεμάχια για το 2013, όπως αποφάσισε η διακομματική επιτροπή για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Ο φόρος θα είναι 8-10 ευρώ μεσοσταθμικά ανά στρέμμα.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

WEST SIDE SALONIKA 10η Ημέρα Μοτοσυκλέτας 11 Μαϊου 2013

10η Ημέρα Μοτοσυκλέτας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ραντεβού συνεχίζει να ισχύει

υπό την αιγίδα της φιλόξενης Λέσχης των West Side Salonika. Μιλάμε φυσικά για την 10η διοργάνωση για τον εορτασμό της Ημέρας Μοτοσυκλέτας και είναι στον Άγ. Αθανάσιο (Στη Δυτική μεριά της πόλης), την 11η Μαϊου ημέρα Σάββατο.

Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

14:00 Αναχώρηση απο την έδρα της λέσχης για ψήφο διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια-Νομαρχία Θεσ/νίκης

16:30 Επιστροφή στην λέσχη

17:00 Motocross-Μοτοπαιχνίδια-Dance show (Dance Craft)

21:00 Συναυλία με τούς: Purple Haze,Deep In The Top,Τα Παιδιά Απο Την Τούμπα,Three Session Staff

Γιά τούς φίλους της Θεσσαλονίκης που θέλουν να συμμετάσχουν στην ψήφο διαμαρτυρίας, ραντεβού στην Περιφέρεια Θες/νίκης-Νομαρχία στις 15:00. Μετά ακολουθεί πορεία στον Άγιο Αθανάσιο που θα γίνει η γιορτή της Ημέρας Μοτοσυκλέτας.

Εμείς θα είμαστε εκεί.

Πανηγυρικές εκδηλώσεις του εορτασμού του Ιερού Ναού Παναγίας Ρευματοκρατούσας και Αποστόλου Θωμά στην Γεφυρα Θεσ/νίκης

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος, ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ. Γέφυρας και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας, σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις πανηγυρικές εκδηλώσεις του εορτασμού του Ιερού Ναού Παναγίας Ρευματοκρατούσας και Αποστόλου Θωμά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

6ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ 10-11-12 Μαϊου 2013


Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πάσχα στο χωριό

Του Γιώργου Τούλα "parallaximag.gr"
Τέτοιες μέρες που η βοή του χρόνου, εξασθενημένη, αλλά παντός κυρίαρχη εντός μου, με κάνει να επιστρέφω σε ωφέλιμα φορτία, στην αιώνια πατρίδα της παιδικής ηλικίας, η εικόνα ενός ανθρώπου με καταδιώκει. Ο παππούς μου, πατριάρχης του παλιού καιρού, δημιουργός μιας οικογένειας οκτώ παιδιών και ενός στρατού εγγονών και δισέγγονων, χρησιμοποιούσε πάντα την προστακτική για να μιλήσει για το κέντρο της επικράτειας του. Το Πάσχα. Θα έρθετε όλοι πρόσταζε και τα μέσα μαζικής μεταφοράς των ‘70ς, πρωτόγονα στα σημερινά μας μάτια, επιστρατεύονταν για να μας μεταφέρουν.

Ροτόντα: Κάτω από το βάρος της ιστορίας

Λέξεις: Κύα Τζήμου "parallaximag.gr"

Η Ροτόντα κτίστηκε στα χρόνια του καίσαρα Γαλερίου, γύρω στα 306 μ.Χ., ως ναός του Δία ή του Κάβειρου ή κατ΄ άλλους ως Μαυσωλείο του ιδίου. Στον άξονά της κατέληγε πομπική οδός που συνέδεε τη θριαμβική αψίδα του Γαλερίου με το ανακτορικό συγκρότημα νότια της Εγνατίας. Το κτίριο, διαμέτρου 24,50μ καλύπτει ισοδιάστατος θόλος από οπτόπλινθους, που φθάνει σε ύψος τα 29,80μ..

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν Λαοί…

«Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα· ἐκ γὰρ θανάτου πρὸς ζωήν, καὶ ἐκ γῆς πρὸς οὐρανόν, Χριστὸς ὁ Θεός, ἡμᾶς διεβίβασεν, ἐπινίκιον ᾄδοντας» Το αναστάσιμο τροπάριο «Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί.....» ακούστηκε για μια ακόμη φορά χθες βράδυ.

Η Αναστάσιμη Ακολουθία τελέστηκε, μέσα σε κλίμα πραγματικής κατάνυξης.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, με την κορύφωση του θείου δράματος, που σηματοδοτεί τον καθημερινό Γολγοθά που περνά η χώρα μας και ο κάθε ένας από εμάς, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το Άγιο Φώς ας «λαμπρύνει» το δρόμο της ελπίδας και της ευημερίας για ένα κόσμο γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο μας. 

Γεύμα Αγάπης σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, στο Άλσος της Νέας Ελβετίας

Πασχαλινό γεύμα θα παραθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο...

Άλσος της Νέας Ελβετίας για τους άπορους κατοίκους του Δήμου. Tο τραπέζι αγάπης θα στηθεί σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου και ώρα 12:00-14:00. Με το γεύμα αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει αυτούς που πλήττονται από την κρίση στην δύσκολη αυτή συγκυρία, και αποτελεί μια πράξη ανακούφισης στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου. 
Πήγη: thestival.gr

Ο κώδικας του κλέφτη- Δείτε πώς "μαρκάρουν" τα σπίτια μας οι ληστές - Βίντεο

Αυτές οι μέρες που διανύουμε είναι οι πιο “επικίνδυνες”, καθώς, λόγω διακοπών, αφήνουμε τα...

