Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» του 4Ε την Κυριακή 31 Ιουλίου σας πάει στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής

Στην πανέμορφη Χαλκιδική βρέθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε η ομάδα της εκπομπής «Στον τόπο που γεννήθηκα…». Και συγκεκριμένα στα Σήμαντρα. Χαλκιδική άλλωστε θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές στις μικρές τους οθόνες αλλά και οι Έλληνες σε όλη την υφήλιο μέσω δορυφόρου, αφού την επόμενη Κυριακή 31 Ιουλίου στις 12 … «σειρά» έχει το Παλαιοχώρι. Ένας πανέμορφος ορεινός τόπος με πλούσια ιστορική διαδρομή, ιδιαίτερους χορούς αλλά και έθιμα που θα δείτε για πρώτη φορά. Παιδιά «ταλέντα» με ιδιαίτερα χαρίσματα. Όλα αυτά και άλλα πολλά σε ένα αφιέρωμα που πραγματικά θα σας καθηλώσει. Τα γυρίσματα αδιάκοπα αφού το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο. Έτσι την επόμενη εβδομάδα το συνεργείο θα βρεθεί στο Παλατιανό Κιλκίς και στο Βερτίσκο Λαγκαδά. Έπεται συνέχεια καθώς και πολλές εκπλήξεις.

Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων στην Θεσσαλονίκη

Στην κατάσχεση 9.430.000 τεμαχίων τσιγάρων προχώρησε την Τετάρτη 27 Ιουλίου το Β' Τελωνείο Θεσσαλονίκης παρουσία κλιμακίου του ΣΔΟΕ.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στη σχετική του ανακοίνωση, οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων διακοσίων εβδομήντα οκτώ χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα τεσσάρων ευρώ  και δεκατεσσάρων λεπτών (2.278.484,14).   
Πηγή:cityworld.gr/

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Σπείρα εξαπάτησε δεκάδες επιχειρηματίες. Διαβάστε πως

Δεκάδες επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη έπεσαν θύματα μεγάλης απάτης με ακάλυπτες επιταγές ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Οι δύο Έλληνες και οι δύο ομογενείς από τη Γεωργία που φέρονται ως δράστες έστησαν εικονική εταιρεία στη Νικόπολη και από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2010, προμηθεύονταν από επιχειρήσεις μεγάλες ποσότητες προϊόντων δίνοντας ακάλυπτες επιταγές ύψους 934.192 ευρώ.
Έπειτα, πουλούσαν τα προϊόντα αυτά σε μειωμένες τιμές, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Οι τέσσερις άνδρες κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία.
Πήγη: blog.gr

Φλώρινα: Διεθνής συνάντηση νέων στις Πρέσπες

Σε λίγες μέρες, είκοσι πέντε νέοι από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, την Τουρκία, τη Σερβία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα θα ξεχυθούν στα χωριά της περιοχής των Πρεσπών για να μιλήσουν με τους κατοίκους για την ιστορία, τα αξιοθέατα, τα μονοπάτια, τις παραδόσεις του τόπου. Κάτι τέτοιο θα φαινόταν περίεργο πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο ο κόσμος της περιοχής έχει συνηθίσει πια σε τέτοιες πρωτοβουλίες του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με πλούσια δράση, που έχουν σκοπό να ανοίξουν τα σύνορα μιας απομονωμένης "γωνιάς" σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, θα έρθουν νέοι επισκέπτες, ενώ και η νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας θα αναπτύξει σχέσεις με ανθρώπους από την Ευρώπη, θα «σπάσει» την απομόνωση της περιοχής, θα ταξιδέψει και εκείνη στο εξωτερικό.
«Είναι σημαντικό για τα παιδιά που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές να ξεφύγουν από την νοοτροπία ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν εδώ», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών, Γκαμπριέλα Σάινερ.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Δήμος Χαλκηδόνος Απογραφή 2011: Είμαστε... ωραίοι, αλλά δυστυχώς λιγότεροι

Απογοητευτική είναι η εικόνα από τα προσωρινά στοιχεία της πρόσφατης επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. 
Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός των τριών Δήμων Άγιου Αθανασίου, Κουφαλίων  και Χαλκηδόνας που αποτελούν τoν νέο Δήμο Χαλκηδόνος είχε καταμετρηθεί σε 34.932 άτομα, ενώ το 2011 όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή ο πληθυσμός του νέου Δήμου Χαλκηδόνος υπολογίζεται σε 33.560 άτομα.  
Δηλαδή 1.372 άτομα λιγότερα σε 10 χρόνια.  

Γιατί η επίσημη δικτυακή πύλη του Δήμου Χαλκηδόνος είναι έκτος λειτουργίας της τελευταίες μέρες;

Γιατί η επίσημη δικτυακή πύλη του δήμου Χαλκηδόνος (www.dimos-chalkidonos.gr)
είναι έκτος  λειτουργίας της τελευταίες μέρες.  Ας μας απάντηση κάποιος υπεύθυνος στο ερώτημα.

Ποιό είναι το πρόβλημα και δεν εμφανίζεται το σωστό περιεχόμενο;

Αυτοκτονία ή υπερβολική δόση ο θάνατος της Amy Winehouse;

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια showbiz μετά τον θάνατο της Amy Winehouse, που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα του Σαββάτου στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο. Εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή, τα σενάρια για την αιτία του χαμού της δίνουν και παίρνουν, ενώ οι θαυμαστές της ανά τον κόσμο την «αποχαιρετούν» με συγκινητικά μηνύματα στο Ίντερνετ.

Συνέντευξη της Μυρτώς Δημητρίου για το Origami.

Συνέντευξη της Μυρτώς Δημητρίου στην εκπομπή "Πάρτε θέση" της TV 100, με τους δημοσιογράφους Διογένη Μαριόλα και Κική Τσιλιγκερίδου, στις 22.07.2011

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Μια Φωτογραφία Χίλιες Λέξεις!!!

Η Δύναμη της Παιδικής Παρουσίας: Γειά σου ρε Μπόμπιρα!!!!

Η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» του 4Ε την επόμενη Κυριακή 24 Ιουλίου σας πάει στη Χαλκιδική.

Στην «καρδιά» του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες χτυπάνε… «κόκκινο». Έτσι η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» την επόμενη Κυριακή 24 Ιουλίου σας πάει στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα στην πανέμορφη Νικήτη. Αλλά δε θα δείτε μόνο θάλασσα. Σας παρουσιάζουμε την «παλιά Νικήτη» ένα από τα παραδοσιακότερα χωριά του νομού. Μπορεί ο Διάπλους του Τορωναίου κόλπου να έγινε όπως κάθε χρόνο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αλλά η Νικήτη στρέφει όλα τα …φώτα και πάλι «πάνω» της την Κυριακή στις 12 στην 4Ε . Ήθη, έθιμα, φαγητά, εικόνες αλλά κυρίως άνθρωποι που θα σας κερδίσουν…..

Στο μεταξύ το επόμενο Σάββατο 23 Ιουλίου το συνεργείο της εκπομπής θα βρεθεί στα Σήμαντρα Χαλκιδικής για τα γυρίσματα της εκπομπής.

Σας ευχαριστουμε όλους για άλλη μια φορά

Το ΕΜΠ στα 100 καλύτερα ευρωπαϊκά ιδρύματα

Τιμητική διάκριση για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στη 17η θέση μεταξύ των 100 καλύτερων ερευνητικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη για το 2010

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Δημοτική Κοινότητα Γέφυρας Χαλκηδόνας - Έκτακτο Τοπικό Συμβούλιο

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΦΥΡΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/07/2011
ΑΙΘΟΥΣΑΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ 20:00



ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: ¨ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ Γ.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ¨

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ :
Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΑΣ.

Για το Τ.Σ Γέφυρας
Ο Πρόεδρος
Ευσταθιάδης Χρήστος

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση

Πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία (ή έστω τη συντηρούν). Η επιστήμη, όμως, σε αυτή την περίπτωση λέει όχι. Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Πρίνστον στις ΗΠΑ απέδειξαν ότι τα πλούτη δεν επηρεάζουν την «ευτυχία» και την ευζωία που νιώθουμε καθημερινά.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις εκτιμήσεις που παρείχαν οι συμμετέχοντες όχι για τη ζωή τους ως σύνολο αλλά για μεμονωμένες εμπειρίες. Τους ζητήθηκε να απαριθμήσουν τις εμπειρίες κάθε ημέρας, εκτιμώντας τα συναισθήματα που ένιωθαν. Τα άτομα με υψηλότερο εισόδημα εμφανίζονταν σχετικά ευχαριστημένα από τη ζωή τους, αλλά δεν περνούσαν απαραίτητα περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες που θεωρούσαν ευχάριστες, ούτε ήταν πιο «ευτυχισμένοι» στις εμπειρίες της καθημερινής ζωής.

Οι Έλληνες και η οικονομική κρίση: Μύθοι και Πραγματικότητα

Πήγη: apopseis.gr
Γενικά, είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε θέματα που αφορούν τους συμπατριώτες μου αλλά και την στάση των ξένων, και ειδικά των πολιτικών της βόρειας Ευρώπης, απέναντι στο σύγχρονο πρόβλημα της Ελλάδας. Οι Έλληνες νιώθουν ότι όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα οι Ευρωπαίοι είναι προκατειλημμένοι απέναντί τους και τους έχουν απομονώσει. Στο σημείο αυτό οφείλω να ομολογήσω από την προσωπική μου εμπειρία ότι η ιδέα που έχουν οι βόρειο- Ευρωπαίοι για όλους τους λαούς του νότου απέχει αρκετά από την πραγματικότητα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι και οι νότιοι δεν έχουν φτιάξει τους δικούς τους μύθους για τον ευρωπαϊκό βορρά.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η φετινή 10η Πανελλήνια Γιορτή Καρπουζιού στον Καστανά Θεσ/νίκης - ΦΩΤΟ


Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου για 10η  συνεχής χρονιά  η  Γιορτή Καρπουζιού στον Καστανά του Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης.  
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η φετινή 10η Πανελλήνια Γιορτή Καρπουζιού που πραγματοποιήθηκε  την παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιούλιου.  
Χιλιάδες κόσμος επισκέφτηκε  τον πανέμορφο Καστανά του δήμου Χαλκηδόνας εκεί οπού για 10η φορά διοργανώθηκε  η πιο δροσερή  γιορτή του καλοκαιριού.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ


ΑΗ-ΛΙΑΤΙΚΑ 2011 ΣΤΗΝ ΆΣΣΗΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις τριήμερες  εκδηλώσεις «ΑΗ-ΛΙΑΤΙΚΑ 2011» στις 13 – 14 – 15 Ιουλίου 2011 στην πλατεία της Ασσήρου. Θα συμμετέχει το Σερβικό συγκρότημα BANSKO DOBRO POLIJE.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΕΠΙΒΑΤΙΑΝΑ 2011»

Ένα πενθήμερο πλούσιων εκδηλώσεων, υπόσχεται να χαρίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Επιβάτες», που διοργανώνει από την Πέμπτη 7 Ιουλίου μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, το διεθνές φεστιβάλ πολιτισμού, λαογραφίας και παράδοσης «Επιβατιανά 2011» στο πάρκο εκδηλώσεων των Νέων Επιβατών.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των "Επιβατιανών 2011" έχει ως εξής:

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αποκλειστικό Φώτο-Ρεπορτάζ

Εντός της ημέρας αποκλειστικό Φώτο-Ρεπορτάζ από το DimosHalkidonas.blospot.com  και το Ράδιο Χαλκηδόνα 

Γιορτή Καρπουζιού στον Καστανά του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ. είναι ξεκίνησε η Πανελλήνια Γιορτή Καρπουζιού που πραγματοποιείται εδώ και μία δεκαετία στον Καστανά του Δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα της φετινής, 10ης, Πανελλήνιας Γιορτής Καρπουζιού, έχει ως εξής:

Παρασκευή 8/7/2011

9:00 μ.μ.: Έναρξη γιορτής, ομιλία εκ μέρους των διοργανωτών

9:15 μ.μ.: Χαιρετισμοί επισήμων

10:00 μ.μ.: Έναρξη λαϊκής και ποντιακής βραδιάς

Σάββατο 9/7/2011

9:00 μ.μ.: Διαγωνισμοί α) για το πιο βαρύ και β) για το πιο γλυκό καρπούζι

9:30 μ.μ.: Διαγωνισμοί α) «Καρπουζοφαγία» και β) «Καρπουζοδρομίες» με τη συμμετοχή παιδιών

10:00 μ.μ.: Έναρξη λαϊκής και ποντιακής βραδιάς

11:00 μ.μ.: Κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

3η Πανελλήνια Συνάντηση Καππαδοκικών Σωματείων "ΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΑ" 8 & 9 Ιουλίου 2011

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροχωρίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Καππαδοκικών Σωματείων «Τα Καραμανλίδικα» στις 8 και 9 Ιουλίου 2011 στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις του Δήμάρχου Χαλκηδόνας: Έξω τα ναρκωτικά από την Χαλκηδόνα - ΒΙΝΤΕΟ

Τα αίτια των κινητοποιήσεων στην Χαλκηδόνα Θεσααλονίκης κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Συγκέντρωση & διαμαρτυρία των κάτοικων της Χαλκηδόνας κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών στον τόπο τους: Ζητούν την απομάκρυνση των παρανόμων αθίγγανων από των οικισμού - Φώτο

Στην κεντρική πλατεία του χωρίου συγκεντρωθήκαν χθες το απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκη , και όπως και προχθές  πεζοί αποφάσισαν να κινηθούν προς κοντινό οικισμό τσιγγάνων, τον οποίο θεωρούν ως πηγή εγκληματικότητας, και κυρίως ως κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, γι’ αυτό και ζητούν την απομάκρυνση τους από την περιοχή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ (μια διμοιρία των Υ.Μ.Ε.Τ. και μια διμοιρία των Υ.Α.Τ) βρισκόταν ολόγυρα του οικισμού και τον είχαν περικυκλώσει, για να αποτρέψουν τα χειρότερα, καθώς προχθές που υπήρχε αντίστοιχη κινητοποίηση από τους κατοίκους υπήρξαν καταγγελίες από τους διαδηλωτές ότι οι κάτοικοι του τσιγγάνικου οικισμού πυροβολούσαν στον αέρα για να τους εκφοβίσουν. 
Προπηλακισμοί, σπρωξίματα, είχαμε χθες  έξω από τον οικισμό των τσιγγάνων, οπού κάτοικοι της περιοχής έχουν φτάσει εκεί ζητώντας την απομάκρυνση του. Διαδηλωτές και αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και οι μάχες ξεκίνησαν σώμα με σώμα , όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στα σπίτια των τσιγγάνων. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν χωρίς χρήση χημικών.

Δηλώσεις – Υποσχέσεις του Διοικητή του Τμήματος Συνοριακής. Φύλαξης. Α. Αθανασίου κατά της εγκληματικότητας στην Χαλκηδόνα στην συγκέντρωση των κάτοικων της Χαλκηδονας, που ζητούν την απομάκρυνση των παρανόμων αθίγγανων από των οικισμού - βιντεο

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση προς του δημότες του Δήμου Χαλκηδόνας

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7-2011
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΩΡΑ 7.30μ.μ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Πράγματι, «δεν πάει άλλο»! «Καυτη Νύχτα» χθες στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης

NΑ, ΛΟΙΠΟΝ, που το ποτήρι ξεχείλισε. Και η λαϊκή οργή έφτασε στα όρια. 
Και έτσι λοιπόν, πεζοί αποφάσισαν να κινηθούν χθες το βράδυ οι κάτοικοι στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης εναντίον του καταυλισμού τσιγγάνων, στον οποίο γίνεται  εμπόριο και χρήση ναρκωτικών.

Λίγο πριν φτάσουν στον καταυλισμό οι εξοργισμένοι κάτοικοι, έφτασαν στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταμάτησαν την πορεία τους και μετά από διαβουλεύσεις τους έπεισαν να αποχωρήσουν, ώστε να μην προκληθούν επεισόδια.
Αλλά οι πολίτες δεν κάθονται με σταυρομένα τα χέρια γι’ αυτό  ενώνουν τις δυνάμεις τους  σήμερα  Τετάρτη 6-7 και στης 7.30μ.μ στην πλατεία Χαλκηδόνας. Για να σώσουμε αυτόν το τόπο, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!.  

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σενάρια τρόμου για τη γεωργία στην Ελλάδα

Δραματικές οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων
Τις ραγδαίες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη πρόκειται να υποστούν οι καλλιέργειες της χώρας κατά τη διάρκεια του αιώνα που διανύουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Επιστημονικές προβλέψεις σκιαγραφούν τα πιο εφιαλτικά σενάρια για την αγροτική μας παραγωγή, οι οποίες, αν επαληθευθούν, θα αλλάξουν ριζικά τον χάρτη με τα προϊόντα που παράγει η κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Μαζί έφαγαν τα ψάρια του Πάγκαλου!

Συνέβη σε ψαροταβέρνα του Πειραιά, όπου ο Πάγκαλος πήγε με παρέα φίλων. Ο ταβερνιάρης του έδωσε το... καλύτερο τραπέζι και η παρέα παρήγγειλε φρέσκα ψάρια.
Μετά από μισή ώρα ο σερβιτόρος χαμογελαστός εναπόθεσε στο τραπέζι τη μεγάλη πιατέλα με τα ψάρια. Ξαφνικά από το διπλανό τραπέζι των τεσσάρων ατόμων....σηκώθηκε ένας, καλοντυμένος κύριος γύρω στα 35 και πήγε στο τραπέζι του Πάγκαλου. "Συγγνώμη, εσείς δεν είστε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κύριος Πάγκαλος;" Ο αντιπρόεδρος απάντησε ξερά "ναι".
"Κύριε Πάγκαλε να σας θυμίσω ότι είπατε [μαζί τα φάγαμε]" συνέχισε ο καλοντυμένος κύριος και ο αντιπρόεδρος άρχισε να αισθάνεται κάπως άβολα. "Μην ξαναγυρνάμε στα ίδια" του είπε. 
"Κύριε Πάγκαλε, δίκιο έχετε, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα φάμε! Μου επιτρέπετε σας παρακαλώ να πάρω την πιατέλα σας;", συνέχισε ο 35χρονος που χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε το δίσκο με τα ψάρια και τον πήγε στην παρέα του για να τα φάνε. 
Στη συνέχεια ο Πάγκαλος αποχώρησε από το μαγαζί.

                                                                                                                             Πηγή:enimerwsi24, gianniotis

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Άρπαξαν την τσάντα 44χρονης στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονικης

Δύο άγνωστα άτομα επιτέθηκαν το μεσημέρι  της Πέμπτης σε μία 44χρονη γυναίκα, η οποία ήταν πεζή στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες, αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και της απέσπασαν την τσάντα, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε συνεργός, τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Πηγή: zougla.gr