Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Την Πέμπτη η δίκη Ψωμιάδη

Η σημερινή αναβολή οφείλεται στην καθυστέρηση που καταγράφηκε στην εκδίκαση των υποθέσεων που προηγούνταν αυτής του Παναγιώτη Ψωμιάδη

του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr
Αναβάλλεται για την Πέμπτη η δίκη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 και είχε καταδικαστεί από το τριμελές Εφετείο σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο, όπου η εκδίκαση έχει αναβληθεί άλλες τρεις φορές. Η σημερινή αναβολή οφείλεται στην καθυστέρηση που καταγράφηκε στην εκδίκαση των υποθέσεων που προηγούνταν αυτής του κ.Ψωμιάδη.

Πάντως, η τύχη φαίνεται πως είναι με το μέρος του κ. Ψωμιάδη, καθώς ακόμη και σε περίπτωση που η δίκη διεξαγόταν κανονικά σήμερα ο δικηγόρος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τσάκος, θα αιτούνταν την εξαίρεση της υπόθεσης. Αιτία, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της συνεδρίασης, κ. Κ. Βαμβακίδης, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω προσωπικού κωλύματος με αποτέλεσμα την υπόθεση να αναλάβει ο πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης, Ν. Βόσκας, ο οποίος προήδρευσε και στην αρχική εκδίκαση της υπόθεσης στο τριμελές Εφετείο.
Στο πλευρό του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο δικαστήριο βρέθηκαν αρκετοί περιφερειακοί σύμβολοι και αντιπεριφερειάρχες της παράταξής του, όπως ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Παράλληλα, στο δικαστήριο βρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβολος, Γ. Τσαμασλής, καθώς είναι ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης.
Καθ' όλη τη διάρκεια της αναμονής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του ο κ. Ψωμιάδης ήταν ιδιαίτερα ήρεμος, ενώ συζητούσε με στενούς του συνεργάτες και τον δικηγόρο του στους διαδρόμους του δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε παραπεμφθεί σε δίκη μετά από καταγγελία υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης ότι αποπέμφθηκε όταν αντέδρασε σε υπερβολική μείωση προστίμων σε πρατηριούχο.
Εφόσον το πενταμελές Εφετείο κρίνει εκ νέου ένοχο τον κ.Ψωμιάδη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος  ο γ.γ αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος είναι υποχρεωμένος να τον θέσει άμεσα σε αργία. Όπως τόνισε ο κ. Σώκος στη Voria.gr, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας θα τεθεί σε αργία ακόμη και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Πάντως, σε περίπτωση έκπτωσης από το αξίωμά του, η πλειοψηφούσα παράταξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κληθεί να εκλέξει νέο περιφερειάρχη.
Πηγή:  voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου