Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Στο δρόμο της συγχώνευσης και της κατάργησης τα Γυμνάσια Χαλκηδόνας και Γεφύρας

Στην τελική... ευθεία έχει μπει η διαδικασία της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση των εισηγήσεων των στελεχών της εκπαίδευσης για τις συνενώσεις - ιδρύσεις σχολικών μονάδων. Σε επιστολή της προς τους δημάρχους, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έχει αποσαφηνίσει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων - ιδρύσεων σχολικών μονάδων είναι παιδαγωγικά, όπως η εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και των καινοτόμων δράσεων του νέου σχολείου. Υπογραμμίζει, δε, ότι από τις συνενώσεις εξαιρούνται απομακρυσμένες, δύσβατες και ακριτικές περιοχές. Οι διευθυντές εκπαίδευσης καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αφού προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες.


Εισήγηση για τις συνενώσεις των σχολείων έστειλε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής. Θεσσαλονίκης:

  1. Ειδικότερα προτείνεται η συνένωση του 3ου Γυμνασίου Αγ. Αθανασίου που βρίσκεται στη Γέφυρα και έχει 96 μαθητές, με το Γυμνάσιο Βαθυλάκου που έχει 86 μαθητές.

  1. Για το 1ο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας, που βρίσκεται στην Χαλκηδόνα εκτιμάται ότι δεν επαρκεί για την στεγάσει των μαθητών και του 2ου Γυμνασίου Χαλκηδόνας, που βρίσκεται στο Άδενδρο. Για αυτό προτείνεται ότι θα μπορούσε να καταργηθεί το 1ο Γυμνασίου Χαλκηδόνας.

Δείτε τους σχετικούς πινάκες:


:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου