Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Απόσπασμα από την 19ης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χαλκηδόνος στις 28/09/12.

Στο βίντεο που ακόλουθη θα παρακολουθήσετε την τοποθέτηση του δημάρχου Χαλκηδόνος στην 19ης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 28/09/12 για τα έργα που έγινα την διετία 2011 – 2012.

Αναμένουμε τον απολογισμό της διετίας 2011-2012 στην σημερινή 20η συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου στις 31 / 10 / 2012 και ώρα 7.30 µ.µ. όπως μας είχε ανακοίνωση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Π. Δαϊκούδης 

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Από σήμερα σε ισχύ δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η προωθούμενη από το Υπουργείο Οικονομικών ρύθμιση «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη», που προβλέπει ότι οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν την απόδειξη παροχής υπηρεσίας και εμπορεύματος θα μπορούν να αποχωρούν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν τον λογαριασμό.
Το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά στα εστιατόρια και, εάν επιτύχει, θα επεκταθεί σε γιατρούς, ταξιτζήδες και άλλους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών. 
 Πηγή: madata.gr

Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων που θα πάρουν επιστροφή φόρου.

Χαλκηδόνα Θεσ/νίκης: Επεισόδια σε βάρος αστυνομικών μετά από συλλήψεις Ρομά

Επεισόδια σε βάρος αστυνομικών σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης όπου συνελήφθησαν δύο 45χρονοι Ρομά για υπόθεση ναρκωτικών κοντά σε καταυλισμό αθίγγανων.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13,6 γραμμάρια ηρωίνης, 77 γραμμάρια χασίς και το χρηματικό ποσό των 156 ευρώ.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2012΄΄ Βραχιά Θεσ/νίκη, 25-27 Οκτωβρίου 2012


΄΄ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2012΄΄ 
 Βραχιά, 25-27 Οκτωβρίου 2012 
Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος
του ΄΄Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα΄΄
και ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχιάς,

σας προσκαλούν

στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν,

 Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012
  •  18:00μ.μ. Εσπερινός
  •  19:30μ.μ. Περιφορά Εικόνας «Αγ.Δημητρίου»
Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012
  •  07:30π.μ. Θεία Λειτουργία-Πανηγυρική Δοξολογία
  •  16:30μ.μ. Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΡΑΧΙΑΣ-ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΡΑΧΙΑΣ
  • 19:00μ.μ. Βραδιά Παράδοσης με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα του:
  1. Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχιάς
  2. Χορευτικό Συγκρότημα Χαλάστρας ΄΄Κοινωνικού ΠολιτιστικούΟργανισμού Δήμου Δέλτα΄΄
  3. Όμιλος περιβάλλοντος και πολιτισμού ΄΄ΑΡΑΠΙΤΣΑ΄΄ Νάουσας
Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012
  • 20:00μ.μ. Μουσική Βραδιά
Χώρος Εκδηλώσεων : Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου Βραχιάς

Ο Δήμαρχος                                                                                                   Ο Πρόεδρος Γλώσσης Ν.Γεώργιος                                            Παπαγεωργίου Αθ.Χρυσοβαλάντης

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού–Λουδία–Αλιάκμονα

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Εθνικό Πάρκο προσφέρει και φέτος ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα. Η πρώτη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, των εκβολών Γαλλικού ποταμού και των μυδοκαλλιεργειών Χαλάστρας, στο Δέλτα Αξιού.

ΡΑΕ: Δικαίωσε και τη ΛΑΡΚΟ έναντι της ΔΕΗ

Της Ελευθερίας Πολιτάκη

Με καίριες αποφάσεις, οι οποίες πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές προς την ΔΕΗ, "χτίζει" τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας η ΡΑΕ.

Βέροια: Βλαχογιάννειο Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

 Του Δημήτρη Καβαρλή

Tην Τρίτη 16 Οκτωβρίου, ημέρα της 100ης επετείου των Ελευθερίων της Βεροίας, τελέστηκαν στην ομώνυμη πόλη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τα εγκαίνια του «Βλαχογιαννείου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα».

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δεκαεπτάχρονη ομογενής συγκέντρωσε 80.000 ευρώ για τα παιδιά της Ελλάδα

Η 17χρονη ομογενής Χριστίνα Λεβέντη, τελειόφοιτη του Λυκείου Τέναφλαϊ, έδειξε έμπρατκα την αγάπη της για την Ελλάδα που μαστίζεται απο την κρίση.
Μαζί με συμμαθήτριές της οργάνωσε μία εκδήλωση στο κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν και συγκέντρωσε το ποσό των 80.000 δολαρίων για τα παιδιά της Ελλάδος.

Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για τα τηλεφωνικά ραντεβού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ, για την ανάθεση σε ιδιώτη των τηλεφωνικών ραντεβού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο κατέθεσε σήμερα η βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ. Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου σχετικά με την ανάθεση σε ιδιώτη των τηλεφωνικών ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με το κόστος για τον ασθενή να υπολογίζεται στα δύο ευρώ.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Σήμερα Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 12:00 η εκπομπή του 4Ε «Στον Τόπο που Γεννήθηκα…» μας πάει στον Σταυρό του Νομου Θεσ/νίκης

Να γνωρίσουμε τον Σταυρό μας καλεί η εκπομπή <<στον τόπο που γεννήθηκα..>>, αυτή την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 12:00.
Ο ευλογημένος από το όνομά του κιόλας αυτός τόπος, σήμερα αποτελείένα παραθεριστικό κέντρο με σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις και πλούσια φυσική ομορφιά.

Το πλατανόδασος το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κύμα, εξαιρετικά σπάνιο αν όχι μοναδικό. Κάποιος μπορεί να απολαύσει μια περιήγηση στα Μακεδονικά Τέμπη και στον Ρήχειο ποταμό.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα στην Χαλκηδόνα

     Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου ο επίσημος εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.
   Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, ενώ πραγματοποιήθηκε ομιλία από καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Χαλκηδόνας.
     Αμέσως μετά, στο μνημείο της οδού Φ. Μισκάκη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Κάντε Κλικ στις Φωτογραφίες για Μεγέθυνση








Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Διανομή φρούτων και γαλακτοκομικών στα σχολεία

Συνέντευξη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή, Αθανάσιου Τσαυτάρη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ (www.amna.gr) και τη δημοσιογράφο Μαρία Σιδέρη.
  • Τη διανομή φρουτοσαλάτας αλλά και γαλακτοκομικών προϊόντων σε σχολεία σχεδιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Πρόθεσή μας από τη μία είναι να εξασφαλιστεί βασική τροφή σε παιδιά σε τούτη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και από την άλλη να συστήσουμε στους μικρούς καταναλωτές ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής». Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται άλλο ένα πρόγραμμα, που αφορά στη διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους, συνολικού προϋπολογισμού 23,3 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Η αφυδάτωση μειώνει τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης

 «Πιες νερό να έχεις το κεφάλι σου γερό». Τη λαϊκή θυμοσοφία έρχονται να επιβεβαιώσουν επιστημονικές μελέτες, οι οποίες συνδέουν άμεσα την αφυδάτωση με μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης και εγρήγορσης σε ενήλικες αλλά και παιδιά.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Η αποταμίευση στο επίκεντρο

Προτεραιότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου παραμένουν τα θέματα της αποταμίευσης. Αυτό άλλωστε ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης του προέδρου του ΤΤ, κ. Κλεωνα Παπαδοπούλου με την εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων, Laurie Dufays. 

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Γραπτός Λόγος - Επιστολές & Βρυξέλλες Εκρηκτικό Μείγμα για το Δήμο Χαλκηδόνας

Του Μηνά Μηντσαρίδη 
Γραπτός Λόγος - Επιστολές & Βρυξέλλες Εκρηκτικό Μείγμα για το Δήμο Χαλκηδόνας

Πάντα πίστευα πως ο γραπτός λόγος είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο έκφρασης, αλλά όχι ο ενδεδειγμένος τρόπος επικοινωνίας στα μέλη μιας Δημοτικής Ομάδας, που ισχυρίζεται πως κέρδισε τις εκλογές για να υπηρετήσει τον τόπο.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

«Εσπερινό σχόλιο» παραμονή άφιξης της κ Μέρκελ

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ευλογημένη και στο πέρασμα των αιώνων αιματοβαμμένη από αγώνες για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ αυτή γη, στην πόλη της Αθήνας όπου ακόμη δεσπόζει ο Παρθενώνας της Ακρόπολης υπενθυμίζοντας τον «χρυσό αιώνα» του Περικλή και το γεγονός ότι εδώ >>> γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μου είναι εντελώς, μα εντελώς αδιανόητο, να δεχτώ – χωρίς σχόλιο – ότι την Τρίτη 9 Οκτωβρίου οι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ θα σχολιαστούν ανά την Υφήλιο ως «πικρή ένδειξη κατάλυσης της…Δημοκρατίας!»

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Επιστρέφει στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ
Βουλευτής Β’ Περ. Θεσσαλονίκης – Δημοκρατική Αριστερά
 
Συνάντηση της Κατερίνας Μάρκου με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνη – Επιστρέφει ένας γιατρός στα Κουφάλια.

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Μάρκου με τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, κ. Άρη Μουσιώνη, στην οποία συμμετείχαν και οι δύο Υποδιοικητές κ.κ. Παναγιώτης Νάννος και Βασίλης Τσινασλανίδης, με θέμα την έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων λόγω απόσπασής τους στο Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

23,3 εκατομμύρια ευρώ σε 745.00 απόρους, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη δωρεάν διανομή τροφίμων

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθούν σε περισσότερους από 745.000 δικαιούχους.