σπίτια μας για πολλές ημέρες άδεια.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Έθιμα και παραδόσεις του Πάσχα

Του Κων/νου Στογιαννάρη
Μέρα τη μέρα ξετυλίγονται μέσα στην εβδομάδα των Παθών τα έθιμα και οι παραδόσεις του Πάσχα. Βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου και πλουτισμένα με στοιχεία αλησμόνητων πατρίδων τα έθιμα αναβιώνουν στην ελληνική επαρχία τη στιγμή που στις μεγάλες πόλεις ξεθωριάζουν.

Μεγάλη Παρασκευή: «Η ζωή εν τάφω...»

«Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σήν…»
Τη Μεγάλη Παρασκευή κορυφώνεται το Θείο Δράμα. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου: Το μεσημέρι, γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα στο οποίο έχει κεντηθεί η ζωγραφιστεί ο Χριστός νεκρός. Τότε αρχίζει ο στολισμός του Επιταφίου με λουλούδια της άνοιξης.

 Όταν νυχτώσει, αρχίζει η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ψάλλονται σε τρεις στάσεις τα λεγόμενα Εγκώμια, μικρά τροπάρια αγνώστου ποιητή. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το «Η ζωή εν τάφω…», το «Το αξιον εστί μεγαλύνειν…», το «Αι γενεαί πάσαι…» και το ίσως πιο αγαπημένο όλων «Ω γλυκύ μου ‘Εαρ…».

Σε πολλές περιοχές, την ώρα της περιφοράς του, ανάβουν φωτιές, στις οποίες καίγονται θυμιάματα, ενώ σε άλλες καίγεται ο Ιούδας. Μετά την περιφορά του Επιταφίου, τα λουλούδια του μοιράζονται στους πιστούς, οι οποίοι τα φυλούν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους.

Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμη και το λάδι.

"Η ζωή εν τάφω..."
 

Διαδικτυακό τσούγκρισμα αυγών για Έλληνες και φιλέλληνες απ' όλο τον κόσμο

Το τσούγκρισμα αυγών, είναι ένα έθιμο αγάπης και συμφιλίωσης που γλυκαίνει τις ανθρώπινες σχέσεις τις άγιες μέρες του Πάσχα. Πιθανόν, οι Έλληνες ομογενείς να βρίσκονται τις μέρες αυτές χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειες και τους φίλους τους και να μην μπορέσουν να τσουγκρίσουν τα αυγά δια ζώσης, τώρα όμως έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν διαδικτυακά! Η εταιρία “Διακτινισμός”, υπεύθυνη για την διαδικτυακή βασιλόπιτα (e-βασιλίπιτα) δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες και τους φιλέλληνες απ' όλο τον κόσμο να πάρουν μέρος στην e-αυγομαχία 2013.

Το διαδικτυακό τσούγκρισμα ξεκίνησε δοκιμαστικά στο facebook (https://apps.facebook.com/tsougriste_online/). Κάθε άτομο που κάνει την εγγραφή του έχει δωρεάν 7 e-αυγά.

Όσοι δεν έχουν facebook έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την εγγραφή τους από την διεύθυνση https://www.tsougresma.gr/hellenes/ ΓΧ
Πηγή: seleo.gr

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ

Πιστοί στο ραντεβού μας και στις παραδόσεις
Σήμερα, Μ. Παρασκευή, το Δήμος Χαλκηδόνας BlogSpot  το Ράδιο Χαλκηδόνα & το Halkidona web TV θα αναρτήσει εικόνες από Επιταφίους όλης της επικρατείας και του εξωτερικού. Όσοι θέλετε να μας στείλετε δίκες σας φωτογραφίες από Επιταφίους των περιοχών σας στην Ελλάδα η την Ομογένεια για να τις συμπεριλάβουμε στην ανάρτηση μας μπορείτε να τις στείλετε με E-MAIL στο radiohalkidona@gmail.com

Δευτέρα 6 Μαϊου Παραδοσιακό Γλέντι στην Ελεούσα Θεσ/νικης


Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου.

Το συγκλονιστικότερο μέρος του Θείου Δράματος ξεδιπλώνεται από την σημερινή Μεγάλη Πέμπτη. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το βηματισμό του Θεανθρώπου «μέχρι Σταυρού και Ταφής», αλλά και θα αποπειραθούμε να ψαύσουμε «άκρω δακτύλω» το υπέρλογο και μέγιστο θαύμα της Ανάστασής Του.
Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, 

Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης: Ευχαριστήριο Mήνυμα

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης ως ένας από τους κύριους υποστηρικτές του 8ου Διεθνή Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" ευχαριστεί τα μέλη του που έλαβαν μέρος αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά των εθελοντισμό τους. 

Γιατί βάφουμε τα αυγά κόκκινα και τα τσουγκρίζουμε;

Στα έθιμα του Πάσχα, περιλαμβάνεται το βάψιμο των αυγών σε χρώμα κόκκινο, καθώς συμβολίζουν με το χρώμα τους το αίμα του Χριστού. Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση τοποθετήθηκαν...

αυγά από τη μητέρα του εσταυρωμένου Ιησού στα πόδια του και να βάφτηκαν με το αίμα που έτρεχε από τις πληγές του.